Η κηλίδα και η διαχείριση της κρίσης (VIDEO)

Ιστορικός αποκλεισμός από ομάδα Γ’ Εθνικής με τον Τάκη Καραγκιοζόπουλο υπηρεσιακό προπονητή

Αναμφίβολα, πρόκειται για μία από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της ΑΕΚ. Οσα συνέβησαν μία μέρα σαν σήμερα του 1998 στη Μηχανιώνα, προστέθηκαν δίπλα στις ντροπιαστικές ήττες – αποκλεισμούς από τη Λαμία και το Χαϊδάρι και είναι κηλίδα στην ιστορία. Το διδακτικό εκείνης της υπόθεσης είναι η διαχείριση της κρίσης και η καθοριστική παρουσία ενός ηγέτη, που και σήμερα βρίσκεται στο τιμόνι της ΑΕΚ: του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Το σκηνικό έμοιαζε ιδανικό για να γίνει η γκέλα. Η ΑΕΚ είχε μόλις βγει από τη λαίλαπα Στεπάνοβιτς. Λίγες ημέρες πριν, με υπηρεσιακό προπονητή τον Τάκη Καραγκιοζόπουλο, ηττήθηκε στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ με 2-1 (αν και προηγήθηκε). Ακολουθούσε το ματς κυπέλλου με τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας της Γ’ Εθνικής, που φάνταζε τυπική διαδικασία. Φευ. Η ΑΕΚ ήταν «άρρωστη» και ευάλωτη ακόμα και σε μια ομάδα Γ’ Εθνικής.

Οσα συνέβησαν έδειχναν πως το κακό θα συμβεί. Η μπάλα δεν μπήκε στα δίχτυα στις καλές ευκαιρίες του πρώτου μέρους, ο Κοπιτσής είχε φύγει μόνος για τα αποδυτήρια, έλεγχος δεν υπήρχε και ο Πρίττας νίκησε τον Μπαμπούνσκι. Η ήττα ήταν ντροπιαστική. Στο αεροδρόμιο της επιστροφής, μπροστά από τον μαινόμενο κόσμο, ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Να βάλει ασπίδα στην ομάδα, να λάβει σημαντικές αποφάσεις, όπως ήταν η πρόσληψη του Μπλαχίν και να αναλάβει τις ευθύνες του, σώζοντας σε σημαντικό βαθμό εκείνη τη χρονιά.

 

seboue-kallitzakis-σεμπουε-καλλιτζακης kopitsis-katsavos-κοπιτσης-κατσαβος lakis_λακης kalitzakis-donis-lakis-καλιτζακης-δωνης-λακης babounski-μπαμπουνσκι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X