Οι λόγοι για τους οποίους ο Αθηναίου αποτελεί ιδανική λύση για τη "Βασίλισσα"

Παίκτης της ΑΕΚ ο Αθηναίου
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

athinaiouΗ απόκτηση του Γιάννη Αθηναίου αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό κομμάτι στο “παζλ” του “κιτρινόμαυρου” ρόστερ. Η φετινή σεζόν άλλωστε ξεκίνησε με την ομάδα να συμπληρώνεται σε διάστημα σχεδόν 10 ημερών. Οι επιλογές ξένων που έγιναν το καλοκαίρι δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές με αποτέλεσμα να έχουν αντικατασταθεί σχεδόν όλοι (πέραν του Ουίλιαμσον). Όταν αποχώρησε ο Ράιτ, η ΑΕΚ είχε στην διάθεση της μόνο τους Παπαντωνίου και Νίκολιτς για τη θέση “1”.

Στη συνέχεια αποκτήθηκε ο Ντελινινκάιτις προκειμένου να δώσει λύση στα προβλήματα της ομάδας στον «άσο» και παρά το γεγονός ότι ο Νώντας Παπαντωνίου άρχισε να καθιερώνεται ως βασικός, όταν τραυματίστηκε, εμφανίστηκε η αδυναμία της ΑΕΚ στη συγκεριμένη θέση. Ο Λιθουανός έκανε φιλότιμες προσπάθειες, όμως όπως φαίνεται στους τελευταίους αγώνες, του …ταιριάζουν περισσότερο οι θέσεις «2» και «3». Κάπου εκεί άρχισε να ακούγεται και το σενάριο μιας μεταγραφής στον «άσο» που θα κάνει τη διαφορά. Ο Ντράγκαν Σάκοτα εξέτασε πολλές περιπτώσεις, μέχρι που εμφανίστηκε η περίπτωση απόκτησης του Γιάννη Αθηναίου. Στην προεπιλογή της Εθνικής ομάδας το καλοκαίρι, ο 26χρονος γκαρντ έμεινε ελεύθερος από την Εσκισεχίρ και αμέσως άναψε το «πράσινο» φως για την απόκτησή του. Με πολλές παραστάσεις από την Α1 (Ηλισιακός, Πανιώνιος, ΚΑΟΔ, Άρης) αλλά και από το ιταλικό πρωτάθλημα (Ολύμπια Μιλάνο), ο διεθνής γκαρντ φάνταζε ως η ιδανικότερη λύση για την ΑΕΚ. Ο Αθηναίου σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκε στην Ελλάδα είχε γεμάτες σεζόν με αποκορύφωμα το 2013 όταν και μεταγράφηκε στον Άρη έχοντας 22 συμμετοχές με μ.ο 13,4 πόντους, 2,4 ριμπάουντ και 3,3 ασίστ. Τα στατιστικά του αποτέλεσαν ουσιαστικά και το “εισιτήριο” για την Ιταλία και στη συνέχεια την Τουρκία.

Με δεδομένο το πρόβλημα της ΑΕΚ στη θέση του γκαρντ, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι παίκτης ήταν ελεύθερος, έκανε τους ανθρώπους της “Βασίλισσας” να κινητοποιηθούν αμέσως για την απόκτησή του. Επίσης σημαντικό στοιχείο που αποδεικνύει την ορθότητα της επιλογής των ανθρώπων της “Βασίλισσας” είναι το γεγονός ότι πρόκειται για μεταγραφή Έλληνα αθλητή, κάτι που σημαίνει ότι η ΑΕΚ έχει το δικαίωμα απόκτησης ενός ακόμα ξένου.

ΣΤΑΘΗΣ ΔΙΑΚΟΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X