Όταν ο Μίμης άρχισε το…τραγούδι

Η φωνή της Ελλάδας σίγησε στη μέρα μνήμης (VIDEO)

Ο Μίμης Παπαϊωάννου, δυσαρεστημένος με την ΑΕΚ, συνοδεύει τον Στέλιο Καζαντζίδη και την Μαρινέλλα στη Γερμανία, ενώ μαζί τους είναι και ο νεαρός Χρήστος Νικολόπουλος. Ο Παπαιωάννου, που προσπαθεί να ακολουθήσει καριέρα τραγουδιστή και έχει ήδη ηχογραφήσει τον ύμνο της ΑΕΚ, θα επιστρέψει στα μέσα Δεκεμβρίου αλλά θα προλάβει τη σεζόν, που θα ξεκινήσει καθυστερημένα τον Νοέμβριο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ιστορία της ΑΕΚ είναι γεμάτη από μεγάλες στιγμές, που μένουν στη μνήμη κυρίως για αγωνιστικά επιτεύγματα. Μεγάλες νίκες, τεράστιες εμφανίσεις, παίκτες που έκαναν τη διαφορά. Ωστόσο, όσα συνέβησαν μία μέρα σαν σήμερα στο μακρινό 1965, κατέχει ξεχωριστή θέση.

Βλέπετε, εκείνη τη μέρα ο Μίμης Παπαϊωάννου, ο κορυφαίος Ελληνας ποδοσφαιριστής του 20ου αιώνα και σημαία της ΑΕΚ, αποφάσισε να σταματήσει τη μπάλα και να το γυρίσει στο…τραγούδι! Ευτυχώς, ήταν μία προσωρινή απόφαση και ο Παπαϊωάννου επέστρεψε γρήγορα στους αγωνιστικούς χώρους με το 10 στην πλάτη και τη φανέλα με τον δικέφαλο στο στήθος.

Η αιτία του κακού ήταν η άρνηση της διοίκησης της ΑΕΚ να ενδώσει στο ενδιαφέρον της μεγάλης Ρεάλ Μαδρίτης για τον Παπαϊωάννου. Οι Ισπανοί είχαν ενθουσιαστεί με τον νεαρό άσο της Ενωσης και ήθελαν να τον αποκτήσουν, αλλά στην Ενωση είπαν όχι.

Δυσαρεστημένος ο Μίμης, αποφάσισε να ακολουθήσει τον Στέλιο Καζαντζίδη, τη Μαρινέλλα και τον νεαρό τότε, Χρήστο Νικολόπουλου σε τουρνέ στη Γερμανία. Οι σχέσεις ήταν ήδη φιλικές, καθώς Καζαντζίδης και Νικολόπουλος είχαν σημαντικό ρόλο στη συγγραφή του ύμνου της ΑΕΚ, που είχε τραγουδήσει ο Μίμης. Η μπάλα έλειψε από τον Παπαϊωάννου, οι «γέφυρες» έπεσαν και στα μέσα Δεκεμβρίου επέστρεψε και πρόλαβε το πρωτάθλημα που είχε ξεκινήσει καθυστερημένα στα τέλη Νοεμβρίου.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X