Πατριάρχης Βαρθολομαίος: «Η ΑΕΚ είναι κυρίως ιδέα και οι ιδέες δεν πεθαίνουν, ζουν και ενθουσιάζουν» (VIDEO)

Πατριάρχης Βαρθολομαίος: «Η ΑΕΚ είναι κυρίως ιδέα και οι ιδέες δεν πεθαίνουν, ζουν και ενθουσιάζουν» (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Ιστορικό μπορεί να χαρακτηριστεί το απόσπασμα από την ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Υπάρχουν στιγμές που ακόμα και ο πλέον αδαής, ακόμα και εκείνος που δεν συνδέεται με τον προσφυγικό ελληνισμό, τις μνήμες των αλύτρωτων πατρίδων, τη μεγάλη Ελλάδα, αντιλαμβάνεται πως η ΑΕΚ σημαίνει πολύ περισσότερα από κάθε άλλο αθλητικό σωματείο της χώρας.

Η αξία και η δύναμη της, δεν μετριέται μόνο με τους τίτλους και τις επιτυχίες εντός γηπέδων, αλλά κυρίως με όσα συμβολίζει και πρεσβεύει για τους πιστούς της. Μια από τις πιο τρανές επιβεβαιώσεις της σημασίας που κρύβει η Αθλητική Ενωση Κωνσταντινουπόλεως, διατυπώθηκε μία μέρα σαν σήμερα του 2004.

Η επίσκεψη της ΑΕΚ στο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης με αφορμή την επιστροφή εις την Πόλη για τον εορτασμό των 80 ετών από την ίδρυση της, ήταν η αφορμή για να ειπωθούν λόγια που έγραψαν ιστορία.

«Η ΑΕΚ είναι κυρίως ιδέα και οι ιδέες δεν πεθαίνουν. Ζουν, εμπνέουν, ενθουσιάζουν, χαρίζουν χαρά», είπε με ενθουσιασμό μικρού παιδιού ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος. Λόγια που άγγιξαν την καρδιά κάθε Ενωσίτη και αποτελούν σύμβολο σε χαλεπούς καιρούς. Βάλτε δυνατά τον ήχο και ακούστε με κατάνυξη μία προς μία, τις λέξεις που εκφράζει ο Πατριάρχης το μεγαλείο της ιδέας που λέγεται ΑΕΚ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X