Sokratis: "Μας φταίνε όλα"

Το "ευχαριστώ" του Σωκράτη (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

papastathopoulosΟ Σωκράτης Παπασταθόπουλος μίλησε στο Novasport FM, για την πορεία της Εθνικής ως τώρα, την κριτική που δέχεται ο Κλαούντιο Ρανιέρι και για το αν έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι κάποιοι παίκτες έφυγαν από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Τέλος αναφέρεται στον ίδιο και το μέλλον του στην Μπορούσια Ντόρντμουντ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

-Για το κλίμα στην Εθνική:

«Δεν έχει αλλάξει κάτι. Όλοι μας νιώθουμε την πίεση. Δεν νομίζω ότι κανείς θέλει να κρυφθεί και ξέρουμε ότι στον περισσότερο χρόνο των παιχνιδιών δεν ήμασταν καλοί. Οι αλλαγές στην ομάδα έχουν κοστίσει λίγο παραπάνω από όσο θα έπρεπε».

-Για τις αλλαγές στην ομάδα:

«Όταν μια ομάδα δεν πάει καλά, φταίνε όλα. Όλα τα πράγματα που έχουν γίνει έχουν παίξει ρόλο. Όλα τα παιδιά που ήταν πριν όπως ο Λεωνίδας ο Βόκολος και ο Τάκης ο Φύσσας έχουν βοηθήσει. Ο νέος προπονητής, απ’ ότι έχει ακουστεί, ήθελε δικό του τιμ. Πιθανόν αυτά τα παιδιά να είχαν βοηθήσει στην προσαρμογή, αλλά έγιναν αυτές οι αλλαγές. Όμως έγινε η αρχή με την στελέχωση της ομάδας από παλιούς παίκτες, με τον Γιώργο Καραγκούνη. Φαίνεται πως θα ακολουθήσουν και άλλοι. Η κατάσταση έχει διογκωθεί, αλλά όταν κάτι δεν πάει καλά συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Γίνεται κριτική, αλλά αυτό είναι. Έχουν έρθει νέοι ποδοσφαιριστές και αυτό δεν είναι κακό. Θα πρέπει να δούμε σε τι κατάσταση είναι και οι παίκτες που βρισκόντουσαν στην ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι δεν βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση για πολλούς λόγους. Όπως το ότι άργησαν να βρουν ομάδα και δεν είχαν παιχνίδια στα πόδια τους ή δεν μπήκαν καλά στη νέα τους ομάδα. Δεν χρειάζεται να πω εγώ ότι δεν είναι εύκολο να αντικατασταθούν ο Καραγκούνης και ο Κατσουράνης».

-Για το αν έχει παίξει ρόλο το ότι έφυγαν παίκτες:

«Έχουν αρχίσει και μας φταίνε όλα. Δεν θέλω να πω για εμένα, αλλά δεν μπορώ να το δεχθώ ότι δεν μπορούν ο Σαλπιγγίδης, ο Τοροσίδης, ο Σαμαράς… να καλύψουν το κενό τους σε ότι αφορά το αρχηγικό κομμάτι. Τι πρέπει να υπάρχει στα αποδυτήρια; ένας μπαμπούλας; Ο Γιώργος Καραγκούνης είναι άνθρωπος σεβαστός από όλους μας και ένας από τους ρόλους είναι αυτός. Όλοι ξέρουν το κλίμα που υπάρχει και δεν νομίζω ότι οι νέοι παίκτες μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ομάδα».

