ΑΕΚ: Οταν γκρεμίστηκε το «κόκκινο» παραμύθι (VIDEO)

ΑΕΚ: Οταν γκρεμίστηκε το «κόκκινο» παραμύθι (VIDEO)

Εξ αναβολής ντέρμπι της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, μετά τον αγώνα που είχε διακοπεί, και ήττα που δεν κόστισε τον τίτλο, αλλά διέκοψε αήττητο εντός έδρας

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Επί χρόνια, όσοι ειδικά δεν έχουν ζήσει εκείνη την περίοδο, η μόνιμη προπαγάνδα της «κόκκινης» χούντας είναι πως και εσείς τα ίδια κάνατε.

Σίγουρα θα έχετε ακούσει για το ματς με το καπνογόνο, για το πέναλτι του Μανωλά, για το ματς που έπεσαν τα φώτα. Βέβαια, για να αντιληφθείτε πόσα σαθρά είναι αυτά τα επιχειρήματα, αρκεί να θυμηθεί κάποιος όσα συνέβησαν στο ματς που έπεσαν τα φώτα. Η επανάληψη του, μία μέρα σαν σήμερα του 1993, βρήκε την ΑΕΚ να ηττάται στη Νέα Φιλαδέλφεια από τον Ολυμπιακό με 2-1.

Δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα που δείχνει πως είναι αστείο να συζητείται κάτι τέτοιο, αλλά και πως στο πρώτο ματς, η ΑΕΚ είχε «πατήσει» τον αντίπαλο της. Είχε ισοφαρίσει με τον Μητρόπουλο (τότε που δεν ήταν «μάγκας Πειραιώτης», αλλά του έβγαζαν πανό για να τον βρίσουν) και είχε το μομέντουμ της αναμέτρησης. Αλλά έχασε την ευκαιρία, το ματς επαναλήφθηκε και η Ενωση έχασε ένα απίστευτο σερί που έτρεχε επί μήνες, έχοντας μόνο νίκες στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Εκείνο το απόγευμα η ΑΕΚ είχε εμφανίσει τεράστια αμυντικά κενά και δίχως κανείς να καταλάβει πως και γιατί, βρέθηκε να χάνει με 2-0. Μείωσε με τον Αγορογιάννη, είχε ακόμα σημαντικές ευκαιρίες για να σώσει την παρτίδα, αλλά ο Ολυμπιακός έφυγε με τη νίκη. Ακόμα και έτσι όμως, έστω και αν το πρωτάθλημα είχε καταλήξει με συνοπτικές διαδικασίες στην ΑΕΚ, αυτό δεν τους εμποδίζει να σπεκουλάρουν και να δημιουργούν εντυπώσεις επί χρόνια.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X