Σοκ: εμπλέκουν πρώην παράγοντα της ΑΕΚ με κύκλωμα που άρπαζε περιουσίες

Σοκ: εμπλέκουν πρώην παράγοντα της ΑΕΚ με κύκλωμα που άρπαζε περιουσίες

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

papanikolaou-παπανικολαουΜία απίστευτη ιστορία εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες με την ανακάλυψη και εξάρθρωση κυκλώματος που με πλαστές διαθήκες είχε καταφέρει να ιδιοποιηθεί 12 ακίνητα, η αξία των οποίων υπερβαίνει το 1.300.000. Η υπόθεση γίνεται ακόμα πιο σοκαριστική, από τη στιγμή που ανάμεσα στους βασικούς κατηγορούμενους της ιστορίας βρίσκεται ο επί σειρά ετών παράγοντας της ΑΕΚ και πρώην βουλευτής της ΝΔ, Ευάγγελος Παπανικολάου. Ο Ευάγγελος Παπανικολάου είχε διατελέσει μέχρι και αντιπρόεδρος της ΑΕΚ, ήταν ενεργός παραγοντικά από την εποχή του Λουκά Μπάρλου μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του ΄90.

«Επτά άτομα έχουν συλληφθεί και ακόμη τρία αναζητούνται, ανάμεσα τους και ο πρώην βουλευτής. Ηδη, ο εισαγγελέας Δημήτρης Γκύζης, άσκησε σε βάρος των δέκα κατηγορουμένων ποινικές διώξεις. Οι βασικοί κατηγορούμενοι είναι ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, ένα μοντέλο διευθύντρια καλλιτεχνικού γραφείου, ένας ταξιτζής και η σύζυγός του. Μέσα σε πέντε χρόνια, κατάφεραν να ιδιοποιηθούν δώδεκα ακίνητα σε Αθήνα, Πειραιά, Λουτράκι και Κορωπί, η αξία των οποίων υπερβαίνει το 1.300.000 ευρώ. Η επιχείρηση για τη σύλληψή τους, στήθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και έγινε σε Αθήνα, Πειραιά, Παιανία, Κόρινθο και Αργος, μετά και τα εντάλματα που είχαν εκδοθεί σε βάρος τους.  Στόχος τους εύπορα άτομα, τα οποία δεν είχαν σύζυγο ή παιδιά για να αφήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία. Αρχικά, κατασκεύαζαν πλαστά ιδιόγραφα διαθηκών. Στη συνέχεια, τις προσκόμιζαν στα αρμόδια Πρωτοδικεία όπου τα μέλη της σπείρας, εμφανίζονταν ως μάρτυρες και βεβαίωναν ψευδώς ότι γνώριζαν τους ανθρώπους που είχαν πεθάνει και ότι ο γραφικός χαρακτήρας στις διαθήκες, προέρχονταν από αυτούς. Ετσι, τα μέλη της οργάνωσης θεμελίωναν κληρονομικό δικαίωμα επί της περιουσίας των νεκρών, αφού οι διαθήκες αναγνωρίζονταν ως κύριες, γνήσιες και πραγματικές. Ακολουθούσε η αποδοχή κληρονομιάς με συμβολαιογραφικές πράξεις των ακινήτων όπου τα μετέγραφαν στο όνομά τους, στα κατά τόπους Υποθηκοφυλακεία. Δεν σταματούσαν εκεί όμως. Το «επιχειρηματικό τους δαιμόνιο», περιελάμβανε ακόμη την πώληση των ακινήτων αυτών ή ακόμη και την ενοικίασή τους. Σε κάποιες περιπτώσεις, δεν δίσταζαν να μένουν και οι ίδιοι σε αυτά», ανέφερε το ρεπορτάζ του thetoc.gr για τη δράση τους.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X