Το «ύποπτο» ματς κηλίδα στην ιστορία της ΑΕΚ (VIDEO)

Στις αρχές της δεκαετίας του ’70, η ΑΕΚ μαστιζόταν από πολλά και σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Ο Στάνκοβιτς είχε οδηγήσει στο πρωτάθλημα του 1971, αλλά η Ενωση δεν είχε συνέχεια. Τα χρόνια είχαν περάσει, ποδοσφαιριστές όπως οι Σεραφείδης, Σκευοφύλακας, Βεντούρης σταματούσαν τη μπάλα και δεν υπήρχε τρόπος για την αντικατάσταση τους. Συν τοις άλλοις, το ελληνικό ποδόσφαιρο βίωνε τις πρώτες ημέρες της εποχής Γουλανδρή που με τα λεφτά του αλλοίωσε πολλά δεδομένα.

Ετσι, φτάσαμε στο παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε μία μέρα σαν σήμερα το 1972. Η ΑΕΚ υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια και γνώρισε βαριά ήττα με 5-1. Την πιο βαριά εντός έδρας ήττα στην ιστορία της, μια κηλίδα στην ακατανίκητη έδρα της Νέας Φιλαδέλφειας. Κηλίδα που έγινε πιο έντονη από τις «σκιές» που υπήρξαν γύρω από το παιχνίδι και αφορούσαν τον τρόπο που το πήρε ο Ολυμπιακός του Γουλανδρή. Οι παλιότεροι το χρησιμοποιούσαν συχνά ως σημείο αναφοράς.

Η ΑΕΚ δέχτηκε γκολ στο πρώτο μέρος από τον Τριαντάφυλλο, αλλά κατέρρευσε στο δεύτερο. Σε επτά λεπτά δέχθηκε τρία γκολ και δεν είχε τρόπο να αντιδράσει. Η μείωση του σκορ με πέναλτι του Νικολαϊδη, δεν έσωσε τα προσχήματα. Σε εκείνη την τραγική ημέρα, η ΑΕΚ είχε αγωνιστεί με τους Κωνσταντινίδη, Θεοδωρίδη, Τόσκα, Τανίδη (46’ Ραβούση), Λέλη, Νικολαϊδη, Λαβαρίδη, Καραφέσκο, Τάσο (46’ Νικολάου), Ψιμόγιαννο, Πομώνη. Μετά το παιχνίδι υπήρξε ένταση και επεισόδια, που έφεραν τον προπηλακισμό του Λοσάντα, παίκτη του Ολυμπιακού.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X