"Στόχος μας να μπούμε στην τετράδα"

"Στόχος μας να μπούμε στην τετράδα"
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

koytsilas-tokasΟι δύο έμπειροι ποδοσφαιριστές στο τμήμα σάλας της ΑΕΚ, Βασίλης Κουτσιλάς και Άγγελος Τόκας, μίλησαν στο aek-futsal.gr πριν τον εκτός έδρας αγώνα με τον Γ.Σ.Σ (Γυμναστικός Σύλλογος Σαλαμίνας) και αναφέρθηκαν στους στόχους της Ένωσης για την φετινή χρονιά, σχολίασαν την πιο έντονη στιγμή της καριέρας τους στα γήπεδα σάλας, ενώ αναφέρθηκαν στις διαφορές που έχει το futsal με το 11αρι.

Επίσης είπαν την γνώμη τους για τον προπονητή τους, Δημήτρη Κουνταρδά, για τον γενικό αρχηγό, Πρόδρομο Τσολίδη.

Αναλυτικά η συνέντευξη των δύο “άσων” της ΑΕΚ,  Βασίλη Κουτσιλά και Άγγελου Τόκα:

Για το στόχο της ΑΕΚ:

Κουτσιλάς: Ο φετινός στόχος είναι να μπούμε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, αλλά και να πάμε στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου. Έχουμε καλό αγωνιστικό ρυθμό κατά την περίοδο των αγώνων και πάντα παίζουμε για τη νίκη.

Τόκας: Συμφωνώ απόλυτα με τον Βασίλη. Αυτός είναι ο στόχος. Ξεκάθαρος. Εγώ να συμπληρώνει ότι πάμε για το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

Για την πρώτη τους επαφή με το άθλημα:

Κουτσιλάς: Ξεκίνησα το 2008 στον Αίαντα Παλλήνης με προπονητή τον Δημήτρη Κουνταρδά που βρισκόμαστε μαζί και στην ΑΕΚ. Την επόμενη χρονιά φόρεσα τη φανέλα με τον Δικέφαλο. Από τότε αν εξαιρέσεις τη σεζόν 2011-2012 που αγωνίστηκα στην Αγγλία με τα χρώματα της πιο παλιάς ομάδας futsal Σέφιλντ fc 1857, φοράω τα κιτρινόμαυρα.

Τόκας: Κι εγώ άρχισα να γνωρίζω το άθλημα από τον Αίαντα. Το 2005 όμως σαν έφηβος. Έπειτα ήρθα στην ΑΕΚ την ίδια χρονιά με τον Βασίλη και τον Κουνταρδά. Από τότε δεν έχω φύγει.

Για τη διαφορά του futsal με το 11άρι:

Κουτσιλάς: Είναι ένα άθλημα γρήγορο και αυτό που το κάνει πιο συναρπαστικό είναι η γρήγορη εναλλαγή σε άμυνα και επίθεση μέσα σε δευτερόλεπτα. Επίσης, έρχεσαι πολλές φορές σε επαφή με την μπάλα και τον αντίπαλο, ενώ κάθε στιγμή πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος.

Τόκας: Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος. Το μυαλό σου να λειτουργεί όλη την ώρα. Να σκέφτεται μέσα σε δευτερόλεπτα. Είναι κάτι σαν το μπάσκετ με τα συστήματα που πρέπει να βγουν.

Για την πιο έντονη στιγμή στο futsal:

Κουτσιλάς: Η πιο χαρούμενη στιγμή και πιο έντονη ήταν η πρώτη χρονιά που η ομάδα αγωνίστηκε στο Ρέθυμνο. Ήμασταν στη Β’ Εθνική. Το γήπεδο είχε 150 οπαδούς της ΑΕΚ. Θυμάμαι χάναμε με 4-1 στο πρώτο ημίχρονο και καταφέραμε να κάνουμε την ανατροπή και να πάρουμε την νίκη με 5-4 στο τελευταίο λεπτό. Το τι ακολούθησε δεν περιγράφεται με λόγια. Πανηγύρι. Μετά το ματς τα παιδιά της Original μας έκαναν το τραπέζι. Είναι το πιο έντονο και το πιο ωραίο πράγμα που έχω δει.

