Αγγελόπουλος: «Εγώ και μία dream team επιχειρηματιών για την ΑΕΚ»

«Βόμβες» από τον Μάκη Αγγελόπουλο: «Πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα από τη νέα σεζόν»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

aggelopoulos-αγγελοπουλοςΜεγάλη συνέντευξη στην εφημερίδα «Real News» έδωσε ο Μάκης Αγγελόπουλος, μιλώντας για το χθες, το σήμερα και το αύριο της μπασκετικής ΑΕΚ.

Το αφεντικό της Βασίλισσας αναφέρθηκε στα οικονομικά, την διοίκηση της ΚΑΕ, τους στόχους και την παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη.

«Όταν αποφασίσαμε να ασχοληθούμε η κατάσταση ήταν τέτοια στην ΑΕΚ που η ομάδα όπως πήγαινε θα έπαιζε στο τοπικό, δεν υπήρχε τίποτα» δηλώνει αρχικά ο Μάκης Αγγελόπουλος και συνεχίζει: «Βάλαμε τα πράγματα κάτω και είπαμε να βγω μπροστά, έχοντας δίπλα μου επιφανείς ΑΕΚτζήδες, μια dream team επιχειρηματιών που θα βοηθάει τον σύλλογο. Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα προχωρήσουμε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Σε πρώτο χρόνο θα έχω εγώ την πλειοψηφία των μετοχών, άλλος θα βοηθάει στο χορηγικό κομμάτι, άλλος θα έχει και μετοχές, μια συνολική δηλαδή προσπάθεια. Την τελική απόφαση, ωστόσο, θα την παίρνω εγώ.

Αυτό που συνηθίζω να λέω είναι ότι μπορεί οι διοικούντες των τελευταίων δέκα χρόνων να ήταν καλοί ΑΕΚτζήδες, όμως υπήρξαν κακοί διαχειριστές, γι’ αυτό η ομάδα ταλαιπωρήθηκε πολύ. Τώρα μιλάμε για μια ΚΑΕ καινούργια, καθαρή, με κάποιες περσινές οφειλές να έχουν ενσωματωθεί στα φετινά συμβόλαια και τίποτε άλλο. Η παλαιά ΚΑΕ εκκαθαρίστηκε στο μεγαλύτερο μέρος της, με τον Γιάννη Φιλίππου να αποπληρώνει ακόμη ένα ποσό από τα χρέη εκείνα».

Πως κατανέμονται τα ποσοστά των μετοχών στη νέα ΚΑΕ; «Έχω το 75%, με το 25% να ανήκει στην εταιρεία επιχειρηματικών συμβούλων Vertical Solutions, είναι ένας φίλος μου εκεί, ο Πασχαλίδης, που θα βοηθήσει κυρίως στο εμπορικό κομμάτι» απαντά ο μεγαλομέτοχος της εταιρείας και συνεχίζει: «Στόχος μας, όπως σας είπα, είναι να διευρυνθεί η μετοχική βάση, από ανθρώπους με οικονομική επιφάνεια και αγάπη για την ΑΕΚ».

Μελισσανίδης; Aρωγός; «Εκτιμώ ότι δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή, οικονομικά τουλάχιστον, άλλωστε του αρέσει το ποδόσφαιρο και εκεί ακριβώς έχει επικεντρώσει την προσπάθειά του». Μπάτζετ; «Aπό τότε που αναλάβαμε έχει πιστέψτε με πολλαπλασιαστεί, συν ότι προέκυψαν έκτακτα έξοδα από την αλλαγή ξένων παικτών και προπονητή. Αυτά αντιλαμβάνεστε ότι κοστίζουν. Με προσωπικά χρήματα και χορηγίες θα είμαστε σε θέση να καλύψουμε κάθε ανάγκη που θα χρειαστεί».

Όσον αφορά τους στόχους και τα περί… παραμονής: «Μπορείς να φανταστείς την ΑΕΚ να παλεύει για παραμονή σε οποιοδήποτε άθλημα; E, εμείς δεν μπορούμε, τάβλι να παίζουμε, στόχος παραμονή δεν υπάρχει. Αυτό που θέλουμε φέτος είναι να σταθεροποιηθούμε στην κατηγορία, να παίζουμε ωραίο μπάσκετ και να μπούμε στα πλέι οφ».

Στον Τύπο γράφτηκε ότι ο Μάκης Αγγελόπουλος δήλωσε πως η ΑΕΚ του χρόνου πάει για πρωτάθλημα. «Δεν είπα αυτό. Είπα ότι επιθυμούμε την δημιουργία μιας ομάδας ανταγωνιστικής, που θα χτυπάει όλα τα παιχνίδια είτε τα κερδίζει είτε τα χάνει. Ο στόχος είναι κάθε χρόνο και καλύτερα, μα αν με ρωτάς για τίτλο, θα σου πω ότι σε βάθος τριετίας δεν θα το έβλεπα ανέφικτο. Το μπάσκετ άλλωστε είναι στο DNA της ομάδας, η κουλτούρα και η ιστορία της είναι κάτι το μοναδικό, ακόμη και για τα δεδομένα σπουδαίων ευρωπαϊκών κλαμπ».

Από την πλευρά του ο Χάρης Κουτάς, που έχει εκφράσει την επιθυμία να συμμετάσχει μελλοντικά ως μέτοχος στην ΚΑΕ, ανέφερε κάποιες λεπτομέρειες του πλάνου που έχουν σχεδιάσει ο Σάκοτα με τον Αγγελόπουλο: «Αυτό που θα προσπαθήσουμε εμείς είναι να παντρέψουμε το συναίσθημα με την επιχειρηματικότητα, που είναι δύσκολο. Και φιλοδοξούμε απλά όσοι δουλεύουν στην εταιρεία να είναι οι καλύτεροι. Θέλουμε, όμως, και καινούργια πράγματα, ιδέες. Για παράδειγμα, σκεφτόμαστε να ξεκινήσουμε πολυεπίπεδη συνεργασία με το Πέρα, που είναι η μήτρα της ΑΕΚ, τον Έσπερο Πατρών, αλλά και με μια ομάδα από τη Βόρεια Ελλάδα. Ενώ εξετάζουμε την προοπτική να φιλοξενούμε οπαδούς άλλων ομάδων στην έδρα μας, κάτι που και οι δικοί μας το ζητούν. Αρκεί φυσικά τα πάντα να διέπονται από πολιτισμό και αθλητικό πνεύμα, εννοείται αυτό».

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X