Η Πόλη της ζωής μας: αφιέρωμα του enwsi.gr στο 3ο φεστιβάλ Κωνσταντινουπολιτών

Η Πόλη της ζωής μας: αφιέρωμα του enwsi.gr στο 3ο φεστιβάλ Κωνσταντινουπολιτών

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

festival-φεστιβαλΗ ΑΕΚ ακουμπά στην ιστορία. Σε καιρούς χαλεπούς και δύσκολους, στρέφεται στο παρελθόν και το κάνει οδηγό της. Το enwsi.gr βρέθηκε στις εκδηλώσεις του 3ου φεστιβάλ Κωνσταντινουπολιτών, που πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το τριήμερο 3, 4 και 5 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις του Βυζαντινού Αθλητικού Κέντρου στον Αλιμο, συγκεντρώνοντας εκατοντάδες Πολίτες και μη. Πλήθος συλλόγων που κάποτε δραστηριοποιούνταν στην Κωνσταντινούπολη και τώρα βρίσκονται στην Αθήνα (ανάμεσα τους διακρίναμε το Πέρα, τα Ταταύλα και πολλούς ακόμα συνδέσμους) τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους. Προσέφεραν στους επισκέπτες υλικό με τη δράση τους και πλήθος αναμνήσεων με εικόνες από το παρελθόν της Πόλης. Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ υπήρχαν 50 διαφορετικές εκδηλώσεις και εκθέσεις ή άλλες δραστηριότητες, όπως η εθελοντική αιμοδοσία ή η συλλογή φαρμάκων. Η συνολική οργάνωση του Φεστιβάλ ανήκε στην Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών με υπεύθυνη οργάνωσης, το μέλος του ΔΣ της ΟΙΟΜΚΩ Δρα Ελίζα Φερεκίδου.

Στις εκδηλώσεις που ξεχώρισαν περιλαμβάνονται: το ιστορικό πανόραμα της Κωνσταντινούπολης, η προσπάθεια για μία σύντομη και περιεκτική παρουσίαση της Πόλης από την ίδρυση της μέχρι το 1974. Το δίωρο μουσικοχορευτικό θεατρικό δρώμενο «Εκεί που σμίγει η Δύση με την Ανατολή» με τη συνεργασία της θεατρικής ομάδας «Ελένη Χαλκούση» του Μορφωτικού Συνδέσμου Μακροχωρίου, του Φιλανθρωπικού Συνδέσμου Γαλατά Κωνσταντινουπόλεως, του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου Πριγκηπιανών «Άγιος Γεώργιος Κουδουνάς», με το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών. Και τέλος, το αφιέρωμα μνήμης «50 χρόνια από τις απελάσεις των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης» με την προβολή ντοκιμαντέρ διαρκείας 23 λεπτών που αφορά την πορεία ξεριζωμού του Κωνσταντινουπολίτικου Ελληνισμού από τις αλησμόνητες πατρίδες.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X