Η ΑΕΚ απέναντι σε τρία «παιδιά» της σήμερα στο ΟΑΚΑ

Η ΑΕΚ απέναντι σε τρία «παιδιά» της σήμερα στο ΟΑΚΑ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

kwste alexo lagosΤο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Απόλλωνα Σμύρνης γυρίζει σε πολλούς τον χρόνο πίσω. Στις πολλές και συχνές «μάχες» της Ένωσης με την γειτονική ομάδα της Ριζούπολης. Φέτος η… μοίρα έμελλε να τους βρει αντιπάλους στην Football League, εκεί όπου αμφότερες οι δύο ομάδες έχουν στόχο την άνοδο αν και η ΑΕΚ έχει σαφέστατα τον πρώτο λόγο για να επιστρέψει στην Super League.

Οι «κιτρινόμαυροι» απέναντι τους πάντως θα βρουν τρία δικά τους «παιδιά», τα οποία τίμησαν την φανέλα της ΑΕΚ την οποία φόρεσαν για χρόνια ενώ προσέφεραν πολλά και από άλλα πόστα εν συνεχεία.

Πρώτος και… καλύτερος ο 44χρονος σήμερα Νίκος Κωστένογλου, προπονητής του Απόλλωνα Σμύρνης. «Τίμιος» ποδοσφαιριστής που έδωσε πολλά στον σύλλογο από το 1994 μέχρι και το 2005, ενώ εν συνεχεία βρέθηκε στο πλάι των Φερνάντο Σάντος και Λορένσο Σέρα Φερέρ. Τον Φλεβάρη του 2008 ο Ντέμης του έδωσε την θέση του προπονητή και με τον «Κωστέ» προπονητή η ΑΕΚ τερμάτισε πρώτη στο πρωτάθλημα με εντυπωσιακές νίκες (4-0 τον Ολυμπιακό εντός και τον ΠΑΟΚ εκτός), με την καλύτερη άμυνα και την καλύτερη επίθεση, τον πρώτο σκόρερ και τον πρώτο στις ασίστ, αν και ο τίτλος… κλάπηκε από τον Ολυμπιακό. Τον Οκτώβριο του 2011 ο Κωστένογλου επιστρατεύθηκε ξανά από την ΑΕΚ και κατέβηκε από το αεροπλάνο όπου ταξίδευε για να πάει να υπογράψει στην Ανόρθωση. Με χίλια μύρια προβλήματα τελικά κατάφερε να σταθεί επάξια, παρότι έφευγαν παίκτες και υπήρχαν μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Η ΑΕΚ από ένα ακυρωθέν γκολ του Λυμπερόπουλου που ήταν καθαρό, τελικά έχασε την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ από τον ΠΑΟ. Και εν συνεχεία τον… έφυγαν για να φέρουν στην ομάδα τον Βαγγέλη Βλάχο με τα γνωστά αποτελέσματα.

Άμεσος συνεργάτης του Κωστένογλου, ο Γιώργος Αλεξόπουλος. Για πέντε χρόνια από το 2005 μέχρι και το 2010 αποτέλεσε έναν από τους πιο δυναμικούς στόπερ της, που έδινε πάντα και την… ψυχή του (κάτι που εκτιμήθηκε από τον κόσμο της ΑΕΚ), παρότι στάθηκε πολλές φορές άτυχος με σοβαρούς τραυματισμούς. Ο «Αλεξό» μετά το τέλος της καριέρας του 2011, εργάστηκε ως σκάουτερ στην Ένωση και όταν ο Κωστένογλου διαδέχθηκε τον Χιμένεθ δούλεψε στο πλάι του ως βοηθός προπονητή μέχρι το τέλος της χρονιάς. Στο πλάι του Έλληνα τεχνικού έμεινε και στην Ξάνθη και στην Ανόρθωση, αλλά και τώρα στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Ποδοσφαιριστής του σημερινού αντιπάλου της ΑΕΚ, ο Παναγιώτης Λαγός. Για χάρη του η διοίκηση Νικολαΐδη το καλοκαίρι του 2006 ξόδεψε ένα… καράβι λεφτά στον Ηρακλή για να τον πάρει μέσα από τα χέρια του Ολυμπιακού. Ωστόσο, ο ταλαντούχος αριστεροπόδαρος παίκτης της ΑΕΚ ποτέ στα επτά χρόνια του στον δικέφαλο δεν μπόρεσε να δείξει την αξία του στο χορτάρι. Σοβαροί τραυματισμοί τον επηρέασαν πάρα πολύ και δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί για να πάρει ρυθμό ποτέ, αν και πήρε ευκαιρίες. Έφυγε από την ΑΕΚ μεσούσης της σεζόν που υποβιβάστηκε η ομάδα (Γενάρη του 2013), για να πάει στην Ουκρανία από όπου επέστρεψε για την ομάδα της Ριζούπολης ο 29χρονος.

Σήμερα και οι τρεις θα τεθούν αντίπαλοι της ΑΕΚ. Αλεξόπουλος και Λαγός για πρώτη φορά, Κωστένογλου για ακόμη μία. Πάντως και οι τρεις αξίζουν το χειροκρότημα του κόσμου της ΑΕΚ για την προσφορά τους στον σύλλογο, ακόμη και στις (πολύ) δύσκολες στιγμές.

ΤΑΣΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X