ΑΕΚ από ατσάλι, δεν σταματά πουθενά

ΑΕΚ από ατσάλι, δεν σταματά πουθενά
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ÁÅÊ - ÁÐÏËËÙÍ (FOOTBALL LEAGUE 2014-2015)Για να σταθείς σε ένα πρωτάθλημα όπως αυτό της Β’ Εθνικής είναι απαραίτητη η ποιότητα, οι καλοί παίκτες, αλλά πρώτιστα χρειάζεται ψυχή και πάθος. Με αυτά τα χαρακτηριστικά η ΑΕΚ κατάφερε να διπλασιάσει τις νίκες της με σπουδαία ανατροπή επί του Απόλλωνα με 2-1. Αν και η Ενωση δεν έφτασε σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, κατάφερε να στριμώξει τον αντίπαλο της και στο δεύτερο μέρος να γυρίσει το ματς χάρη στη γκολάρα του Ντακόλ και το πέναλτι του Μάνταλου που κέρδισε ο Ζόριτς.

Η ΑΕΚ μπήκε μουδιασμένα στο παιχνίδι. Ο Απόλλωνας με καλά οργανωμένη αμυντική τακτική είχε καταφέρει να εγκλωβίσει την «κιτρινόμαυρη» λειτουργία και έτσι δεν υπήρχε δυνατότητα για να υπάρξουν οργανωμένες επιθέσεις. Είναι ενδεικτικό πως η πρώτη προσπάθεια προς την εστία του Κουτσόπουλου έγινε στο 16’ με σουτ του Μπακάκη, ενώ σε όλο το πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ δεν είχε οργανωμένο τρόπο να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή.

Αιτία γι’ αυτό ήταν πως άπαντες περίμεναν τα πάντα από τον Μάνταλο και ο διεθνής χαφ (σε ρόλο αμυντικού μέσου), ήταν πολλά μέτρα πίσω στο γήπεδο και δεν είχε τη δυνατότητα να οργανώσει με ταχύτητα το παιχνίδι. Παράλληλα, οι ακραίοι (Ντούνης και Πλατέλλας) κινούνταν σε ρηχά νερά, ο Μπαρμπόσα αναλωνόταν σε ατομικές προσπάθειες και ο Ντακόλ δεν πήρε ούτε μία πάσα για να κινηθεί.

Αν σε αυτά προσθέσετε πως υπήρχαν κενά και στη μεσοαμυντική λειτουργία με τον Κορδέρο να μη μπορεί να κλείσει χώρους μπροστά από την άμυνα, ο Απόλλωνας αναπτυσσόταν επικίνδυνα. Σε δύο αντεπιθέσεις οι φιλοξενούμενοι δεν λειτούργησαν σωστά, αλλά στις καθυστερήσεις του ματς κέρδισαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Βάντερσον από τον Λαμπρόπουλο και ο Γκονζάλες έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Δέλλας δεν προχώρησε σε κάποια αλλαγή με το ξεκίνημα του ημιχρόνου, αλλά υπήρχε σαφέστατα μια μεγαλύτερη διάθεση από τους «κιτρινόμαυρους». Ο Μάνταλος ξεσήκωσε τον κόσμο στο 56’ με το δυνατό σουτ δίπλα από το δοκάρι του Κουτσόπουλου και ειδικά μετά την αποβολή του Βάντερσον φαινόταν πως είναι θέμα χρόνου η ισοφάριση. Και αυτό το γκολ ήρθε με τη σφραγίδα του Αλεξ Ντακόλ.

Ο Βραζιλιάνος κέρδισε με πάθος τη μπάλα από τον Χατζηζήση και πήρε το φάουλ από τον αντίπαλο του. Και μετά, στη γωνία της περιοχής κέρδισε κατά κράτος την άμυνα του Απόλλωνα και με γυριστή κεφαλιά κεραυνό έβαλε στα δίχτυα και τον Κουτσόπουλο ισοφαρίζοντας σε 1-1. Ο Δέλλας έριξε στο ματς τον Ζόριτς για να πιέσει για το δεύτερο γκολ, αλλά η ΑΕΚ δυσκολευόταν να διασπάσει τη διπλή ζώνη άμυνας στα όρια της περιοχής που είχε στήσει ο Απόλλων.

Η λύτρωση ήρθε στο 85’. Οι παίκτες της ΑΕΚ έβαλαν τη μπάλα κάτω, συνδυάστηκαν όμορφα και ο Ζόριτς γκρεμίστηκε στο σημείο του πέναλτι. Ο Μάνταλος με ποιότητα και ψυχραιμία δεν είχε κανένα πρόβλημα να νικήσει τον Κουτσόπουλο και να βάλει φωτιά στο ΟΑΚΑ. Από εκεί και έπειτα, όλα ήταν εύκολα για τους «κιτρινόμαυρους», που θα μπορούσαν να είχαν πετύχει περισσότερα τέρματα.

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά το παιχνίδι το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Τ. Δέλλας, 4-2-3-1): Ανέστης, Μπακάκης, Πεταυράκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος (76’ Γεωργέας), Κορδέρο, Μάνταλος, Πλατέλλας, Μπαρμπόσα, Μ. Ντούνης (68’ Ζόριτς), Ντακόλ

Απόλλων Σμύρνης (Ν. Κωστένογλου, 4-2-3-1): Κουτσόπουλος, Χατζηζήσης, Γκόλιας, Κύργιας, Κοτσώνης, Ηρακλής, Σέτι (12’ Χατζής), Βάντερσον, Γκονζάλες (55’ Κυριάκος), Λαγός (86’ Ντουάρτε), Ανγκούλο

Την κίτρινη κάρτα του Σελίμου είδαν οι Κορδέρο (42’), Λαμπρόπουλος (45’+), Μάνταλος (63’), Πεταυράκης (70’), Χατζηζήσης (38’), Βάντερσον (41’), Χατζής (42’), Ηρακλής (79’), Κύργιας (84’), ενώ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Βάντερσον (53’)

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X