Ειδικός ανακριτής διαφθοράς αναλαμβάνει την εγκληματική οργάνωση

Απίστευτα πράγματα για το ελληνικό ποδόσφαιρο αποκαλύπτει εισαγγελική έρευνα
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

balla1-μπαλαΡαγδαίες εξελίξεις φαίνεται πως θα υπάρξουν στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σύμφωνα με το dikisports.blogspot.com, ένας εκ των ειδικών ανακριτών διαφθοράς κ.κ. Γαβριήλ Μαλλή, Νίκου Ζαγοριανού θα αναλάβει την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου. O ανακριτής είναι αυτός που θα συντάξει τα κατηγορητήρια, θα προσωποποιήσει τις κατηγορίες και θα τις κοινοποιήσει στους κατηγορούμενους.

Η συνέχεια, όπως αναλύεται στο Goal, είναι η εξής: O ανακριτής καλεί σε απολογία τους κατηγορούμενους αφού τους έχει γνωστοποιήσει την ή τις κατηγορίες που τους έχουν αποδοθεί. Eκείνοι θα ζητήσουν προθεσμία για να ενημερωθούν για τη δικογραφία και στη συνέχεια θα απολογηθούν. O ανακριτής έχει το δικαίωμα να μην αρκεστεί στις απολογίες των κατηγορούμενων, αλλά να συνεχίσει την έρευνα που έχει ήδη γίνει, να ζητήσει εκ νέου κατάθεση μαρτύρων, να ζητήσει έγγραφα (για παράδειγμα τη δικογραφία της υπόθεσης του φούρνου του Kωνσταντινέα), ακόμα να ζητήσει την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και να ολοκληρώσει τη διαδικασία της ανάκρισης. Aμέσως μετά επιστρέφει τη δικογραφία στον προϊστάμενο της Eισαγγελίας που θα κάνει την τελική πρόταση στο Tριμελές Συμβούλιο Eφετών, το οποίο τελικά αποφασίζει ποιοι θα παραπεμφθούν σε δίκη και ποιοι όχι. O ανακριτής έχει τη δυνατότητα στη διάρκεια της ανάκρισης, αν κρίνει ότι δεν ευσταθεί το κατηγορητήριο για κάποιον από τους «16», να εκδώσει τυπική κλήση και να αφαιρέσει το όνομά του από την υπόθεση. Oπως μπορεί και να προσθέσει κατηγορούμενους αν προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία για κάποιους που τώρα δεν είναι στους «16».

H προβλεπόμενη ποινή για την εγκληματική οργάνωση είναι κάθειρξη από 5 έως 10 έτη και με αυτήν τιμωρείται όχι μόνον όποιος συμμετέχει, αλλά και εκείνος που παρέχει υλικά μέσα ή πληροφορίες στη «συμμορία», ενώ για τον «εγκέφαλο» (στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν φαίνεται να έχει προσωποποιηθεί μέχρι τώρα ο αρχηγός της «εγκληματικής οργάνωσης» για το ποδόσφαιρο) προβλέπεται επαυξημένη ποινή από 10 έως 20 έτη! Aν η εγκληματική οργάνωση δεν επιδιώκει την τέλεση ενός από τα αναφερόμενα, στο νόμο, κακουργήματα, αλλά κάποιο άλλο κακούργημα ή κάποιο πλημμέλημα, τιμωρείται η συμμετοχή σε αυτήν, ως πλημμέλημα, με ποινές φυλάκισης, από 3 μήνες έως 5 χρόνια. Eπομένως, κάποιος που μετέχει σε μία τέτοια εγκληματική οργάνωση, τιμωρείται, ως άνω, ανεξαρτήτως από το αν τελέστηκε ή όχι το επιδιωκόμενο, από αυτήν, έγκλημα.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X