Το χαρτί γράφει 4Χ4

ΑΕΚ με την σφραγίδα του (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

dellas-δελλαςΘα ήθελα να ξεκινήσω με μια διευκρίνιση που καθώς φαίνεται, είναι απολύτως απαραίτητη. Η ΑΕΚ στο ματς της Ριζούπολης κέρδισε. Όντως έχανε μέχρι και το 90′. Όντως ζορίστηκε μέχρι και το 90′. Αλλά κέρδισε. Όπως επίσης κέρδισε και όλα τα υπόλοιπα ματς που έχει δώσει μέχρι τώρα για το πρωτάθλημα. Αυτό σημαίνει πως την δουλειά της μέχρι τώρα την έχει κάνει άψογα. Διότι η δουλειά κρίνεται εκ των αποτελεσμάτων κυρίως. Πάμε παρακάτω.

Θέλετε να δούμε πως έχει φτάσει η ΑΕΚ να μετρά τέσσερις νίκες σε τέσσερα παιχνίδια; Ας το κάνουμε λοιπόν. Σίγουρα το έκανε χωρίς την παραμικρή βοήθεια από την διαιτησία. Αντιθέτως και στα τρια εκτός έδρας παιχνίδια που έδωσε, έχει καθοριστική εις βάρος της αμέλεια σε σφυρίγματα. Στο Αίγιο ο Παναιγιάλειος έπρεπε να τελειώσει το ματς με έξι παίκτες, στα Χανιά υπάρχει πεντακάθαρο πέναλτι πάνω στον Κολοβέτσιο που δεν καταλογίζεται και στη Ριζούπολη παίκτης του Αχαρναϊκού που ήδη είχε κίτρινη, έδιωξε την μπάλα με το χέρι χωρίς να αποβληθεί και μάλιστα στο πρώτο ημίχρονο. Πάμε και παρακάτω.

Η ΑΕΚ έχει πετύχει συνολικά πέντε γκολ μετά το 80ο λεπτό, στα τελευταία τρια ματς. Κάποιοι επιμένουν να συνοδεύουν αυτό το συμπέρασμα με σχόλιο του τύπου «όταν ο αντίπαλος έσκασε». Εκείνο όμως που πραγματικά μετρά, είναι πως η ΑΕΚ δεν έσκασε. Και όχι μόνο δεν σκάει, αλλά κυνηγάει το γκολ οργανωμένα  μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο του ματς. Όπου οργανωμένα, βάλτε και τις στημένες φάσεις. Παρεμπιπτόντως, από σωστή επιθετική λειτουργία και πίεση τις κερδίζει αυτές τις στημένες φάσεις και δεν τις προκύπτουν από κερδισμένο λήγοντα στο λαϊκό λαχείο. Και επειδή γενικώς υπάρχει μια απαξία του τύπου «έλα μωρέ, από στημένη φάση το έβαλε», να διευκρινίσουμε και κάτι ακόμα.  Ούτε ο Μάνταλος, ούτε ο Μπαρμπόσα κλείνουν τα μάτια τους και εκτελούν, ποντάροντας πως άγιος βικέντιος, προστάτης των φάουλ και των κόρνερ, θα βάλει το χέρι του για να πάει η μπάλα γκολ. Κάτι και κάποιον σημαδεύουν και κάποιοι και κάπως είναι στημένοι στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή.

Η ΑΕΚ έχει κάνει τέσσερις νίκες στα τέσσερα ματς πρωταθλήματος. Τις τρεις μακριά από το ΟΑΚΑ. Να βγει ο κόσμος στους δρόμους με σημαίες; Όχι. Να το αντιμετωπίζει σαν να έχει κάνει δυο ισοπαλίες και δυο ήττες; Και πάλι όχι. Έχει αρχίσει να ρολάρει η ομάδα; Όχι βέβαια. Ουδείς το υποστήριξε. Ακόμα έχει ένα σωρό αγωνιστικά ζητήματα να λύσει. Από την μεσαία γραμμή που η υποτονική παρουσία του Κορδέρο δημιουργεί πολλαπλά βραχυκυκλώματα, μέχρι και τα άκρα της επίθεσης που ακόμα είναι εκτός παιχνιδιού και αυτό δεν βοηθάει ώστε να λειτουργήσει το σύστημα με το οποίο παίζει η ΑΕΚ. Ενδεχομένως και ζητήματα νοοτροπίας να έχει να λύσει ο Δέλλας. Με πρώτη ανάγκη να διαμορφώσει βαθιά πεποίθηση και σ’ όλους, πως η φανέλα μόνη της δεν κερδίζει ούτε στο οικογενειακό δίπλο.

Υπάρχουν θέματα προς επίλυση. Ποιός το αρνείται; Ο Δέλλας το βλέπει (καθαρότερα απ’ όλους) πως η ΑΕΚ δεν παίζει όπως έπαιζε με την Ρόμα ή με τη Νίκη Βόλου στα φιλικά του καλοκαιριού. Αλλά έχει δείξει ότι μπορεί. Και χρειάζεται και να ρολάρει η ομάδα  μέσα από τα ματς για να (ξανά) βρει τον ρυθμό της. Έτσι γίνεται πάντα και παντού. Σ’ όλες τις ομάδες του κόσμου. Το ζητούμενο, παντού και πάντα, για τις πρώτες αγωνιστικές είναι αυτός ο ρυθμός να βρεθεί χωρίς βαθμολογικές απώλειες. Και η ΑΕΚ το έχει πετύχει.

Προφανώς, προφανέστατα ο Δέλλας έχει πράγματα που θα πρέπει να διορθώσει. Πολλά. Ακόμα και στον τρόπο που ο ίδιος (δια)χειρίζεται αγωνιστικά δεδομένα. Ίσως σύντομα ακόμα και σύστημα να δούμε διαφορετικό. Υπάρχουν όμως και πολλά που έχει ήδη φτιάξει. Μια ομάδα που είναι ενωμένη, που πανηγυρίζει σαν γροθιά, που έχει χαρακτήρα, που δείχνει να έχει φυσική κατάσταση και που τρια πράγματα στο γήπεδο τα κάνει καλά. Φυσικά και θα πρέπει να αρχίσει να τα κάνει όχι καλά, αλλά εξαιρετικά και όχι τρία αλλά και πέντε και μετά δέκα και μετά 20 πράγματα. Αυτές πρέπει και αυτές είναι οι απαιτήσεις. Και κυρίως αυτό (θα) είναι το κριτήριο για να κριθεί ο Δέλλας. Αλλά όχι όλα εδώ και τώρα. Όλα σε βάθος πραγματικού ποδοσφαιρικού χρόνου. Ειδικά από την στιγμή που τα αποτελέσματα τον δίνουν αυτόν τον χρόνο.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X