Τόκας: Μακράν το πιο ωραίο ήταν αυτό που λέει και ο Βασίλης στην Κρήτη. Ήταν το βάπτισμα του πυρός. Η πρώτη εμπειρία. Μας είχε έρθει ταμπλάς. Εγώ θυμάμαι ακόμη ένα συμβάν στη Ρόδο. Το ξαφνικό εκείνης της περίπτωσης είναι ότι περιμέναμε να φύγουμε από το ξενοδοχείο και απέναντι είχε ένα παιδικό πάρτι. Άκουσαν ότι είναι η ομάδα της ΑΕΚ και μαζεύτηκαν να μας δουν. Εμείς είχαμε μείνει αποσβολωμένοι… Δεν ξέραμε τι να κάνουμε.

Για τον προπονητή, Δημήτρη Κουνταρδά:

Κουτσιλάς: Ο κόουτς έχει στήσει όλο αυτό που λέγεται ΑΕΚ futsal. Το αύξησε ακόμη περισσότερο μετά που αποχώρησαν οι Νίκος Μαυροφόρος και Κώστας Λαγός. Τρέχει για όλα. Φέτος έχει στα χέρια του το καλύτερο υλικό ποδοσφαιριστών. Έχουμε ξεκινήσει καλά. Έχουμε δύο νίκες και μία ισοπαλία σε τρία ματς. Είναι επιστέγασμα της δουλειάς που κάνει.

Τόκας: Νομίζω στα οργανωτικά, στα τρεξίματα έχει δώσει και την ψυχή του και παραπάνω χρόνο από την προσωπική του ζωή. Έχει καταφέρει να στήσει όλο αυτό το πράγμα. Την προϋπάρχουσα κατάσταση. Βρέθηκε ο Δημήτρης και πήγε πολλά βήματα παραπέρα το τμήμα. Ακόμα, αυτό που έχει γίνει με τις ακαδημίες είναι φανταστικό. Σαφώς η ομάδα έχει δουλέψει κάποια πράγματα φέτος περισσότερο, έχει καλό υλικό και έχει ξεκινήσει καλά, αλλά σε αυτό το σημείο πρέπει να μπει και η δουλειά του Τόγια, ο οποίος έχει βοηθήσει στη φυσική κατάσταση. Και αυτός είναι επιλογή Κουνταρδά.

Για τον γενικό αρχηγό, Πρόδρομο Τσολίδη:

Κουτσιλάς: Ο Πρόδρομος έχει τον «άχαρο» ρόλο και προσπαθεί να κουμαντάρει τις εξωαγωνιστικές καταστάσεις. Είναι ο άνθρωπος που τρέχει, ασχολείται και προσπαθεί να βοηθήσει και οικονομικά το τμήμα και μέσω χορηγιών. Βρίσκεται ένα χρόνο στην ομάδα και το πρόσημο είναι θετικό.

Τόκας; Ήταν μία βασική θέση που έλειπε από το τμήμα και έπρεπε να υπάρχει από την αρχή. Την δουλειά την κάνει όσο μπορεί καλύτερα. Μας στηρίζει και είναι δίπλα μας και στα καλά και στα άσχημα.

Για τον κόσμο:

Κουτσιλάς: Είναι στενάχωρο για εμάς να παίζουμε πότε χωρίς κόσμο και πότε με ελάχιστους στην εξέδρα. Στην ουσία εμείς συντηρούμε την ανδρική ομάδα. Είμαστε ερασιτέχνες που αγαπάμε την ΑΕΚ και την βοηθάμε. Δεν είναι ωραίο να μην έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο. Τους χρειαζόμαστε. Παίρνουμε δύναμη από αυτούς. Βέβαια, το έχουν συνηθίσει πλέον. Όταν έρχεται κόσμος οργανωμένος και μη, ξαφνιαζόμαστε. Μας εκπλήσσει. Θα θέλαμε τον κόσμο δίπλα μας αρχής γενομένης από το ματς με τη Σαλαμίνα.

