Το παρελθόν του Σάκοτα με τον Απόλλωνα Πατρών πριν μια 20ετια

Το παρελθόν του Σάκοτα με τον Απόλλωνα Πατρών πριν μια 20ετια
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

sakota molfetasΟ προπονητής που οδήγησε την ΑΕΚ στην κατάκτηση του τελευταίου τίτλου της, του Πρωταθλήματος του 2002, αντιμετωπίζει στην πρώτη παρουσία του στον πάγκο της Ένωσης μετά την επιστροφή του, την μόλις δεύτερη ομάδα στην καριέρα του στην Ελλάδα. Τον Απόλλων Πάτρας, που καθοδήγησε την σεζόν 1992-93 ο Ντράγκαν Σάκοτα, την χρονιά του πρώτου Πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ στην ιστορία.

Οι «Φρουροί της Αχαΐας» εκείνη την σεζόν είχαν επανέλθει στην Α1, μετά από μια αγωνιστική χρονιά στην Α2 και τον υποβιβασμό τους το ’91, ενώ ο Σάκοτα βρισκόταν στα πρώτα χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα. Τον Σεπτέμβριο του 1990 είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ μετά την παραίτηση του Κώστα Πολίτη, είχε οδηγήσει τον «Δικέφαλο» στην κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τίτλου της ιστορίας του (το Κύπελλο Κυπελλούχων στον τελικό της Γενεύης με αντίπαλο την Σαραγόσα), αλλά είχε χάσει τους τίτλους του Κυπέλλου Ελλάδας (στον τελικό κόντρα στον Πανιώνιο στο ΣΕΦ) και Πρωταθλήματος μετά την συγκλονιστική σειρά των ανατροπών με αντίπαλο τον Άρη (από 2-0 υπέρ των «κίτρινων», ισοφάρισε σε 2-2 ο ΠΑΟΚ και νίκησε τελικά με 4-2 ο Άρης).

Μετά το τέλος της σεζόν 1990-91, ο Σάκοτα αντικαταστάθηκε από τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, έμεινε για μια σεζόν εκτός δράσης, και το καλοκαίρι του ’92 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Απόλλωνα, τον οποίο οδήγησε σε άνετη παραμονή (11η θέση με 8 νίκες) στο πρώτο επαγγελματικό Πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Πέρα από τις αναμνήσεις και το παιχνίδι της… μοίρας, υπάρχει και η σκληρή πραγματικότητα, η οποία την δεδομένη στιγμή είναι ότι η ΑΕΚ βρίσκεται σε βαθμολογική πίεση με μια νίκη στις πρώτες πέντε αγωνιστικές της Basket League, ενώ ο Απόλλων Carna είναι πιο άνετος με δύο νίκες στις ισάριθμες εντός έδρας αναμετρήσεις που έχει δώσει μέχρι τώρα.

Ο Σάκοτα, γεννημένος στην Σερβία που έχει αποκτήσει εδώ και χρόνια και την ελληνική υπηκοότητα, ωστόσο, δεν αποδέχεται τον χαρακτηρισμό «αγώνα ζωής ή θανάτου» για την Ένωση, τονίζει ότι η συνάντηση για εκείνον θα είναι ιδιαίτερη λόγω της επιστροφής του στον πάγκο της ΑΕΚ και της συνάντησης του με τον Απόλλων Carna, επισημαίνει ότι για τον ίδιο, ο γιός του, Ντούσαν, είναι ένας παίκτης όπως όλοι οι άλλοι και χαρακτηρίζει τους «Φρουρούς της Αχαΐας» ως σοβαρή ομάδα με προπονητή που συνήθως επιλέγει πολύ καλούς ξένους παίκτες.

Πηγή: esake

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X