1998/99: Ο Στέπι, η νέα σελίδα, η ελπίδα για το σεντόνι (VIDEO+ΦΩΤΟ)

1998/99: Ο Στέπι, η νέα σελίδα, η ελπίδα για το σεντόνι (VIDEO+ΦΩΤΟ)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι σπάνιο το φινάλε μιας σεζόν να είναι με ντέρμπι. Μια μέρα σαν σήμερα του 1999, η ΑΕΚ φιλοξενούνταν από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, στην αυλαία της σεζόν 1998/99. Η λευκή ισοπαλία που πήρε η Ενωση ήταν αρκετή για να χαλάσει την «κόκκινη» φιέστα και το ματς έμεινε περισσότερο στη μνήμη για το δολοφονικό μαρκάρισμα του Γεωργάτου στον Νικολαϊδη, την απίστευτη ευκαιρία του Μέντεζ και το πανηγύρι του «κιτρινόμαυρου» κόσμου στο φινάλε.

Βλέπετε, μπορεί η ΑΕΚ να τερμάτισε τελικά 2η στο πρωτάθλημα, αλλά είχε εξασφαλίσει έναντι του Παναθηναϊκού τη συμμετοχή της στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, χάρη στο απίστευτο ντεμαράζ. Εκεί που συνέβησαν όλα: το 0-0 με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, σε ένα ματς με πολύ ξύλο μέσα και έξω από το γήπεδο, το θριαμβευτικό 3-2 με τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη με χατ τρικ του Μαλαδένη, τη νίκη θρίλερ με την Ξάνθη με το πέναλτι που χτύπησε ο Ηλίας Ατματσίδης. Και βέβαια, η μεγάλη στιγμή του ταξιδιού στο Βελιγράδι, για να σταματήσει ο πόλεμος.

Ηταν το θετικό φινάλε μιας σεζόν που δεν είχε ξεκινήσει με καλούς οιωνούς. Η επιλογή του Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς από τη διοίκηση Νικολάου αποδείχθηκε κακή. Ο Σέρβος δεν μπήκε ποτέ στο πνεύμα της ομάδας και απολύθηκε (αν και αήττητος στο πρωτάθλημα) με την αλλαγή σκυτάλης στη διοίκηση και την έλευση του Μελισσανίδη. Η προσωρινή παρουσία του Τάκη Καραγκιοζόπουλου σε ρόλο πρώτου προπονητή σημαδεύτηκε από τον οδυνηρό κυπελλικό αποκλεισμό από τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας και ενώ όλα έδειχναν Ιορντανέσκου, η ΑΕΚ συμφώνησε με τον Ολεγκ Μπλαχίν.

Ο «τσάρος» ανέλαβε την 11η αγωνιστική. Η ΑΕΚ είχε ήδη αποκλειστεί από την Ευρώπη στα ματς με τη Φίτεσε, είχε μείνει πίσω στο πρωτάθλημα. Είχε κακές επιλογές ξένων ποδοσφαιριστών, με τον απίθανο Μπαμπούνσκι και τον Βούλγαρο Ιλιεφ, να μη δίνουν λύσεις στην ομάδα. Κατάφερε να κρατήσει την ομάδα αήττητη στα τέσσερα ντέρμπι (δύο νίκες, δύο ισοπαλίες). Τον Ιανουάριο η ΑΕΚ έκανε μια ντουζίνα μεταγραφές. Σημαντικότερη όλων, ο Μιχάλης Καψής. Βέβαια, ήρθαν και οι φημισμένοι Ρε και Μέντεζ από την Αρσεναλ. Πρώτος σε συμμετοχές στη σεζόν ήταν ο Μάρκος με 30, πρώτος σκόρερ Νικολαϊδης με 22 τέρματα.

melissanidis-kapsis-generakis-μελισσανιδης-καψης-γενερακης savevski3-σαβεβσκι stepanovic-batista-στεπανοβιτς-μπατιστα blahin-karagiozopoulos-μπλαχιν-καραγκιοζοπουλος atmatsidis-re-ατματσιδης-ρε melissanidis-vardinogiannis-μελισσανιδης-βαρδινογιαννης kostenoglou-maxlas-κωστενογλου-μαχλας nikolaidis5-νικολαιδης mentez-dimitriadis-re-μεντεζ-δημητριαδης-ρε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X