ΑΕΚ: Οταν ο Μίμης κατέβαζε ρολά στο Καραϊσκάκη (VIDEO)

ΑΕΚ: Οταν ο Μίμης κατέβαζε ρολά στο Καραϊσκάκη (VIDEO)

Μία από τις πιο επικές νίκες της ΑΕΚ σε ντέρμπι πέρασε στην ιστορία σαν σήμερα πριν από 52 χρόνια. Το 3-2 σε βάρος του Ολυμπιακού στο Στάδιο Καραϊσκάκη ήταν μια τιτανομαχία, στην οποία η πρωταθλήτρια 1968 ΑΕΚ προηγήθηκε τρεις φορές και στο τέλος αναγκάστηκε να παίξει για πέντε λεπτά με τερματοφύλακα τον… Μίμη Παπαϊωάννου λόγω αποβολής του Στέλιου Σεραφείδη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όταν είσαι ο μεγαλύτερος Ελληνας ποδοσφαιριστής όλου του 20ου αιώνα, είναι σαφές πως τα επιτεύγματα σου θα είναι μοναδικά. Είναι γεγονός, πως ο Μίμης Παπαϊωάννου, αυτή η αξεπέραστη προσωπικότητα της ΑΕΚ, είχε να εμφανίσει τεράστιες επιτυχίες στην πορεία του. Αλλά αναμφίβολα, όσα έκανε μία μέρα σαν σήμερα του 1968 στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, αγγίζουν τα όρια του έπους. Βλέπετε, εκείνη τη μέρα ο μεγάλος Μίμης ήταν εκείνος που σκόραρε και κράτησε τελικά τη νίκη της Ενωσης με 3-2 μέσα στο σπίτι του αντιπάλου της.

Το παιχνίδι είχε εντυπωσιακή εξέλιξη. Η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα με τον Κώστα Νικολαϊδη, αλλά ο Σιδέρης ισοφάρισε για τον Ολυμπιακό. Νέο «κιτρινόμαυρο» προβάδισμα στην εκπνοή του ημιχρόνου με πέναλτι του Καραφέσκου (και εκτεταμένα επεισόδια, που έφεραν την αποβολή του Γιούτσου), αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε με πέναλτι του Σιδέρη. Στο 78’ ο Μίμης βάζει τη σφραγίδα του και με απευθείας εκτέλεση φάουλ νικά τον Λιαδέλη (γκολκίπερ του μετέπειτα μπασκετμπολίστα του Αρη).

Λίγο πριν το φινάλε, ο Στέλιος Σεραφείδης έρχεται σε κόντρα με τον Σιδέρη και αποβάλλεται από τον διαιτητή. Αν και ο Μπράνκο Στάνκοβιτς είχε τη δυνατότητα αντικατάστασης παίκτη, προτίμησε να βάλει τερματοφύλακα τον Παπαϊωάννου. Ο Μίμαρος τον δικαίωσε απόλυτα, καθώς έκανε δύο εξαιρετικές επεμβάσεις και κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα της ΑΕΚ που είχε δώσει εκείνος.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X