-Για την κριτική που ασκείται:

«Αν είχαμε κερδίσει ένα από τα δύο παιχνίδια που χάσαμε, δεν θα μίλαγε κανείς για κακό ξεκίνημα και μούδιασμα. Πρέπει να γίνεται κριτική, διότι είναι πιθανό να μην δεις και εσύ με την πρώτη τα λάθη σου. Αν καλέσει ο προπονητής έναν ποδοσφαιριστή σίγουρα θα υπάρχει η αντίθεση άποψη. Έχουν συμβεί πολλά πράγματα μαζί. Δεν έχει να κάνει με το κλίμα της ομάδας. Είναι πολύ σημαντικά τα επόμενα δύο παιχνίδια και πιστεύω ότι σε αυτά τα ματς η ομάδα θα βρει τον δρόμο της. Δεν γίνεται να πηγαίνουν όλα καλά, αλλά το θέμα να κερδίζει η ομάδα. Προσωπικά ο στόχος είναι να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια. Δεν πήγαν καλά τα δύο παιχνίδια. Η Εθνική πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλες διοργανώσεις, διότι είναι μέσα στις 13-15 ομάδες που ξεχωρίζουν. Θα πρέπει να ξεκινήσουμε να κερδίζουμε».

-Για τον Ρανιέρι:

«Είναι πολύ καλός άνθρωπος που σέβεται τον ποδοσφαιριστή και τον αφήνει ελεύθερο και οι παίκτες το χρειαζόμαστε. Έχει άλλη φιλοσοφία. Παίζει πιο επιθετικά. Δεν γίνεται να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Όμως και αυτός ο προπονητής δεν θέλει να αλλάξει πολλά πράγματα, αλλά δεν έχουν έρθει καλά αποτελέσματα. Έχει πολλά μικρά προβλήματα που έχουν δημιουργήσει ένα μεγάλο. Υπάρχει μια δυσκολία για πολλές ομάδες που έπαιζαν Μουντιάλ».

-Για το αν έχουμε παίκτες για να παίξουμε επιθετικό ποδόσφαιρο:

«Και έχουμε και δεν έχουμε τους παίκτες για επιθετικό ποδόσφαιρο. Δεν μπορείς να το πεις, διότι το Σάββατο τα καταφέρνουμε και την Τρίτη όχι. Στο Μουντιάλ παίξαμε και επιθετικό ποδόσφαιρο. Έπαιξαν καλά ο  Σάμαρης και ο Χριστοδουλόπουλος. Δεν νομίζω πως δεν έχουν ποιότητα αυτοί οι παίκτες. Είναι δουλειά του προπονητή και δεν θέλω να σταθώ στο πως θα παίξει η ομάδα. Στο ποδόσφαιρο δεν γίνεται να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Ο κόσμος, οι δημοσιογράφοι και όλοι ο υπόλοιποι θα είναι ικανοποιημένοι όταν η ομάδα θα πηγαίνει σε μεγάλες διοργανώσεις και θα φέρνει αποτελέσματα. Η δουλειά του προπονητή είναι πάντα δύσκολη, όχι μόνο τώρα, θα είναι πάντα δύσκολη».

-Για την κριτική που υπάρχει για τη Γερμανία:

«Κέρδισε η Γερμανία το Μουντιάλ, αλλά δεν ξεκίνησε καλά στα προκριματικά, αλλά όπως είπα είναι λογικό να γίνεται. Δεν πρέπει όμως να ξεφεύγει από τα λογικά πλαίσια».

-Για την κακή πορεία της Ντόρτμουντ στο πρωτάθλημα:

«Είναι κάτι πρωτόγνωρο για την ομάδα και οι παίκτες δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει. Τα τελειώματα δεν είναι τόσο καλά στην Bundesliga, όπως στο Champions League. Εκεί οι ομάδες παίζουν ποδόσφαιρο, ενώ στο πρωτάθλημα οι προσπαθούν να μπλοκάρουν την Μπάγερν και την Ντόρτμουντ. Στο πρώτο ημίχρονο με την Μπάγερν προσπαθήσαμε να κάνουμε κάποια πράγματα και βγήκαν, ενώ στο δεύτερο όχι. Η Μπάγερν ίσως να είναι η πληρέστερη ομάδα στον κόσμο αυτή τη στιγμή».

-Για το μέλλον του:

«Είμαι πολύ καλά στην Ντόρτμουντ. Έχει πολύ υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη και στο πρωτάθλημα. Είμαι πολύ χαρούμενος, αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε τι μπορεί να γίνει σε επτά μήνες από τώρα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X