
Ο Δεκέμβρης ήταν παραδοσιακά για την ΑΕΚ ένας μήνας με ευρωπαϊκές αναμετρήσεις, έντονη μεταγραφολογία και στις κακές χρονιές, μεγάλες αναζητήσεις για να βγει από το αδιέξοδο. Χαρακτηριστικά είναι όσα συνέβησαν μία μέρα σαν σήμερα του 1999. Η ΑΕΚ ολοκλήρωνε άδοξα την ευρωπαϊκή της περιπέτεια με την ήττα από τη Μονακό με 1-0 και βρισκόταν εν μέσω τρελών μεταγραφικών σεναρίων με παίκτες που έρχονταν και άλλους που έφευγαν.
Εν αρχή, τα αγωνιστικά. Η ΑΕΚ είχε ελπίδες βάσει του 2-2 της Νέας Φιλαδέλφειας, αλλά εκείνη η ομάδα είχε κάτι που έλειπε. Ετσι, μολονότι δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Νικολαϊδη από τον Μπαρτέζ, πέτυχε γκολ με τον Ντέμη που ακυρώθηκε κακώς ως οφσάιντ, γνώρισε την ήττα με 1-0 από το γκολ του Σιμόνε. Παρά τον αποκλεισμό (είχε προηγηθεί και το χαστούκι από την ΑΙΚ), ο κόσμος στήριζε εκείνη την προσπάθεια.
Η Ευρώπη τελείωσε και τα μεταγραφικά ήταν στο φουλ. Ο Κασάπης βρισκόταν μεταξύ της Γιουβέντους και της Λίβερπουλ (είχε τιμωρηθεί ήδη με εξοντωτική ποινή για τα επεισόδια με τον Δημητρόπουλο), ο Γκρέταρσον ανάμεσα σε Παρί Σεν Ζερμέν και Αντερλεχτ, ο Κοπιτσής έκλεινε σε ιταλική ομάδα και ο Χούτος ετοιμαζόταν να φορέσει τα «κιτρινόμαυρα». Τελικά, από όλα αυτά το μόνο που έγινε ήταν η μετακίνηση του Πέτριτς στη Χαρτς και τα υπόλοιπα έμειναν μόνο σενάρια της διοίκησης Στάθη.

Μπακάκης: «Δεν είχε κορμό ο Αλμέιδα, αν εμείς κάναμε έξι ήττες δεν θα ζούσαμε»

Η Άρσεναλ κοιτάζει τον Νόνι Μαντουέκε

Αποκάλυψη Πογιέτ: «Προσπάθησα να πάρω στην Κορέα τον Μάνταλο»

60 δωμάτια, τιμές άλλης εποχής: Το νησί που θυμίζει την παλιά καλή Σαντορίνη, το επιλέγουν όσοι θέλουν ηρεμία και αυθεντικότητα

Καζαντζόγλου: «Κοντά σε αριστερό μπακ – O ρόμβος του Νίκολιτς» (VIDEO)