Τσιάρτας: "Τον Μάνταλο δεν τον χρησιμοποιείς, τον αξιοποιείς"

Τσιάρτας: "Τον Μάνταλο δεν τον χρησιμοποιείς, τον αξιοποιείς"
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

mantalosΗ εφημερίδα «GOAL» φιλοξένησε δηλώσεις του Βασίλη Τσιάρτα ο οποίος μίλησε αποκλειστικά για τον Πέτρο Μάνταλο. Ο πρώην άσος της ΑΕΚ αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για το νεαρό ποδοσφαιριστή της Ένωσης, ωστόσο τόνισε πως η περίπτωση του πρέπει να προσεχθεί πολύ από την ομάδα καθώς είναι παίκτης που μπορεί να σηκώσει στις …πλάτες του μία ομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Ο Μάνταλος είναι ένας παίκτης που έκανε το βήμα παραπάνω. Εφυγε από την Ξάνθη, όπου ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, για να έρθει σε μια ομάδα όπως η ΑΕΚ. Ξέρουμε όλοι ποιες είναι οι απαιτήσεις της φανέλας και τι εστί ΑΕΚ. Ο Μάνταλος έχει τα στοιχεία και τα χαρακτηριστικά για να σηκώσει το ειδικό βάρος αυτής της ομάδας και να είναι παίκτης βαρόμετρο για το μέλλον της ΑΕΚ. Το γεγονός πως ήρθε στην «ΑΕΚ της Β’ Εθνικής» θα του δώσει δυνατότητα να προσαρμοστεί, να καταλάβει και να επωμιστεί από τώρα αυτό που όλοι πιστεύουν. Είναι προσγειωμένος, συνειδητοποιημένος, με πολύ καλά χαρακτηριστικά. Η εξέλιξή του δεν περνά μόνο από τον ίδιο, αλλά και από το τεχνικό επιτελείο».

«Πρόκειται για πολύ καλό χειριστή της μπάλας. Δεν κρύβεται, δεν φοβάται για να πάρει την μπάλα και να δημιουργήσει παιχνίδι. Είναι θέμα η θέση από όπου θα ξεκινά. Η προσωπική μου άποψη και με βάση το σύστημα που επιλέγει ο προπονητής είναι πως ο Μάνταλος πρέπει να κινείται σε ρόλο που θα παίρνει την πρώτη πάσα. Πρέπει να έχει ελευθερία κινήσεων γιατί φαίνεται πως του αρέσει αυτό. Οσο πλησιάζει στην περιοχή θα πρέπει να είναι πιο αποτελεσματικός, είτε με τελική πάσα είτε σκοράροντας ο ίδιος. Εχει καλό πόδι και δεν πρέπει να φοβάται γιατί έχει δυνατότητες. Πρέπει να δουλέψει στα στημένα, χθες το ματς κρίθηκε σε δύο στημένα που είχε συμμετοχή. Είναι θέμα δουλειάς και στα απευθείας, αλλά και στα στημένα. Τουλάχιστον στο κομμάτι που του αναλογεί. Θέλει πολλή δουλειά σε αυτό το κομμάτι, εβδομαδιαία δουλειά».

«Ελεύθερος και στ’ αριστερά»

«Στο προχθεσινό ματς ο Μάνταλος ήταν δεύτερος μέσος με πιο πολλές αρμοδιότητες επιθετικές. Το μυστικό για εμένα είναι να έχεις εκεί δύο παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Μπορεί να παίξει εκεί, αλλά δεν είναι η θέση του. Εγώ θα τον χρησιμοποιούσα, με βάση τις άμυνες που παίζουν, στα αριστερά της επίθεσης. Οι χώροι έξω από την περιοχή είναι αρκετά περιορισμένοι και εγώ θα του έδινα τον ρόλο του Ζιντάν στη Ρέαλ Μαδρίτης. Διαφορετικά στοιχεία από όταν έπαιζα εγώ δεξί χαφ με σύστημα 4-3-3. Σε διάταξη 4-2-3-1 μπορεί να παίζει στα αριστερά, αλλά θα χρειαστεί έναν φουλ μπακ που θα ανεβαίνει στην πλευρά. Εκεί θα είναι πιο εύκολα να πάρει μπάλα, να κλίνει προς τα μέσα και να αλλάζει παιχνίδι, να σουτάρει με ανάποδο πόδι».

