Μανωλάς: «Ο Δέλλας μου είπε να τους δείξω ποιός είμαι»

Έχασε την ψυχραιμία του και αποβλήθηκε ο Μανωλάς (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Manolas-RomaΣτην σχέση του με τον Τραϊανό Δέλλα, την ελληνική άμυνα της Ρόμα, αλλά και για τους στόχους του ιταλικού συλλόγου αναφέρθηκε σε συνέντευξη του ο Κώστας Μανωλάς στην ιταλική εφημερίδα «Il Tempo». Ο πρώην αμυντικός της ΑΕΚ εξέφρασε την σιγουριά του πως η «Ρωμαίοι» θα κατακτήσουν το πρωτάθλημα της Ιταλίας, ενώ παράλληλα μίλησε και για την προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Champions League, Γιουβέντους.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

-Ο προπονητής σου είναι βέβαιος πως θα πάρετε το πρωτάθλημα. Συμφωνείς;
«Φυσικά, αυτός είναι ο στόχος μας. Τώρα το πιστεύουμε ακόμη περισσότερο. Έχουμε μια εξαιρετική ομάδα που δεν της λείπει τίποτα για να τα καταφέρει».

-Όλοι μίλησαν για το Γιουβέντους-Ρόμα. Εσύ τι λες;
«Ήταν μια άσχημη στιγμή στο τέλος. Λυπάμαι που δεν κερδίσαμε. Όλα τα άλλα, η διαμάχη με τον Μοράτα, ο διαιτητής, όσα ακολούθησαν δεν με ενδιαφέρουν. Ανήκουν στο παρελθόν. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε όπως πριν. Με την Κιέβο οι συμπαίκτες μου τα πήγαν εξαιρετικά, τώρα σκεφτόμαστε την Μπάγερν».

-Σου είχαν πει κάτι για τη Γιουβέντους;
«Δεν χρειαζόταν. Πάντα παρακολουθούσα το ιταλικό ποδόσφαιρο και ξέρω ακριβώς τι συμβαίνει και τι γινόταν στο παρελθόν. Ό,τι έγινε έγινε όμως και δεν μπορεί τώρα να αλλάξει τίποτα. Τι νόημα έχει να το συζητάμε; Τους περιμένουμε στο δεύτερο γύρο στο ‘Ολίμπικο’ για τη ρεβάνς. Ανυπομονώ».

-Ο Μοράτα έδειχνε φοβισμένος απέναντί σου…
«Η ζωή του αμυντικού είναι δύσκολη. Δεν χρειαζόταν αυτό το περιστατικό για να το αποδείξω. Το ξαναλέω, το μόνο που με ενδιέφερε ήταν η νίκη».

-Και να σκεφτεί κανείς πως λίγο έλειψε να πας στη Γιουβέντους…
«Είναι αλήθεια, με ζήτησε μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Θα μπορούσα επίσης να πάω στην Άρσεναλ, αλλά δεν πήγα ποτέ στο Λονδίνο όπως είχε ειπωθεί. Για μένα τώρα υπάρχει μόνο η Ρόμα και είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα εδώ».

-Απέναντί σου θα βρεις τώρα τον Μπενατιά με την Μπάγερν. Ένα ακόμη κίνητρο για σένα;
«Το παρελθόν δεν μετρά. Δεν θα είναι ένας αγώνας ανάμεσα σε μένα κι εκείνον. Δεν με ενδιαφέρουν οι συγκρίσεις. Προσωπικά από την πρώτη μου μέρα στην ομάδα ένιωσα την εμπιστοσύνη του προπονητή και του κόσμου».

-Ο Μπενατιά είχε υποσχεθεί πέρσι πολλάκις πως θα έμενε για πολλά χρόνια. Εσύ τι λες;
«Τα λόγια δεν έχουν αξία, αλλά ελπίζω να παίξω πολλά χρόνια στη Ρόμα, γιατί αυτή η ομάδα είναι στο ύψος των προσδοκιών μου».

-Μπορείτε να νικήσετε την Μπάγερν;
«Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Θα έχουμε γεμάτο γήπεδο. Το ‘Ολίμπικο’ είναι φανταστικό, ενθουσιάστηκα από το πρώτο λεπτό που έπαιξα εκεί απέναντι στη Φιορεντίνα. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο ματς με την Μπάγερν, αλλά σίγουρα είναι μια μεγάλη πρόκληση το παιχνίδι αυτό».

-Πόσο μακριά μπορείτε να πάτε στο Champions League;
«Δεν υπάρχουν όρια, θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται. Μπορούμε και να βγούμε πρώτοι στον όμιλο, γιατί όχι; Οι αγώνες με την Μπάγερν και ο τελευταίος με τη Σίτι θα είναι καθοριστικοί. Αν παίξουμε όπως μπορούμε κι έχουμε κάνει μέχρι τώρα, μπορούμε να είμαστε πρώτοι. Το πιστεύουμε».

