ΑΕΚ: Η…πολιορκία της Λαμίας (VIDEO)

ΑΕΚ: Η…πολιορκία της Λαμίας (VIDEO)

Ιστορική ταπεινωτική ήττα, απόντος του Θωμα Μαύρου, από την ίδια ομάδα που είχε αποκλείσει την ΑΕΚ στο ίδιο γήπεδο και το 1971-72

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αποτέλεσε ένα από τα ματς που στιγμάτισαν τα «πέτρινα» χρόνια της ΑΕΚ. Βαρύ και ασήκωτο αποτέλεσμα, που δεν μπορούσε να αντέξει κανείς. Βλέπετε, εκείνα τα χρόνια άπαντες εντός της ΑΕΚ ήξεραν ποια είναι αυτή η ομάδα. Και μπορεί να βίωναν κακές αγωνιστικές χρονιές, αλλά είχαν τον πήχη ψηλά. Και όσοι τον χαμήλωναν, ζούσαν ιστορικές στιγμές. Όπως η…πολιορκία της Λαμίας, μετά τον αποκλεισμό σοκ από την ομάδα της Φθιώτιδας που υπέστη ΑΕΚ μία μέρα σαν σήμερα πριν από 36 χρόνια.

Μετά το τέλος του ματς που ολοκληρώθηκε με 1-0 από γκολ του Μαντζίκου με κεφαλιά, οι οπαδοί της ΑΕΚ που είχαν ταξιδέψει στη Λαμία «πολιόρκησαν» τα αποδυτήρια της ομάδας. Ζητούσαν ευθύνες από τη διοίκηση του Ζαφειρόπουλου, από τον Τσεχοαυστριακό προπονητή, Βίνσεντ Χάλαμα και τους παίκτες. Σκηνικό που επαναλήφθηκε και την επόμενη μέρα, στην προπόνηση που έγινε στη Νέα Φιλαδέλφεια σε πολύ τεταμένο κλίμα.

Το οξύμωρο είναι πως ο Χάλαμα είχε παρατάξει μία κανονική 11άδα (έλειπε βέβαια ο Θωμάς Μαύρος), που αποτελούσαν οι Παπαδόπουλος, Χατζής, Γεωργαμλής, Μανωλάς, Καραγκιοζόπουλος, Βλάχος, Δίντσικος, Μπαλής, Σάντμπεργκ, Στάμπαχερ, Βοϊτσίδης (63’ Πυθαρούλης). Λίγες ημέρες μετά, ο Χάλαμα απολύθηκε, ενώ τον Δεκέμβρη ο Στάμπαχερ αντικαταστάθηκε από τον Μάρτον Εστερχάζι.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X