Στα Φιλαδέλφεια θα είναι πιο ωραία

Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

gipedo4Ωραίο συναίσθημα. Να ετοιμάζεσαι για να πας στο γήπεδο να δεις την ΑΕΚ να παίζει μπάσκετ και μετά ποδόσφαιρο. Ακόμα και όταν πρέπει να δουλέψεις γι’ αυτό, δεν παύει να είναι υπέροχη αίσθηση. Και αν φαίνεται εξαιρετικό στο άγευστο και άχρωμο ΟΑΚΑ, που παραδοσιακά δεν ενθουσιάζει κανέναν, αναλογιστείτε τι θα συμβεί στη Νέα Φιλαδέλφεια. Να παίζει η ποδοσφαιρική ΑΕΚ και σε παρακείμενο χώρο τα υπόλοιπα τμήματα της ομάδας. Στη γειτονιά, ανάμεσα σε μέρη γνώριμα.

Κλείσαμε ήδη μια γενιά Ενωσιτών που δεν έχουν ιδέα τι εστί Νέα Φιλαδέλφεια. Δεν περπάτησαν στα σοκάκια της, δεν πήραν την ανηφόρα από το τρένο προς το γήπεδο, δεν έψαχναν κάθε πιθανή γωνιά για να παρκάρουν. Ακούν, μαθαίνουν, όσα συνέβαιναν εκεί και περιμένουν. Με όσα συμβαίνουν, αρκετοί βλέπουν την πίστη τους να κλονίζεται. Δεν είναι παράλογο με όσα έχουν υπάρξει τα τελευταία χρόνια και τον πόλεμο που γίνεται εντός και εκτός των τειχών.

Διαβάζω τα μηνύματα σας, αφουγκράζομαι τις αγωνίες σας, κάθε φορά που μέσα από το enwsi.gr αποκαλύπτουμε εξελίξεις για το γήπεδο. Διακρίνω τη δυσπιστία, που σε ορισμένες περιπτώσεις φαντάζει και δικαιολογημένη. Ωστόσο, δεν χρειάζεται πανικός, ούτε απαξίωση της τεράστιας δουλειάς που έχει γίνει αυτούς τους μήνες. Η ΑΕΚ δουλεύει, είναι έτοιμη και θα το δείτε όλοι με την έγκριση της οικοδομικής άδειας.

Κάποιοι ανησυχούν επειδή δεν υπάρχουν τοποθετήσεις από την ΑΕΚ. Μα μην ξεχνάτε: ο δυνατός δεν έχει κανένα λόγο να φωνάζει και να μιλά συνέχεια. Η ΑΕΚ προχωρά σε καθεστώς απόλυτης νομιμότητας, έχοντας εξασφαλίσει σημαντικό μέρος του πρότζεκτ που θα απαιτηθεί, έχοντας τη βούληση να κατασκευάσει ένα στολίδι. Οποιος διαφωνεί, γιατί επί του παρόντος μόνο κάποια ανύπαρκτα συντονιστικά και πρωτοβουλίες για τη διάσωση του άλσους έχουν προκύψει, ας εμφανιστεί και ας δώσει επιχειρήματα.

Κατά την άποψη μου, είναι θέμα χρόνου τα κυριακάτικα απογεύματα να συνδυαστούν ξανά με τη Νέα Φιλαδέλφεια. Με τη ζεστή ατμόσφαιρα, με τον τρόπο που συνδέθηκε αυτή η πόλη με τον προσφυγικό ελληνισμό και την ιστορία της ΑΕΚ. Είναι γεγονός πως οι περισσότεροι εκ των διαφωνούντων κινούνται με ιδιοτελή συμφέροντα και δεν έχουν κανένα συνδετικό δεσμό με την πόλη. Αλλά οι μειοψηφίες δεν κάνουν κουμάντο σε μια χώρα που έχει δημοκρατία.

Το γήπεδο θα γίνει. Η ΑΕΚ θα αποκτήσει ξανά το σπίτι της. Και έχοντας σχηματίσει ήδη μία ομάδα με ελληνική βάση, που θα έχει στόχο την κορυφή, έχοντας ξεριζώσει το σαθρό οικοδόμημα του Φαταούλ και των Πακιστανοκινέζων που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, θα είναι έτοιμη να κυριαρχήσει. Αλλά όλα ξεκινούν, όλα αρχίζουν από το γήπεδο. Γι’ αυτό επικεντρωθείτε στον στόχο και μην παρασύρεστε από τις Κασσάνδρες.

Υ.Γ.: Για το ματς με τον Απόλλωνα θα τα πούμε. Αν και πρόκειται για παιχνίδι με την κατά τεκμήριο ομάδα που μπορεί να δυσκολέψει περισσότερο την ΑΕΚ, με έμπειρα και ικανά στελέχη, εκτιμώ πως θα έρθει ευρεία νίκη. Εύκολη επικράτηση με πολλά γκολ. Με ή χωρίς Ανάκογλου, μικρή σημασία έχει.

Υ.Γ.1: Ηταν μικρή, αλλά σημαντική νίκη, η μη τιμωρία του Αραβίδη. Δεν μπορεί σε ένα ματς που έχουν συμβεί αίσχη, να τιμωρείται παίκτης της ΑΕΚ πέραν της αποβολής, επειδή καθυστέρησε να βγει από το γήπεδο. Και τουλάχιστον η τιμωρία θα είναι μίας αγωνιστικής και τίποτε περισσότερο.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X