28η Οκτωβρίου, Εθνική γιορτή με παρέλαση, μπάλα και φυσικά ...ΑΕΚ

28η Οκτωβρίου, Εθνική γιορτή με παρέλαση, μπάλα και φυσικά ...ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

afieroma AEKΜε αφορμή την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Ηρακλή Ψαχνών την ημέρα της 28ης  Οκτωβρίου η ΠΑΕ μέσω αφιερώματος “ταξιδεύει” στο παρελθόν και θυμάται τα παιχνίδια της Ένωσης που συνέπεσαν τη συγκεκριμένη μέρα.

Διαβάστε το αφιέρωμα της ΠΑΕ ΑΕΚ:

«Παρέλαση και μπάλα πάνε μαζί πλέον! Κάποτε ήταν αδιανόητο να παίζεται ποδόσφαιρο ανήμερα εθνικής επετείου, όπως η 28η Οκτωβρίου, όμως τώρα πια οι αγώνες είναι πολλοί, ενώ και τα προγράμματα των αθλητικών καναλιών απαιτούν θέαμα κάθε μέρα και… κάθε ώρα.
Η 28η Οκτωβρίου θα είναι πάντα η ημερομηνία του μεγαλύτερου έπους της νεοελληνικής ιστορίας, του γενναίου και αποφασιστικού ΟΧΙ προς τους Ιταλούς, αλλά συνδέεται και με αθλητικά γεγονότα, ειδικά την τελευταία εικοσαετία.
Η ΑΕΚ φιλοξενεί αύριο στο ΟΑΚΑ τον Ηρακλή Ψαχνών για το Κύπελλο Ελλάδας και είναι η πέμπτη φορά που παίζει τέτοια μέρα. Και τις τέσσερις προηγούμενες φορές, ήταν πάντα γηπεδούχος!
Πρώτη από όλες αυτές τις περιπτώσεις, ήταν το ιστορικό 7-1 επί του Πανιωνίου στη Νέα Φιλαδέλφεια, ημέρα Σάββατο 28 Οκτωβρίου του 1989, τέσσερις μέρες πριν τη ρεβάνς με τη Μαρσέιγ για το Κύπελλο Πρωταθλητριών (1-1 και αποκλεισμός). Η εκπληκτική ΑΕΚ της εποχής είχε δώσει μια αξέχαστη παράσταση, ο νεοαποκτηθείς Ντανιέλ Μπατίστα είχε σημειώσει τέσσερα γκολ (στη φωτογραφία βλέπουμε το πρώτο του αγώνα) όμως η μέρα έμεινε στην ιστορία και για την αποθέωση που είχε γνωρίσει ο τότε 35χρονος Θωμάς Μαύρος όταν ισοφάρισε προσωρινά για τον Πανιώνιο. Σημειωτέον, ότι εκείνη τη σεζόν είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στην Α’ Εθνική.
Εξι χρόνια μετά, την ίδια μέρα του 1995, η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ολα κρίθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, με το 0-1 από τον Κρις Καλαντζή και το 1-1 αμέσως μετά από τον Χρήστο Κωστή. Στη φωτογραφία ο Βασίλης Δημητριάδης ελίσσεται ανάμεσα σε Νίκο Νταμπίζα και Πέτρο Πασσαλή.
Και πάλι Σάββατο, λίγο μετά την… παρέλαση, ήταν το 2006, όταν η ΑΕΚ νίκησε στο ΟΑΚΑ τον Απόλλωνα Καλαμαριάς 1-0 με ένα σου του Ζούλιο Σέζαρ έξω από την περιοχή. Τρεις μέρες μετά, θα ερχόταν η πρώτη νίκη της ΑΕΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ με το 1-0 επί της Λιλ.
Το 2012, και πάλι στις 28 Οκτωβρίου, η ΑΕΚ νίκησε με 1-0 τον Πλατανιά στο ΟΑΚΑ με σκόρερ τον Ταξιάρχη Φούμντα και αυτή ήταν η πρώτη νίκη της σε εκείνο το Πρωτάθλημα. Η θητεία του Εβαλντ Λίνεν άρχιζε καλά, όμως τα αποτελέσματα ήταν τραγικά. Δύο χρόνια μετά, τίποτα δε θυμίζει εκείνες τις μαύρες μέρες…»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X