Τόκας: Απογοήτευση, πίκρα. Όταν τους έχεις ζήσει πάνω από το κεφάλι σου να φωνάζουν και να επευφημούν και να μην έρχονται στο γήπεδο είναι πίκρα. Δυστυχώς πρέπει να καταλάβουν ότι στην αρχή της δημιουργίας του τμήματος ερχόντουσαν το γήπεδο. Τώρα τι άλλαξε; Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος της ΑΕΚ ότι η παρουσία τους στο γήπεδο, για εμάς αποτελεί τεράστιο κίνητρο και κατ’ επέκταση για την ΑΕΚ. Οι επιτυχίες θα έρθουν με τη βοήθειά τους.

Για την Ερασιτεχνική ΑΕΚ:

Κουτσιλάς: Απ’ όσο θυμάμαι και απ’ όσο γνωρίζω δεν ήταν ποτέ δίπλα μας η Ερασιτεχνική. Δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά. Στην κατάσταση που είναι η Ερασιτεχνική ΑΕΚ απλά υπήρχε.

Τόκας: Υπάρχει μόνο στο όνομα. Είναι το μόνο χαρακτηριστικό που μας ενώνει. Και μεταφορικά και κυριολεκτικά. Απλά δεν έχουμε ενημέρωση για την Ερασιτεχνική. Δεν έχει έρθει ποτέ κάποιος να μας δει. Είναι κρίμα.

Για το γήπεδο:

Κουτσιλάς: Το σημαντικότερο για όλες τις ομάδες είναι να έχουν γήπεδο. Μπορεί να το εκμεταλλευτούν εμπορικά για να έχουν οικονομικά οφέλη. Το «Νίκος Γκούμας» ήταν σπίτι, έδρα. Η Νέα Φιλαδέλφεια ζούσε για την ΑΕΚ. Ήταν ενεργή λόγω της ΑΕΚ και του γηπέδου. Ευελπιστούμε να γίνει…

Τόκας: Το ένα λάθος έγινε πίσω από το άλλο. Το πρώτο έγινε ότι γκρεμίστηκε και τώρα ψαχνόμαστε στο πότε θα γίνει. Από τότε άρχισε ο κατήφορος της ομάδας. Μία ομάδα αν δεν έχει γήπεδο δεν μπορεί να στεριώσει. Οπότε το πρώτο βήμα για να πάει καλά η ομάδα πρέπει να έχει το σπίτι της. Χωρίς γήπεδο, οι κινήσεις πέφτουν όλες στο κενό. Καλό θα είναι όμως πέραν του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια να βρεθεί και ένας χώρος που θα στεγάσει όλα τα τμήματα της ΑΕΚ και όχι μόνο την ΠΑΕ. Αυτό θα ήταν τέλειο.

Για τον ρόλο τους ως προπονητές:

Κουτσιλάς: Είναι πολύ όμορφο και δημιουργικό τουλάχιστον για μένα να έρχομαι σε επαφή με μικρά παιδιά. Να τους διδάσκω και να τους μαθαίνω πράγματα για το ποδόσφαιρο. Νιώθω και παιδαγωγός. Πρώτα είμαι παιδαγωγός και μετά προπονητής.

Τόκας: Είχα αναλάβει τα μπαμπίνι στο αθλητικό κέντρο του Γέρακα. Παιδιά ηλικία 4-5 ετών. Το συναίσθημα ήταν φοβερό. Η πιο μικρή ηλικία. Σε αυτές τις ηλικίες πρέπει πρώτα να είσαι παιδαγωγός και μετά να δείξεις στο παιδί τα βασικά του ποδοσφαίρου. Φέτος λόγω δουλειάς δεν μπόρεσα να ασχοληθών

Για το τι πρέπει να μάθει κάποιος για το futsal:

Κουτσιλάς: Ότι είναι ένα γρήγορο, συναρπαστικό και έντονο συγκινητικό παιχνίδι.

Τόκας: Είναι ένα άθλημα το οποίο σε εξιτάρει στον τρόπο που παίζετε. Είναι κάτι μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ με το σταμάτημα του χρόνου, στο έκτο φάουλ – πέναλτι, στην ταχύτητα που τρέχει η μπάλα στο παρκέ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X