Πανωλεθρία στο ντέρμπι για την ΑΕΚ και βαριά ήττα από τον Παναθηναϊκό (92-58)

Πανωλεθρία στο ντέρμπι για την ΑΕΚ και βαριά ήττα από τον Παναθηναϊκό (92-58)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

sakota (1)Προφανέστατα και κανείς δεν έτρεφε αυταπάτες για το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, αυτό που περίμεναν να δουν όλοι από τη «Βασίλισσα», ήταν ψυχή, πάθος και αξιοπρέπεια. Η ΑΕΚ δεν πήγε καθόλου καλά, είχε πολλά προβλήματα αμυντικά και αδυναμίες επιθετικά και έτσι γνώρισε βαριά ήττα από τους «πράσινους» στο ΟΑΚΑ με διαφορά που έφτασε στους 34 πόντους (92-58).

Το ξεκίνημα της αναμέτρησης ήταν απογοητευτικό για την ΑΕΚ. Δίχως διάθεση στην άμυνα, με κακές επιλογές στην επίθεση, οι «κιτρινόμαυροι» επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να πάρει κεφάλι από νωρίς. Ο Σάκοτα με τρίποντο μείωσε σε 7-3 έπειτα από 3:13 δευτερόλεπτα αγώνα, αλλά η κατάσταση δεν βελτιώθηκε. Υπήρξε νέο «πράσινο» σερί μέχρι να σκοράρει ξανά ο Κάιλς με τρίποντο (15-6). Με την είσοδο των Μιλόσεβιτς και Παπαντωνίου η κατάσταση βελτιώθηκε λίγο και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ να είναι πίσω με 14 πόντους (25-11).

Στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, η ΑΕΚ βελτίωσε την άμυνα της και με τον Γκούντριτζ να δίνει δύναμη κάτω από το καλάθι κατάφερε με σχετική αξιοπρέπεια. Ωστόσο, η εξωπραγματική ευστοχία του Παναθηναϊκού στα τρίποντα, όπου είχε 10/14, 17 ασίστ και κυριαρχία στα ριμπάουντ (είχε τα διπλά με 20 έναντι 10), εκτόξευσαν και πάλι τη διαφορά. Η ΑΕΚ έπαιζε άμυνα με τα…μάτια και επιθετικά περίμενε τα πάντα με μακρινά σουτ, δίχως ουσία και έτσι η διαφορά εκτινάχθηκε στους 30 πόντους (54-24) με το σφύριγμα της λήξης.

Η εικόνα δεν βελτιώθηκε στο δεύτερο μέρος. Η ΑΕΚ έβρισκε λύσεις επιθετικά με πολύ κόπο και χάρη στον δυναμισμό του Σαρικόπουλου και την ποιότητα του Σάκοτα. Η άμυνα πάντως, παρέμενε δραματική. Οι «πράσινοι» είχαν την ευκαιρία να σουτάρουν με μεγάλη άνεση και να είναι ιδιαίτερα εύστοχοι και η διαφορά δεν έπεσε ποτέ κάτω από τους 30 πόντους. Ο Ζιάγκος άφησε για πολύ ώρα στον πάγκο τον Γκούντριτζ, αν και ο Αμερικανός έδειχνε πως μπορούσε να σταθεί απέναντι στους ψηλούς του Παναθηναϊκού. Μοιραία, τα πάντα έγιναν τυπική διαδικασία και το ματς ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ να γνωρίζει βαριά ήττα. Είναι ενδεικτικό πως μόνο ο Σάκοτα είχε διψήφιο αριθμό πόντων για την Ενωση, που δεν είχε λύσεις επιθετικά. Συν τοις άλλοις, η ΑΕΚ έχασε και τον Παπαντωνίου που αποχώρησε με διάστρεμμα από το παιχνίδι.

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

Τα δεκάλεπτα: 25-11, 54-24, 74-44, 92-58

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 16 (2), Μποχωρίδης 9 (3), Γιάνκοβιτς 16 (4), Φώτσης 3, Παππάς 18 (4), Μαυροκεφαλίδης 1, Διαμαντίδης 1, Γκιστ 15 (1), Μπατίστα 6, Μπλουμς 5 (1), Ράιτ 2.

ΑΕΚ (Ζιάγκος): Παπαντωνίου 8 (1), Κάιλς 8 (1), Σάκοτα 12 (2), Κασελάκης 5 (1), Πολυτάρχου 4, Παπαδιονυσίου, Ράιτ, Καμπερίδης 2, Σαρικόπουλος 9, Μιλόσεβιτς 2, Γκούντριτζ 8.

ΣΤΑΘΗΣ ΔΙΑΚΟΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X