Με σφραγίδα Σάκοτα η νέα ΑΕΚ

Φιλικό με τα Τρίκαλα για τη «Βασίλισσα»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

sakota-σακοταΜετά την καλοκαιρινή περίοδο και ενώ ο Παναγιώτης Γιαννάκης φαινόταν να είναι προ των πυλών της ΑΕΚ, τα πράγματα άλλαξαν πολύ γρήγορα και ο Βαγγέλης Ζιάγκος επέστρεψε στο τιμόνι της «Βασίλισσας» (ουσιαστικά δεν έλειψε ποτέ). Έκτοτε ο Έλληνας κόουτς δεν είχε πολλές ημέρες να προετοιμάσει την ομάδα, αφού δεν υπήρχε καλά-καλά ρόστερ. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα η ομάδα «χτίστηκε» με παίκτες-επιλογές του Έλληνα κόουτς, που όμως η αλήθεια είναι ότι είχε περιορισμένες λύσεις, τόσο από οικονομικής πλευράς, όσο και από πλευράς παικτών.

Στο ξεκίνημα της σεζόν και στη διοργάνωση του Κυπέλλου η ΑΕΚ κατάφερε να αποκλείσει Κολοσσό και Ρέθυμνο σταματώντας στο εμπόδιο του Άρη, πορεία που αν σκεφτεί κανείς τη προετοιμασία της ομάδας, κρίνεται απολύτως θετική. Στο πρωτάθλημα όμως τα πράγματα άλλαξαν. Η ήττα στην πρεμιέρα της BasketLeagueαπό τον Κόροιβο πέρασε στα «ψηλά», αφού ήταν το πρώτο επίσημο ματς στο πρωτάθλημα. Στο δεύτερο ματς με τον Πανιώνιο η ΑΕΚ κατακτά τη νίκη, όμως οι εμφανίσεις των ξένων παικτών της Ένωσης αρχίζουν να προβληματίζουν.

Τα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό δεν περίμενε ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος της ΑΕΚ ότι θα τα κερδίσει η Ένωση. Η ΑΕΚ γνωρίζει ισάριθμες ήττες και μάλιστα στο ματς με τους «πράσινους» τη συντριβή. Η ομάδα, εκτός των κακών επιλογών στους Αμερικανούς της, έδειχνε να είναι σε πλήρη αποσύνθεση και χρειαζόταν οπωσδήποτε «ηλεκτροσόκ». Η ΑΕΚ παρουσίαζε κακή αμυντική λειτουργία δεχόταν εύκολα πόντους με αποτέλεσμα να κυνηγάει συνεχώς τους αντιπάλους της στο σκορ. Δεν υπήρχε συγκέντρωση και το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο.

Το παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό, μια ομάδα που δεν είχε σημειώσει έως τότε νίκη στο πρωτάθλημα, ήταν το «κερασάκι» στην τούρτα για τον Βαγγέλη Ζιάγκο. Ο Έλληνας κόουτς λίγες ημέρες μετά αποχώρησε από την ομάδα, πιστεύοντας και αυτός με τη σειρά του ότι ίσως η αλλαγή βοηθούσε την ομάδα να ξεμπλοκάρει. Οι νέες επιλογές ξένων αλλά και ο Ντράγκαν Σάκοτα φέρνουν άλλον αέρα στην ΑΕΚ. Η ομάδα αποκτά συνοχή και αρχίζει από το πρώτο κιόλας ματς με τον Απόλλωνα Πάτρας να φανερώνει αμυντικές «αρετές» και συγκέντρωση στο παιχνίδι της.

Ο Ντράγκαν Σάκοτα εμπνέει σεβασμό στους παίκτες του και παίρνει ότι μπορεί καλύτερο από τον κάθε ένα. Άλλωστε αυτό είχε τονίσει και ο ίδιος μετά το μεγάλο «διπλό» της ΑΕΚ στην Κηφισιά. Ακόμα και ο Ουίλιαμσον, που έως τότε φαινόταν απλά στο ρόστερ, παρουσιάστηκε εντελώς διαφορετικός στη συνέχεια. Η άμυνα και η συγκέντρωση είναι τα στοιχεία που δουλεύει ο Σάκοτα με τους παίκτες του από όταν ήρθε στην ομάδα μέχρι και σήμερα. Άλλες φορές το πετυχαίνει και άλλες φορές όχι, όμως αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα είναι ότι οι παίκτες το προσπαθούν όσο περισσότερο μπορούν. Η εμπειρία, η δουλειά, η άμυνα και ο σεβασμός των παικτών στο όνομα του Ντράγκαν Σάκοτα είναι από μόνα τους στοιχεία για να οδηγήσουν την ΑΕΚ εκεί που της αρμόζει.

ΣΤΑΘΗΣ ΔΙΑΚΟΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X