Κούγιας για Μαρινάκη, Κορέα, ποινές και φυλακή

Ανθισε η...λεμονιά

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

kougias-theodoridis-κουγιας-θεοδωριηςΣτον ραδιοφωνικό σταθμό «Arena FM 89,4» φιλοξενήθηκε ο γνωστός νομικός, Αλέξης Κούγιας και μίλησε για τις διώξεις στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, την κατάσταση που επικρατεί αλλά και την σημασία της νίκης του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τον Πέτρο Κωνσταντινέα:

«Μας χρωστάει μια άνοδο με τον ΠΑΣ Γιάννενα. Βέβαια, αυτό που συνέβη στον φούρνο του δεν πρέπει να συμβεί σε κανέναν άλλον και είναι τραγικό και απάνθρωπο. Όποιος όμως μπλέκει με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες. Τυχαία τον επέλεξαν για το Ξάνθη – Ολυμπιακός; Ο Κωσταντινέας αντί να είναι στη κριτική των διαιτητών που πιάστηκαν από κάποιο παράγοντα για να κάνουν καριέρα μετά από το σκηνικό με τον φούρνο έγινε ήρωας. Είναι ένας άνθρωπος δημιούργημα του Σταθόπουλου. Αν δεν ήταν ο Σταθόπουλος ούτε στο… μπάσκετ δεν θα ήταν. Από εμένα έχει ακούσει τα πάντα. Με ενοχλεί να είναι διαιτητής και ίσως να ετοιμάζεται και για κάτι άλλο».

Για τις διώξεις που θα γίνουν:

«Υπάρχει το προκαταρτικό στάδιο και είναι αυτό που έκανε ο κ. Κορέας. Μετά από αυτό αποφασίζει αν θα ασκήσει δίωξη εις βάρος κάποιων. Η δική του κρίση είναι πως πιθανολογείται πως έχει διαπραχθεί κάτι και για αυτό ασκεί δίωξη. Αν είχαμε να κάνουμε με πλημμελήματα μπορούσε η δίκη να γίνει πολύ γρήγορα. Πρέπει να την στείλει σε τακτικό ανακριτή επειδή έχουμε να κάνουμε με κακουργήματα. Τώρα η υπόθεση ή θα πάει σε έναν τακτικό ανακριτή ή αν κριθεί πως η υπόθεση είναι σοβαρή και τότε μπορούν να επιλέξουν 1-2 εφέτες ανακριτές. Όταν πάρουν την δικογραφία ή βασίζονται στις προκαταρκτικές καταθέσεις και θα αρχίσουν να κατηγορούν τους κατηγορουμένους σε απολογία ή θα ξανακαλέσουν τις καταθέσεις από την αρχή. Κυρίαρχος είναι ο ανακριτής ο οποίος μπορεί να αποφασίσει και την άσκηση και άλλων ποινικών διώξεων. Υπάρχει και το ενδεχόμενο αν υπάρχει κάθειρξη πάνω από 10 χρόνια να μπορεί να γίνει προσωρινή κράτηση.

Το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης προβλέπεται μέχρι 10 χρόνια. Αν υπάρχουν και άλλα κακουργήματα είναι αυτά που θα συνοδεύουν την εγκληματική οργάνωση. Δεν ξέρω αν θα μπουν κάποιοι φυλακή. Δεν έχω πάρει ακόμα αντίγραφο της δικογραφίας. Τώρα βέβαια μπορώ να πάρω. Τώρα υπάρχει μια εξέλιξη που σημαίνει την αλλαγή κάποιων δεδομένων στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Πολλά από τα αδικήματα αναφέρονται στα πλέι οφ του 2012 και ήταν κατά της Παναχαϊκής για να ανέβει ο Πλατανιάς. Αυτό το γεγονός μας δίνει το δικαίωμα να ζητήσουμε τα χρήματα που πήρε ο Πλατανιάς αλλά και τα χρήματα που πλήρωσα από πρόστιμα. Αυτά τα πληρώνω ακόμα και σήμερα. Για τις εκπομπές μόνο στον ΣΚΑΙ πλήρωσα 100.000 ευρώ συνολικά. Τόσα χρήματα για δύο τηλεοπτικές εμφανίσεις. Αν δεν είχαμε εκείνη την εγκληματική συμπεριφορά θα είχαμε ανέβει. Έγιναν εγκλήματα εις βάρος μας και έχουμε δικαίωμα να ζητήσουμε τα χρήματα μας και από την ΕΠΟ και από τα φυσικά πρόσωπα».

