Μπλόκο και (πλούσιο) μπλοκάκι

Μπλόκο και (πλούσιο) μπλοκάκι
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ÄÏÎÁ ÁÃÉÁÓ ÁÍÍÁÓ - ÁÅÊ (ÖÉËÉÊÏ)Το να συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Σουπερλίγκα από την 7η αγωνιστική, σαν να μην έχει αναβληθεί ποτέ η 6η και να επιλεγεί μια άλλη ημερομηνία, μια άλλη φορά, για να διεξαχθεί αυτή η αγωνιστική, μου φαίνεται πως συνιστά βιασμό της λογικής. Κάπου διάβασα πως έτσι κάνει και η αγγλική ομοσπονδία, αν αναβληθεί μια αγωνιστική. Έτσι είναι. Μόνο που οι Άγγλοι όταν το κάνουν αυτό, βρίσκουν μια κενή ημερομηνία για να στείλουν την αγωνιστική και δεν τινάζουν τον προγραμματισμό μιας ομάδας για να βολευτούν. Στην Ελλάδα όμως, απ’ όλες τις Τετάρτες των επόμενων οκτώ μηνών, σκοπεύουν να βάλουν την 6η αγωνιστική εμβόλιμα, την Τετάρτη που είναι προγραμματισμένο το ματς της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο για το κύπελλο.  Πιθανόν διότι έχει περάσει καιρός φαίνεται από την τελευταία φορά που με αποφάσεις έκαναν την ΑΕΚ και το πρόγραμμα της άνω – κάτω και τους έπιασε στέρηση.

Επίσης δεν ξέρω τι κάνουν στην Αγγλία αλλά ξέρω σίγουρα τι δεν κάνουν. Και αυτό που δεν κάνουν είναι να βάζουν μπλόκα στον κόσμο που θέλει να πάει να δει την ομάδα του. Θα το καταλάβαινα αν ο Παναιγιάλειος αρνιόταν να δώσει εισιτήρια. Έδρα του είναι, σ’ αυτή ποντάρει, κάνει τα κουμάντα του. Μόνο που ο Παναιγιάλειος δεν είχε καμία απολύτως αντίρρηση να δώσει και εισιτήρια και να παραχωρήσει κερκίδα. Αλλά η αστυνομία έβαλε μπλόκο. Μπλόκο σε τι; Απλούστατο. Μπλόκο σε μια οργανωμένη από την αρχή μέχρι το τέλος μετακίνηση, στην οποία οι οπαδοί της ΑΕΚ θα έφταναν στο Αίγιο με το εισιτηριάκι τους, θα καθόντουσαν στην συγκεκριμένη κερκίδα τους και θα έβλεπαν το ματσάκι τους. Τώρα ο κόσμος και πάλι θα ταξιδέψει, διότι δεν φαντάζομαι να γκρεμίσουν την γέφυρα του ισθμού, θα ψάξει να πάρει εισιτήριο έξω από το γήπεδο, να καθίσει όπου ‘ναι και ό,τι βρέξει ας κατεβάσει. Και μετά θα έχουν το θράσος να επικαλούνται την Αγγλία και να λένε χαζά περί Θάτσερ. Φαίνεται τελικά πως η (πανέμορφη) εικόνα σε Ξάνθη, Βόλο, Κομοτηνή, Λαμία και Κατερίνη φέτος το καλοκαίρι, ήταν ενοχλητική. Χαλούσε την μανέστρα του “άστους να πλακώνονται και να τα σπάνε στα γήπεδα για να εκτονώνονται αυτοί και να αποπροσανατολίζονται οι υπόλοιποι”.

Αφήνω το μπλόκο του παραλόγου για να πιάσω το μπλοκάκι της (ποδοσφαιρικής) λογικής του Δέλλα. Ένα μπλοκάκι που φαίνεται να είναι πλούσιο σε σημειώσεις και σε εναλλακτικές. Μάλιστα δεν πρόκειται απλώς για σημειώσεις επί χάρτου αλλά και για (πολλή) δουλειά επί χόρτου. Και εξηγούμαι. Επιμένω πως ο Μάνταλος δεν είναι μια απλή απώλεια. Είναι αφαίρεση από την μηχανή, του κινητήρα της. Η ΑΕΚ είναι εντελώς άλλη ομάδα χωρίς Μάνταλο. Αλλά και αυτή η «άλλη» ΑΕΚ, μπορεί να κάνει μια χαρά την δουλειά της. Είναι προετοιμασμένη και δουλεμένη, καθώς φαίνεται, για να κάνει μια χαρά τη δουλειά της.

Ο Δέλλας στο φιλικό με τον Πιερικό πήγε στην πιο λογική επιλογή για να καλύψει το κενό του Μάνταλου, που ήταν ο Μπαρμπόσα. Έχει και κλάση και τεχνική ο Πορτογάλος για να παίξει στον άξονα και ας έχει στο μυαλό του πάντα να απειλήσει από τα άκρα. Το ζήτημα για τον Μπαρμπόσα είναι έτσι κι αλλιώς, να δίνει γρήγορα και με την μια την μπάλα, αλλιώς θα βρίσκεται μόνο ξαπλωμένος στο χορτάρι από κλωτσιά. Πάντως το σχήμα δούλεψε στην Κατερίνη. Και δούλεψε και χάρη στον Πορτογάλο, αλλά κυρίως χάρη στα δυο άκρα. Θα το επαναλάβω και επιμείνω. Όταν τα άκρα της πηγαίνουν καλά, η ΑΕΚ θα «σκοτώνει». Ειδικά Ντούνης και Μπακάκης από δεξιά, ήταν φωτιά και λάβρα στο καλό διάστημα της ομάδας. Ενώ επίσης ήταν εντυπωσιακό πόσο ο Ανάκογλου κατά πρώτο λόγο αλλά και ο Κορδέρο, πήραν τις παραπάνω εκείνες προσπάθειες που είχε ανάγκη το παιχνίδι της ΑΕΚ, για να μη του λείψουν οι πρωτοβουλίες Μάνταλου. Με τέτοια λειτουργία και στο Αίγιο, μια χαρά θα γίνει η δουλειά. Και μάλιστα όπως στην Κατερίνη (και στον Βόλο και με τον Ηλυσιακό και με την Καλαμαριά), στο άψε- σβήσε. Πριν σκεφτούν καν να εγείρουν απαιτήσεις.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X