Τέσσερις και τους καταπίνει

Τέσσερις και τους καταπίνει
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ÁÅÊ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÖÉËÉÊÏ)Για να δούμε λοιπόν πως έχουν τα πράγματα, έξι μήνες και κάτι μέρες πριν η ΑΕΚ επιστρέψει. Θα παίξω στην έδρα τους και δεν θα βάλω στην κουβέντα ούτε πέναλτι αρκούδες, ούτε γελωτοποιούς με σημαιάκια. Μόνο μπάλα θα βάλω στην κουβέντα.  Ο ΟΣΦΠ  δεν βλέπεται. Γκραν κάσες εκτός από την ΕΠΟ, υπάρχουν τελικά και στην ενδεκάδα του ΟΣΦΠ. Δεν βλέπεται και δεν θα βλέπεται ακόμα περισσότερο, αν δεν βάλει του χρόνου στο ταμείο του τα λεφτουδάκια του Τσάμπιονς Λιγκ. Μην ξεχνάτε πως μ’ αυτά μπορούσε να φέρνει Ρίμπους και Σαβιόλες. Χωρίς αυτά τα λεφτουδάκια, σε βαλσαμωμένους Μποτιές και… βγάλε θα καταλήγει. Σ’ ότι δηλαδή υποχρέωσε την ΑΕΚ, «κλέβοντας» από το ταμείο της τα 20 εκατομμύρια του Τσάμπιονς Λιγκ του 2005 και τα άλλα 20 εκατομμύρια του Τσάμπιονς Λιγκ του 2008.

Την ώρα που ο ΟΣΦΠ δεν βλέπετε, πρώτος είναι ο ΠΑΟΚ. Με δεξί μπακ τον Σαλπιγγίδη, με πολυεργαλείο τον Τζιόλη και με τον πάγκο του να βγάζει ποδοσφαιρικές ιδέες που μυρίζουν μούχλα και λιβάνι. Όσο για τον ΠΑΟ, έχει εγείρει κι αυτός απαιτήσεις στο πρωτάθλημα, με στόπερ, τον στόπερ που είχε η ΑΕΚ την χρονιά που έπεσε και δεξί μπακ, το δεξι μπακ της ΑΕΚ προ δεκαετίας.

Κοντολογίς τα πράγματα είναι απλά. Η ΑΕΚ αυτή την στιγμή έχει έναν προπονητή με φρέσκιες ποδοσφαιρικές ιδέες και παίκτες (Ανέστης, Κολοβέτσιος, Μάνταλος, Ανάκογλου) που αποτελούν το μέλλον και όχι το παρελθόν του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τέσσερις κινήσεις χρειάζεται και τους τωρινούς “ισχυρούς” της Σουπερλίγκα, τους έχει καταπιεί. Όχι δέκα, ούτε καν πέντε. Τέσσερις. Τέσσερις κινήσεις εκλεκτές και προσεγμένες. Χωρίς υπερβολές, αλλά και χωρίς τσαπατσουλιές.

Πρώτη κίνηση, ένα βαρβάτο αμυντικό χαφ. Σωστά το σκέφτηκε (και) για φέτος ο Δέλλας πως έτσι όπως θα είναι οι αντίπαλοι, δεν θέλει κόφτη που να είναι σκυλί, αλλά δημιουργία ακόμα από τους αμυντικούς μέσου. Του χρόνου τα δεδομένα θα είναι διαφορετικά. Και καμία ομάδα σ’ όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη, δεν έφτασε στην κορυφή χωρίς μέσο που «δαγκώνει».

Δεύτερη κίνηση, ένα σέντερ φορ που να τα κολλάει και στον ύπνο του. Φέτος την δουλειά την κάνουν (και με το παραπάνω) και ο Αραβίδης και ο Ντακόλ και θα δείτε πως θα αρχίσει να την κάνει και ο Μπρέσεβιτς. Για του χρόνου χρειάζεται στο «9» ένας τυπάκος που θα κάνει ότι ο Μπλάνκο το 2008 ή ο Δημητριάδης στα πρωταθλήματα.

Τρίτη κίνηση, ένα έμπειρο στόπερ. Το έγραφα από το καλοκαίρι πως αυτή η άμυνα έχει νιάτα, έχει ταλέντο, έχει πάθος αλλά δεν έχει εικόνες και αυτό θα είναι πρόβλημα. Ήδη από φέτος φαίνεται η απουσία ενός καθοδηγητή από το κέντρο της άμυνας. Και του χρόνου, θα φανεί απείρως περισσότερο, αν δεν αποκτηθεί τέτοιος στόπερ.

Τέταρτη κίνηση, ένα εξτρέμ. Τα πράγματα είναι απλά. Φέτος η ΑΕΚ δεξιά στην επίθεση έχει πολύ φιλότιμο και πάθος, αλλά από κλάση μπατάρει αριστερά. Χρειάζεται του χρόνου να ισορροπήσει με κλάση και από δεξιά. Τόσο απλά.

Φαντάζομαι πως θα σπεύσετε να μου επισημάνεται πως τέσσερις κινήσεις δεν αρκούν. Για παράδειγμα θα επιμείνετε πως χρειάζεται και έναν Μπακάκη στο αριστερό άκρο. Διαφωνώ. Νομίζω πως ο Πεταυράκης που έχει διανύσει τεράστια διαδρομή βελτίωσης από το καλοκαίρι του 2013 μέχρι και σήμερα, μπορεί να διανύσει ακόμα μεγαλύτερη και να φτάσει εκεί που τον θέλει η ΑΕΚ.

Προφανώς και θα πρέπει να γίνουν και επιπρόσθετες κινήσεις για να γεμίσει το ρόστερ. Θα πρέπει να υπάρχουν και αυτοί που θα κάθονται στον πάγκο. Επειδή μάλιστα αυτοί θα πρέπει να μπαίνουν όχι απλώς για να μπουν αλλά για να βοηθούν όταν υπάρχει ανάγκη. Επομένως και εκεί η επιλογή θέλει προσοχή. Αλλά οι τέσσερις κινήσεις που έγραψα, είναι για την βασική ενδεκάδα.

ΥΓ: Η ΑΕΚ θα κάνει μεταγραφές τον Γενάρη. Προφανώς θα ψάξει να τελειώσει τώρα που είναι νωρίς περιπτώσεις που θα είναι δύσκολες το καλοκαίρι. Σε διαφορετική περίπτωση, μπορεί και να στραφεί σε παίκτες που περισσότερο θα τεσταριστούν ενόψει Σουπερλίγκα και λιγότερο θα είναι κατευθείαν για Σουπερλίγκα.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X