Για το αν έχει το δικαίωμα να κάνει αγωγή ο Ηρακλής:

«Αν προκύπτουν εγκληματικές ενέργειες ή αδίκημα εις βάρος μιας ΠΑΕ, τότε το θύμα αυτής της συμπεριφοράς μπορεί να κάνει αγωγή. Περιμένω να δω τις διώξεις και θα κάνω τις επιλογές μας ως Παναχαϊκή».

Για το αν μπορεί να διορθωθεί η κατάσταση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Πρέπει όλοι να καταλάβουν τον κοινωνικό ρόλο του ποδοσφαίρου. Αν δεν υπάρχει πολιτική βούληση να φύγουν τα στραβά του ποδοσφαίρου δεν γίνεται τίποτα. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε χθες και μακάρι ο Μαρινάκης να έχει αυτή την συμπεριφορά πάντα. Οι άνθρωποι αλλάζουν στη ζωή τους. Ο Μαρινάκης έχει κάνει για τον Ολυμπιακό τα πάντα. Αν αντιληφθεί ότι ως πρόεδρος του Ολυμπιακού πρέπει να κάνει τον κόσμο να περνάει καλύτερα τότε θα αλλάξει το ποδόσφαιρο. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι οι πρόεδροι. Αυτό αλλάζει μόνο από την πολιτεία και τους παράγοντες. Εγώ πήγα στην Επισκοπή και με υποδέχτηκε η Χρυσή Βαρδινογιάννη. Αυτό ήταν το καλύτερο συναίσθημα και είχα δίπλα μου μια κυρία».

Για την νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού:

«Είναι μάθημα για το πώς με σωστή πολιτική και αποφεύγοντας τους εντυπωσιασμούς μπορείς να κάνεις καλή ομάδα και να φέρεις αποτελέσματα. Ο ΠΑΟΚ έδειξε πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε το ποδόσφαιρο. Θα πρέπει να βρεις έναν προπονητή που μπορεί να μην είναι ο Μουρίνιο αλλά δουλεύει. Είναι έργο Άγγελου ο ΠΑΟΚ. Ποιος ήταν ο Σκόνδρας πέρυσι ή ο Τζανδάρης; Βλέπουμε αλλαγή στον Αθανασιάδη που πλέον μαρκάρει αλλά και έναν πολύ παθιασμένο Σαλπιγγίδη. Με τον τρόπο που ο προπονητής διαχειρίζεται τους παίκτες πετυχαίνει. Βέβαια, με την πρώτη ευκαιρία πάλι θα φανούν αυτοί οι παλιοί παράγοντες που φώναζαν το Καλοκαίρι».

Για το αν θα ανανέωνε το συμβόλαιο του Αναστασιάδη αν ήταν ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ:

«Θα περίμενα επειδή θα τον ήξερα. Αν ήμουν ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ θα του είχα κάνει συμβόλαιο 5 ετών εξαρχής. Ο Άγγελος με το 1/5 του περσινού ρόστερ έχει την στήριξη των παικτών του και του κόσμου. Ο ΠΑΟΚ τακτικά ήταν πολύ καλύτερος από τον Ολυμπιακό. Ο Ρατς δεν πέρασε το κέντρο και ο Άγγελος έστησε μια παγίδα. Ο Ρουμάνος είναι πολύ μεγάλος παίκτης».

Για το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να πάρει τα ηνία του Ελληνικού ποδοσφαίρου:

«Είναι λάθος αντίληψη να περιμένεις να έχει προβλήματα ο Μαρινάκης. Σίγουρα όλο αυτό στο Ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ο κ. Σαρρής δεν ξέρω αν μπορεί να φύγει από το ποδόσφαιρο. Μόνο με την δίωξη κανείς δεν τον διώχνει. Μόνο αν παραπεμφθεί με κακούργημα πρέπει να φύγει αναγκαστικά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X