1999/00: Η ζωή που δεν έζησε, το κύπελλο της παρηγοριάς (VIDEO+ΦΩΤΟ)

1999/00: Η ζωή που δεν έζησε, το κύπελλο της παρηγοριάς (VIDEO+ΦΩΤΟ)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εάν η τελευταία εικόνα είναι αυτή που μετρά, τότε η περίοδος 1999/00 είναι θετική για την ΑΕΚ. Μια μέρα σαν σήμερα του 2000, η Ενωση συνέτριβε με 6-1 την Καλαμάτα στην αυλαία του πρωταθλήματος, καταλαμβάνοντας όμως μόλις την 3η θέση. Λίγες ημέρες νωρίτερα, είχε έρθει η κατάκτηση του κυπέλλου στον τελικό με τον Ιωνικό. Και όμως, εκείνη η σεζόν στο ξεκίνημα της είχε προδιαγραφές για πολύ υψηλότερες πτήσεις του δικέφαλου.

Ηταν το καλοκαίρι που η ΑΕΚ πίστευε πως θα συμμετείχε ξανά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η κλήρωση με τη σουηδική ΑΙΚ Στοκχόλμης έδειχνε ιδανική, αλλά οι σκανδιναβοί δεν…έλιωσαν στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το 0-0 στο πρώτο ματς, συνοδεύτηκε από ήττα και αποκλεισμό στη ρεβάνς και η ΑΕΚ έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της. Η εύθραυστη συνεργασία της Enic με τον Μελισσανίδη διαλύθηκε, οι μεγάλες μεταγραφές (Τσίριτς) δεν βγήκαν και ο προπονητής που θα έκανε τη διαφορά (Τουμπάκοβιτς), χάθηκε στην πορεία.

Σα να μην έφτανε αυτό, ήρθε και ο καταστροφικός σεισμός της Πάρνηθας να χτυπήσει το «Νίκος Γκούμας». Η ΑΕΚ στερήθηκε την έδρα της και αυτό κόστισε πολύ. Η Netmed ανέλαβε το μάνατζμεντ και για πρώτη φορά στην «κιτρινόμαυρη» ιστορία υπήρξε ξένος πρόεδρος, ο Ολλανδός Κορνίλιους Σιρχάουζ. Το τραγικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, η απότομη προσγείωση στην Ευρώπη και το Κιουτάισι, έφεραν την ΑΕΚ στα όρια νευρικής κρίσης. Η αποτυχία στην απόκτηση του Κωνσταντίνου και κάποια νέα αρνητικά αποτελέσματα, έφεραν την αντικατάσταση του Τουμπάκοβιτς από τον Παθιακάκη.

Με ορόσημο τις διπλές κυπελλικές αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό, η ΑΕΚ έφτασε στον τελικό της διοργάνωσης όπου επικράτησε εύκολα του Ιωνικού με 3-0. Παράλληλα, με τον Παθιακάκη κατάφερε να εξισορροπήσει την κατάσταση και να μειώσει τη χαώδη διαφορά από την κορυφή. Πρώτος σε συμμετοχές εκείνη τη σεζόν για την ΑΕΚ, ο Ηλίας Ατματσίδης με 33 και πρώτος σκόρερ ο Ντέμης Νικολαϊδης με 22 γκολ.

 

melissanidis-toubacovic-μελισσανιδης-τουμπακοβιτς ciric-τσιριτς ciric1-τσιριτς nikolaidis4-νικολαιδης omada2-ομαδα ???????????????????????????????????????? pathiakakis2-παθιακακης nikolaidis-ciric-νικολαιδης-τσιριτς stathis-sirxaouz-aggelopoulos-σταθης-σιρχαουζ-αγγελοπουλος ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X