Ζιάγκος: "Αποτελεί κομμάτι του εαυτού μου η ΑΕΚ"

Ζιάγκος: «Πρέπει να απολογηθούμε στους εαυτούς μας και στον κόσμο μας για αυτή την ήττα»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ÆÉÁÃÊÏÓ   ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÅÊZIAGOS  PANATHINAIKOS - AEK (BASKET LEAGUE 2014-2015)Στην Δόξα Λευκάδας θα συνεχίσει την προπονητική του καριέρα ο πρώην τεχνικός την ΑΕΚ Βαγγέλης Ζιάγκος και με αφορμή την μετακίνησή του στην ομάδα της Α2 κατηγορίας παραχώρησε συνέντευξη στο «lefkadaweb.gr». Πέραν των νέων του καθηκόντων ο Ζιάγκος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην Ένωση χαρακτηρίζοντας την μεγάλο μέρος της ζωής του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Ποιος είναι ο βασικότερος λόγος που σας οδήγησε στο να αποδεχτείτε την πρόταση της Δόξας;
Είναι ένας συνδυασμός δεδομένων. Έχει να κάνει με το γεγονός ότι πρόκειται για μία ομάδα με υγεία, ένα πολύ υγιές μπασκετικό κύτταρο της ελληνικής μπασκετικής πραγματικότητας, με συμπαγή διοίκηση, με στόχο πρωταθλητισμού, με ένα πολύ αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό και σε μια κοινωνία, την περιοχή της Λευκάδας εννοώ, που έχει σφυγμό μπασκετικό.

Το Σάββατο βρεθήκατε στο Λαύριο και είδατε το εκεί ματς της Δόξας. Έχοντας την εικόνα αυτού του ματς, ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα επιχειρήσετε να αλλάξετε ή να προσθέσετε στον τρόπο παιχνιδιού;
Η ομάδα έχει αρχές και προσανατολισμό στο παιχνίδι της, φαίνεται ότι έχουν μπει οι βάσεις και έχει γίνει δουλειά γύρω από αυτό το κομμάτι. Αυτό που σίγουρα χρειάζεται η ομάδα είναι να αποκτήσει ψυχολογία και νοοτροπία πρωταθλητισμού και να ανεβάσει οπωσδήποτε μία ταχύτητα σε επίθεση και άμυνα.

Η πίεση η οποία είναι και απόρροια του στόχου βέβαια, είναι κάτι που προβληματίζει και αν ναι, ποιες είναι οι σκέψεις που κάνετε για την αντιμετώπισή της;
Η πίεση δεν μας τρομάζει, αντιθέτως την θεωρούμε αναπόσπαστο κομμάτι του πρωταθλητισμού, ενώ ενδεχομένως αν την χειριστείς σωστά, η ίδια η πίεση μπορεί να σου δημιουργήσει και ένα έξτρα κίνητρο για να δουλέψεις σωστά και αποτελεσματικά. Αυτό που σίγουρα χρειάζεται, είναι να περάσει σε όλους τους εμπλεκόμενους, από τον προπονητή, τους παίκτες, την διοίκηση, τους συνεργάτες και όσους βρίσκονται γύρω από την ομάδα, το μήνυμα ότι θα πρέπει όλοι να λειτουργούμε και να βγάζουμε τον καλύτερό μας εαυτό κάτω από συνθήκες πίεσης και στρες. Εν ολίγοις πρέπει όλοι να μάθουμε να δουλεύουμε στα “κόκκινα”, απερίσπαστοι, συγκεντρωμένοι και χωρίς η πίεση να μας δημιουργεί πρόβλημα στον τρόπο της δουλειάς μας.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που θέλετε να διακρίνουν το παιχνίδι της ομάδας, της οποίας είστε προπονητής;
Η μαχητικότητα, η θέληση και το πάθος θέλουμε να μας διακρίνει στο αμυντικό κομμάτι. Το καλό διάβασμα του παιχνιδιού και η ομαδικότητα στο δεύτερο μισό του γηπέδου. Επίσης παιχνίδι σε υψηλές ταχύτητες πίσω και μπροστά.

Ξεκινάτε μια νέα ζωή πέρα από την ΑΕΚ. Ποιος είναι ο προσωπικός σας στόχος; Τι θέλετε να πετύχετε;
Σαφώς η ΑΕΚ αποτελεί ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου, όχι μόνο της επαγγελματικής, αλλά και της κοινωνικής κλείνοντας ένα κύκλο περίπου 19 ετών, έχοντας ζήσει την ομάδα αυτή σε τεράστιες στιγμές δόξας και επιτυχίας, σε στιγμές απαξίωσης με τον υποβιβασμό στην Α2, αλλά και πάλι σε στιγμές επιτυχίας με την επιστροφή στην Α1, οπότε αναπόφευκτα αποτελεί κομμάτι του εαυτού μου. Από την άλλη ανοίγεται μια νέα σελίδα στην μπασκετική μου ζωή, αναλαμβάνοντας μια πολύ σοβαρή ευθύνη να οδηγήσω μια ομάδα σε τροχιά πρωταθλητισμού με στόχο υψηλό που δεν είναι άλλος από την άνοδο στην Α1.

Το μήνυμά σας προς τον φίλαθλο κόσμο της Δόξας, ο οποίος περιμένει με ανυπομονησία το νέο ξεκίνημα, ποιο είναι;
Δεν γνωρίζω κάτι για την σχέση του κόσμου με τον σύλλογο, αυτό όμως που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι σε κάθε νέα σχέση-συνεργασία και οι δύο πλευρές προσπαθούν να μάθουν ο ένας για τον άλλον. Γνωρίζω πολύ καλά ότι η τοπική κοινωνία έχει αγάπη για το μπάσκετ, ενώ επίσης γνωρίζω πολύ καλά ότι είναι μπασκετικός κόσμος που ξέρει να φιλοξενεί και να τιμάει τους ανθρώπους που προσφέρουν στην ομάδα. Και αυτό θέλω να τους το ανταποδώσω σε βάθος χρόνου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X