-Οι πρώην συμπαίκτες σου στον Ολυμπιακό περιμένουν τη Γιουβέντους στην Αθήνα. Τι περιμένεις;
«Δεν είναι εύκολο να νικήσει κανένας στο ‘Καραϊσκάκη’. Θα το δει και η Γιουβέντους αυτό».

-Είσαστε τρεις Έλληνες, ένας Ιταλός, ένας Γάλλος, ένας Άγγλος και δύο Βραζιλιάνοι. Μοιάζει περισσότερο με ανέκδοτο, παρά με την άμυνα της Ρόμα. Πώς επικοινωνείτε στο γήπεδο;
«Απλά, χρησιμοποιούμε κοινή γλώσσα. Τα ελληνικά (γέλια), τι άλλο;».

-Έχεις μάθει ελληνικά και στον Τότι;
«Ας μην υπερβάλουμε. Πάντως ο Φραντσέσκο είναι σπουδαίος αρχηγός».

-Είναι αλήθεια πως ο Τοροσίδης είναι αυτός που σε ξενάγησε;
«Φυσικά όχι! Σοβαρά τώρα, είχα μιλήσει μαζί του πολλές φορές πριν πάω στη Ρόμα και ήξερα καλά την ομάδα γιατί από τότε που πήγε ο Βασίλης δεν είχα χάσει παιχνίδι της. Δεν χρειαζόταν να μάθω την ομάδα όταν ήρθα, η Ρόμα είναι πολύ δημοφιλής στην Ελλάδα. Έχουν άλλωστε περάσει από εκεί ο Χούτος, ο Δέλλας και ο Ταχτσίδης».

-Τι να περιμένουμε από τον Χολέμπας;
«Είναι ένας πολύ γρήγορος παίκτης, επιθετικός, με εμπειρία τριών ετών στο Champions League».

-Ξέρεις πως ο αθλ. διευθυντής (Σαμπατίνι) σε παρακολουθούσε εδώ και καιρό;
«Μου είπε πως παρακολουθούσε παιχνίδια μου για τρία χρόνια και το καλοκαίρι έκρινε πως είμαι έτοιμος για το άλμα. Καλύτερα αργά παρά ποτέ».

-Λες πως πρότυπό σου είναι ο Τιάγκο Σίλβα κι έχεις μάθει πολλά από τον Δέλλα…
«Ο Τραϊανός είναι φίλος μου, παίξαμε δύο χρόνια μαζί στην ΑΕΚ και κερδίσαμε μαζί ένα Κύπελλο. Όταν υπέγραψα, μου είπε ‘πας σε μια μεγάλη ομάδα, δείξ’ τους ποιος είσαι’».

– Ο Μανωλάς υποστηρίζει την ΑΕΚ όπου έπαιζε ο θείος του ή τον Ολυμπιακό;

“Είναι κάποια προσωπικά πράγματα που προτιμώ να κρατώ για μένα. Μπορώ μόνο να πω ότι το σημαντικότερο βήμα στην καριέρα μου ήταν που πήγα στον Ολυμπιακό: εάν τώρα είμαι εδώ το οφείλω σε αυτούς”.

-Πες μας για τότε που σκόραρες με ράγισμα στο κεφάλι…
«Μετά από μια σύγκρουση επέστρεψα στο γήπεδο και σκόραρα. Ζαλιζόμουν και μετά έπρεπε να βγω. Μου έκαναν μια επέμβαση με βίδες για να διορθωθεί η ζημιά. Ευτυχώς λίγους μήνες μετά τις έβγαλαν».

-Τι τρέχει με τον Ρανιέρι;
«Δουλεύει πολύ στην τακτική, αλλά ήρθε πριν λίγο καιρό στην Εθνική και δεν πρόλαβε να περάσει τη φιλοσοφία του. Πιστεύω πως σύντομα θα αποδώσουμε όπως πρέπει. Από την άλλη όμως η Ελλάδα δεν έπαιζε ποτέ επιθετικό ποδόσφαιρο».

-Τα ΜΜΕ στη χώρα σου όμως δεν δείχνουν υπομονή…
«Οι δημοσιογράφοι πάντα υπερβάλουν. Μετά από ένα στραβοπάτημα μετά από δέκα νίκες, όλα αλλάζουν».

-Ποια η γνώμη σου για τον Γκαρσία;
«Είναι ένας προπονητής με πολλές τεχνικές γνώσεις, που έχει καλές σχέσεις με όλους και ανταποκρίνεται στις ανάγκες του καθενός. Προσπαθεί να παίρνει από όλους το 120%».

-Πώς βλέπεις τη Ρώμη;
«Είναι πολύ όμορφη και τη γνωρίζω σιγά-σιγά με την κοπέλα μου. Όμως δεν ήρθα εδώ για τουρισμό».

ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΜΑΝΕΚΑΣ

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X