1994/95: Το πρώτο σεντόνι, η Βασίλισσα χωρίς στέμμα (VIDEO + ΦΩΤΟ)

1994/95: Το πρώτο σεντόνι, η Βασίλισσα χωρίς στέμμα (VIDEO + ΦΩΤΟ)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το πέρασμα της ΑΕΚ από την Κρήτη και η επικράτηση με 2-1 επί του ΟΦΗ, μια μέρα σαν σήμερα του 1995, ολοκλήρωσε την αγωνιστική περίοδο 1994/95. Μια χρονιά που άφησε την Ενωση δίχως κούπα έπειτα από τρία χρόνια, αλλά της έδωσε την πρώτη συμμετοχή στην ιστορία ελληνικού συλλόγου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Επειτα από τρία σερί πρωταθλήματα στόχος η ευρωπαϊκή καταξίωση και για τον σκοπό αυτό η ΑΕΚ έκανε το «μπαμ» με τον Χρήστο Κωστή, αλλά και ενισχύθηκε με τον Κετσπάγια από την Ανόρθωση, τον Κωστένογλου από την Ξάνθη και τον Σαραβάκο από τον Παναθηναϊκό.

Η κλήρωση των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ έφερε αντίπαλο της ΑΕΚ τη σκωτσέζικη Ρέιντζερς. Ομάδα που δεν ήθελε (μαζί με την Παρί Σεν Ζερμέν) η Ενωση, γιατί η δυναμικότητα της ήταν σημαντική. Ωστόσοι, οι Βρετανοί «έλιωσαν» στο…καμίνι της Νέας Φιλαδέλφειας και ηττήθηκαν με 2-0 με δύο γκολάρες του Σαραβάκου. Η μαγική ρεβάνς στο Αϊμπροξ, ολοκλήρωσε την πρόκριση με το γκολ του Τόνι Σαβέβσκι, το πρώτο που πανηγύρισε ο μεγάλος άσος με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ πήγε στα αστέρια και έκανε μια μαγική πορεία σε όμιλο με Μίλαν, Αγιαξ και Σάλτσμπουργκ (οι δύο πρώτες αποτέλεσαν το ζευγάρι του τελικού). Η Ενωση έκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις και άγγιξε τη νίκη κυρίως στο ματς με την Μίλαν στην Τεργέστη. Η ΑΕΚ προηγήθηκε με το γκολ του Σαβέβσκι, αλλά ήρθε η ήττα με 2-1 από κεφαλιές του Πανούτσι. Οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν εντυπωσιακές εμφανίσεις, αλλά αυτό της στοίχισε στο πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ έχασε έδαφος από νωρίς και τελικά τερμάτισε στην 5η θέση. Ενδιάμεσα των αναμετρήσεων με τη Ρέιντζερς, η Ενωση έχασε και το σούπερ καπ από τον Παναθηναϊκό. Από την ίδια ομάδα έχασε και τον τελικό του κυπέλλου με τον αλησμόνητο Μπάκα. Πρώτος σε συμμετοχές ήταν ο Χρήστος Κωστής με 31 παιχνίδια και πρώτος σκόρερ της σεζόν ο Δημήτρης Σαραβάκος με 21 τέρματα.

 

saravakos1-σαραβακος manolas1-μανωλας savevski2-σαβεβσκι ketspagia-κετσπαγια kostis-κωστης ketspagia1-κετσπαγια kostis1-κωστης bakas-μπακας

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X