Ιστορική στιγμή για την ΕΠΣ Πειραιά: Διέγραψαν τον διαιτητή του ΑΕΚ-ΠΑΟ που έχει αποσυρθεί

Ιστορική στιγμή για την ΕΠΣ Πειραιά: Διέγραψαν τον διαιτητή του ΑΕΚ-ΠΑΟ που έχει αποσυρθεί
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

aek pao diaititisΣύμφωνα με απόφαση της ΚΕΔ, ο Αναστάσιος Παπανδιανόπουλος, διαιτητής του φιλικού μεταξύ Παναθηναϊκού και ΑΕΚ, διαγράφεται οριστικά από τα μητρώα των διαιτητών της Ενώσεως Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά, καθώς αγωνίστηκε στο ματς χωρίς την εντολή ή έγκριση της αρμόδιας ποδοσφαιρικής αρχής ή οργάνου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Αναστάσιος Παπανδιανόπουλος πήρε την απόφαση να σφυρίξει την φιλική αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, παρά τη δημόσια τοποθέτηση της ΕΠΟ εξαιτίας του περιστατικού ξυλοδαρμού του αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ/ ΕΠΟ Ζωγράφου Χριστόφορου (20-11-2014) , να μην ορίζεται από την ΚΕΔ/ΕΠΟ, μέχρι νεωτέρας σε κανένα αγώνα αρμοδιότητας της, διαιτητής.

Παράλληλα, ο κ. Παπανδιανόπουλος είχε παραιτηθεί οικειοθελώς από την αγωνιστική δράση στις 25-8-2014, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να σφυρίξει στον φιλικό αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΑΕΛ – ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, χωρίς ορισμό ή εντολή ή έγκριση της αρμόδιας ποδοσφαιρικής αρχής ή οργάνου.

Μετά από τα παραπάνω η ΚΕΔ αποφάσισε την οριστική διαγραφή του από τα μητρώα των διαιτητών της Ενώσεως Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά.

Αναλυτικά η απόφαση:

“Το πειθαρχικό όργανο της ΕΔ/ΕΠΣ Πειραιά, αφού έλαβε υπόψη του :

Α. Τον Κανονισμό Υλοποίησης κ’ Εφαρμογής (Ιούνιος 2014), άρθρα 58,59,60,61,62,63 και 64.

Β. Την από 27-11-2014 Κλήση σε απολογία ενώπιον του αρμοδίου Πειθαρχικού Οργάνου της ΕΔ. / ΕΠΣΠ, του διαιτητή ΕΠΣΠ, Παπανδριόπουλου Αναστάσιου.

Γ. Το από 9-12-2014 έγγραφο υπόμνημα (εκπρόθεσμο) του διαιτητή ΕΠΣΠ, Παπανδριόπουλου Αναστάσιου, το οποίο υπεβλήθη στην ΕΠΣΠ μέσω τηλεμοιοτυπίας (ΦΑΞ)

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

Λαμβάνοντας υπόψη την παράβαση του διαιτητικού καθήκοντος που υπέπεσε ο διαιτητής της δυνάμεως ΕΠΣΠ/ ΕΔ Παπανδριόπουλος Αναστάσιος όπως αναφέρεται στην κλήση προς απολογία και ειδικότερα τη βαρύτητα και τις περιστάσεις που έλαβε χώρα αυτό σε συνδυασμό με την ληφθείσα εκ του αποτελέσματος δημοσιότητα, για παράβαση του άρθρου 59 παράγραφος 1.2, του ισχύοντος Κανονισμού Διαιτησίας, σύμφωνα με το οποίο πλην απόφασης επί των Κανονισμών του παιχνιδιού, εντός των αγωνιστικών χώρων, του Διαιτητικού καθήκοντος δι’ υπαιτίου και καταλογισθείσης πράξεως εκ’ παραλείψεως, αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα, που τιμωρείται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού Διαιτησίας» . Μεταξύ δε των παραπτωμάτων περιλαμβάνονται ιδίως…………1.2.

Η συμμετοχή διαιτητή ή βοηθού η τέταρτου διαιτητή σε αγώνες χωρίς την εντολή ή έγκριση της αρμόδιας ποδοσφαιρικής αρχής ή οργάνου.

Το παραπάνω πολύ βαρύ πειθαρχικό σας παράπτωμα να αγωνιστείτε σε φιλικό αγώνα ομάδων και δη επιπέδου SL, εκτός των άλλων αποκτά βαρύνουσα σημασία συνδυαστικά, ύστερα από τη δημόσια τοποθέτηση της ΕΠΟ εξαιτίας πολύ πρόσφατου (20-11-2014)περιστατικού ξυλοδαρμού του αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ/ ΕΠΟ Ζωγράφου Χριστόφορου, να μην ορίζεται από την ΚΕΔ/ΕΠΟ, μέχρι νεωτέρας σε κανένα αγώνα αρμοδιότητας της, διαιτητής.

Συγκεκριμένα, ενώ ο ανωτέρω αναφερόμενος (Παπανδριόπουλος Αναστάσιος)είναι διαιτητής μη εν ενεργεία της Ένωσης μας, (μετά την οικιοθελή του παραίτηση από την αγωνιστική δράση την 25-8-2014) , σύμφωνα με δημοσιεύματα Τύπου έντυπου και ηλεκτρονικού, αγωνίστηκε σαν Διαιτητής την 22-11-2014, στον φιλικό αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΑΕΚ – ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, χωρίς ορισμό ή εντολή ή έγκριση της αρμόδιας ποδοσφαιρικής αρχής ή οργάνου.

Το παραπάνω γεγονός έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις διατάξεις του Κανονισμού Διαιτησίας καθόσον εκ της παραβάσεως του αυτής, έχει παραβεί τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το διοριστήριο κατάταξης διαιτητή το οποίο έχει υπογράψει, το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: ‘’δεσμεύετε να υπακούει και να συμμορφώνετε με το καταστατικό, τους κανονισμούς και τις αποφάσεις της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ

Επιβάλλει την πειθαρχική ποινή που προβλέπεται και αναφέρεται στο άρθρο 60 παρ. 1του Κανονισμού Διαιτησίας (Κανονισμός Υλοποίησης και Εφαρμογής- Ιούνιος 2014), ήτοι : «Της οριστικής διαγραφής από τα μητρώα των διαιτητών της Ενώσεως Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά».

Η παρούσα απόφαση υποβάλλεται άμεσα στην ΕΠΣΠ για τυχόν ενέργειες αρμοδιότητας της.

Στον κ. Παπανδριόπουλο Αναστάσιο, γνωρίζεται ότι εφόσον επιθυμεί, επί του διατακτικού και του αιτιολογικού της παρούσας, ήτοι επί του τύπου και της ουσίας, έχει τα δικαιώματα που απορρέουν από τον Κανονισμό Διαιτησίας,(Κανονισμός Υλοποίησης και Εφαρμογής- Ιούνιος 2014), και δη το άρθρο 65”.

Πηγή: contra

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X