«Καθοριστικός, αλλά όχι… Μανταλοεξάρτηση»

«Ο Μάνταλος είναι παίκτης που, κατά την προσωπική μου άποψη, δεν χρειάζεται να ξοδεύει ενέργεια και δυνάμεις για να διανύει μεγάλες αποστάσεις. Πρέπει να παίρνει την μπάλα ξεκούραστος, γιατί οδηγεί καλά την μπάλα, πάει στο ένας εναντίον ενός που είναι σημαντικό για κάθε ομάδα. Εφόσον έχει ελευθερία κινήσεων και μπορεί να βρίσκεται σε χώρους που μπορεί. Δεν είναι παίκτης που μπορείς να περιορίσεις για το πού θα κινείται. Αλλο από πού θα ξεκινά και άλλο πού θα τον βγάζει η φάση. Μπορεί να δημιουργεί ρήγματα, να κάνει φάσεις, να σκοράρει, αλλά το παιχνίδι της ομάδας πρέπει να είναι τέτοιο ώστε να έχει δυνατότητα να πάρει πάσα. Να είναι σημαντικός, αλλά να μην υπάρχει…. Μανταλοεξάρτηση στην ομάδα».

«Δεν ήταν βεβιασμένη η κλήση του»

«Δεν μου αρέσει να συγκρίνουμε κάποιον παίκτη με άλλον από το παρελθόν. Τα χαρακτηριστικά του κάθε παίκτη είναι μοναδικά. Αλλο τι μπορεί να θυμίζει σε κάποιες στιγμές. Οτι ο Πέτρος έχει δυνατότητες, σίγουρα ο κάθε προπονητής μπορεί να τις αξιοποιήσει. Εχει πολλά περιθώρια εξέλιξης σε βασικούς τομείς των χαρακτηριστικών του, όπως τα στημένα, να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες, γιατί έχει καλό πόδι. Αυτό θα του δώσει πιθανότητες να καθιερωθεί στην Εθνική. Δεν ήταν βεβιασμένη κίνηση η κλήση του, έχει τα φόντα να σταθεί. Οταν μιλάμε για Εθνική, οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές και τα ματς είναι διαφορετικά. Στην ΑΕΚ της Β’ Εθνικής, θα έχει να αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις με κλειστές άμυνες και δυνατό παιχνίδι».

«Τον Μάνταλο δεν τον χρησιμοποιείς, τον αξιοποιείς»

«Η χρονιά φέτος θα είναι αρκετά δύσκολη για την ΑΕΚ και τον Μάνταλο. Ολοι θα κριθούν στο τέλος της χρονιάς και θα δείξουν εάν την επόμενη σεζόν μπορούν να είναι στην ομάδα και σε ποιον ρόλο. Είναι σίγουρα σε εξάρτηση πολλών πραγμάτων. Δεν αρκεί ένας παίκτης να έχει κάποια χαρακτηριστικά. Εχει σημασία πώς ένας προπονητής τον αξιοποιεί. Τον Μάνταλο δεν τον χρησιμοποείς, αλλά τον αξιοποιείς. Κόντρα στον Απόλλωνα ήταν καλός, αλλά από ένα ματς δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα. Υπήρξε μία μακρά περίοδος προετοιμασίας. Πιστεύω πως θα μπορούμε να δούμε τις προοπτικές του Μάνταλου και κατά πόσο μπορεί να γίνει ο ηγέτης της ΑΕΚ έπειτα από 4-5 συνεχόμενα παιχνίδια».

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X