Ζιάγκος στο enwsi.gr: "Προβληματιζόμαστε με τους ξένους και με το γηπεδικό"

ΦΩΤΟ από το Κόροιβος Αμαλιάδας-ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ÊÏÑÏÉÂÏÓ - ÁÅÊ KORIVOS - AEK (BASKET LEAGUE 2014-2015)Ο «αρχιτέκτονας» της ΑΕΚ, Βαγγέλης Ζιάγκος μίλησε αποκλειστικά στο enwsi.gr, για την έως τώρα πορεία της ομάδας και συνέστησε υπομονή στον κόσμο. Σχολίασε την απόδοση των Αμερικανών της “Βασίλισσας” λέγοντας ότι η εικόνα τους προβληματίζει ως ένα σημείο αλλά από κει και πέρα τόνισε ότι πρέπει να αξιολογείται  αντικειμενικά και ρεαλιστικά η συνολική τους απόδοση.

Επίσης αναφέρθηκε στον Μιλόσεβιτς, στην ήττα του Δικεφάλου από τον Κόροιβο, στα σημεία “κλειδιά” για την νίκη στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, αλλά και στα ματς με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό που ακολουθούν.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο προπονητής της ΑΕΚ στο enwsi.gr:

 Πως βλέπετε την ομάδα στα έως τώρα παιχνίδια που έχει δώσει;

“Η ομάδα προσπαθεί καθημερινά να διαμορφώσει τη δική της αγωνιστική ταυτότητα και να αποκτήσει τις δικές της σταθερές. Είναι μια νέα ομάδα, ένα εντελώς καινούργιο ρόστερ, ένα ρόστερ που δημιουργήθηκε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Με δεδομένα όλα αυτά συν το γεγονός ότι η προετοιμασία της ομάδας ξεκίνησε με μεγάλη χρονοκαθυστέρηση, δεδομένου ότι το μπάσκετ είναι άθλημα ομαδικής συνοχής, χημείας και επανάληψης, αυτό που έχουν δείξει τα παιδιά έως τώρα στο γήπεδο, μας δίνει μια αισιοδοξία και μια αυτοπεποίθηση. Αυτό που απαιτείται είναι υπομονή και πίστη στις δυνατότητες της ομάδας”.

Πως σχολιάζετε την εικόνα των Αμερικανών παικτών της ΑΕΚ, οι οποίοι στα τελευταία παιχνίδια προβληματίζουν με την απόδοσή τους;

“Η επιλογή ξένων παικτών που για πρώτη φορά έρχονται στην Ελλάδα, αλλά και γενικότερα η ένταξη Αμερικανών σε ομάδα ευρωπαϊκής μπασκετικής συλλογικής προϋποθέτει χρόνο προσαρμογής. Μας προβληματίζει ως ένα βαθμό αλλά από την άλλη οφείλουμε να αξιολογούμε, αντικειμενικά και ρεαλιστικά τη συνολική τους εικόνα”.

Πιστεύετε ότι οι παίκτες έχουν επηρεαστεί από το γεγονός ότι η ομάδα δεν έχει κάποιο γήπεδο που να προπονείται σταθερά;  

“Είναι ίσως το βασικότερο πρόβλημα, η βασικότερη αιτία αυτή τη στιγμή στην ομάδα, η οποία έχει συνέπειες στην αγωνιστική απόδοση των παιδιών, καθώς τους επηρεάζει σωματικά αλλά κυρίως ψυχολογικά”.

Πως σχολιάζετε την απόδοση του Μίλαν Μιλόσεβιτς στο ματς με τον Κόροιβο;

“Για μας δεν ήταν έκπληξη η απόδοση του, ξέροντας αυτόν τον παίκτη. Γι αυτό ζητήσαμε την προσθήκη του και την ένταξη του στο ρόστερ μας. Είναι ένα παιδί που έχει μεγαλώσει με την ευρωπαϊκή μπασκετική κουλτούρα”.

Ποια ήταν τα στοιχεία εκείνα που οδήγησαν την ομάδα σε αδράνεια και στα τελευταία λεπτά με τον Κόροιβο έχασε το παιχνίδι;

“Ήταν μια συγκυρία καταστάσεων. Πρώτον η υπερπροσπάθεια των παιδιών να γυρίσουν το παιχνίδι από το -15 στο +2. Άρα και η δαπάνη ενέργειας σε αυτή τη χρονική διάρκεια του παιχνιδιού. Δεύτερον ένα ατυχές σφύριγμα αντιαθλητικού φάουλ που δόθηκε εκτός φάσης, εις βάρος της ομάδας μας, έγειρε τη πλάστιγγα υπέρ του Κόροιβου, σε μια στιγμή που το μομέντουμ ήταν δικό μας. Τρίτον δύο με τρεις λανθασμένες επιλογές μας στην επίθεση, που οδήγησαν σε εύκολα καλάθια από την πλευρά του Κόροιβου και τέταρτον η πλημμελής προετοιμασία, δεν μας έδωσε τη δυνατότητα να έχουμε τη φρεσκάδα και την ενέργεια που θα θέλαμε, ενώ ήδη είχαμε κάνει μεγάλη υπερπροσπάθεια να γυρίσουμε το παιχνίδι”.

Ποια είναι τα στοιχεία που θα χρειαστεί να έχει η ΑΕΚ για να πάρει τη νίκη με τον Πανιώνιο;

“Αποφασιστικότητα, υπομονή και διάρκεια. Θα δουλέψουμε για να έχουμε διάρκεια,  είναι γεγονός ότι λόγω της πλημμελούς προετοιμασίας δεν μπορεί η ομάδα να δουλέψει σε υψηλές εντάσεις για 40’, συνεπώς κάθε μέρα που περνάει είναι υπέρ μας”.

Τα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό που ακολουθούν μετά τον Πανιώνιο πιστεύετε ότι θα δώσουν έξτρα κίνητρο στους παίκτες;

“Είναι πολύ νωρίς για μας να σκεφτόμαστε από τώρα τα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό”.

ΣΤΑΘΗΣ ΔΙΑΚΟΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X