ΑΕΚ: Το μεγάλο ευρωπαϊκό ρεκόρ του Ντέμη (VIDEO)

ΑΕΚ: Το μεγάλο ευρωπαϊκό ρεκόρ του Ντέμη (VIDEO)

Ένα από τα πολλά ρεκόρ που άφησε ο Ντέμης Νικολαϊδης, ήταν τα τέσσερα γκολ στο 5-0 επί της Χερφόλγκε από τη Δανία για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ της σεζόν 2000-01

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ επέστρεψε φέτος στην Ευρώπη, αλλά τα “κιτρινόμαυρα” ρεκόρ έμεναν για χρόνια στην ιστορία. Μη λησμονεί κάποιος, πως η Ενωση είναι η μοναδική ομάδα με συμμετοχή στα προημιτελικά και των τριών διοργανώσεων, τη μοναδική που έχει φτάσει στα ημιτελικά του ΟΥΕΦΑ, που έχει νικήσει Ρεάλ, Μίλαν, Ιντερ και Πόρτο.

Παράλληλα, αναδείκνυε τεράστιες μορφές όπως τον Ντέμη Νικολαϊδη. Μία μέρα σαν σήμερα του 2000, ο Ντέμης κατάφερνε το σπάνιο ρεκόρ των τεσσάρων ευρωπαϊκών τερμάτων σε ένα μόνο παιχνίδι. Ανάλογο ρεκόρ με αυτό του Νικολαϊδη έχουν πετύχει μόνο δύο παίκτες του Παναθηναϊκού, οι Αντωνιάδης και Μπεργκ.

Ηταν η πρώτη αναμέτρηση με τη Χερφόλγκε για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Η ΑΕΚ (με μαύρες εμφανίσεις), κυριάρχησε από το πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν έβρισκε δίχτυα. Στο δεύτερο μέρος ωστόσο, ήταν καταιγιστική. Ο Νικολαϊδης είχε πάρει…φωτιά και έστειλε τη μπάλα τέσσερις φορές στα αντίπαλα δίχτυα, ενώ ενδιάμεσα ο Ακης Ζήκος είχε σκοράρει και αυτός, διαμορφώνοντας το τελικό 5-0.

Η πρόκριση στην επόμενη φάση ήταν πλέον τυπική διαδικασία, αλλά το πιο σημαντικό ήταν το ρεκόρ που σημειώθηκε με «κιτρινόμαυρη» απόχρωση από τον Νικολαϊδη.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X