Το σκάνδαλο Κοσκωτά και ο Ολυμπιακός

Το σκάνδαλο Κοσκωτά ξεκινάει όταν ο υπουργός Παιδείας Γ. Παπανδρέου καταγγέλει τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Γιώργο Κοσκωτά για παράνομες συναλλαγές με την τράπεζα Μέριλ Λιντς

Η μέρα μπορεί να μην περιλαμβάνει μεγάλες αγωνιστικές στιγμές για την ΑΕΚ. Ωστόσο, είναι σημαντικό για τον ελληνικό αθλητισμό και ολόκληρο το κοινωνικό οικοδόμημα που είχε στηθεί στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Βλέπετε, μία μέρα σαν σήμερα του 1988, ξέσπασε το σκάνδαλο Κοσκωτά. Η ιστορία με τον τραπεζίτη που έλεγχε τα πάντα και με λεφτά του ελληνικού λαού – που δεν ξεπληρώθηκαν ποτέ – γιγάντωσε με μεταγραφές δισεκατομμυρίων όλα τα τμήματα του Ολυμπιακού και προκάλεσε τεράστια προβλήματα σε πολλές ομάδες. Από αυτές που πλήγησαν περισσότερο ήταν η ΑΕΚ, που υπέστη τρομακτικές ζημιές από τη λαίλαπα Κοσκωτά.

Ο μίτος της ιστορίας ξετυλίχθηκε όταν ο τότε Υπουργός Παιδείας, Γιώργος Παπανδρέου κατήγγειλε τον πρόεδρο της πειραϊκής ΠΑΕ, Γιώργο Κοσκωτά για παράνομες συναλλαγές με την τράπεζα Μέριλ Λιντς. Εκεί ξεκίνησε η ιστορία, καθώς λίγο έπειτα ο επίτροπος της Τράπεζας Κρήτης άσκησε ποινική δίωξη. Ο Κοσκωτάς επιχείρησε να διαφύγει στην Αμερική με το αεροπλάνο του διαδόχου του στην προεδρία του Ολυμπιακού, Αργύρη Σαλιαρέλη (του βασιλιά των…ρουμπινιών), αλλά συνελήφθη από το FBI και παραπέμφθηκε στη δίκη. Εκεί υπήρξαν οι περίφημες μονομαχίες οπαδών του Ολυμπιακού με αυριανιστές, αλλά ο Κοσκωτάς καταδικάστηκε σε πολυετή κάθειρξη.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X