Θα μάθουμε (ξανά) μπαλίτσα

Θα μάθουμε (ξανά) μπαλίτσα
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

aek-αεκΑρχή είναι και δεν πρέπει να υπάρχουν ενθουσιασμοί. Δεν πρέπει να ανεβαίνει ο πήχης. Αλλά από την άλλη δεν βλέπω κανένα λόγο να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που έχει τεράστιες δυνατότητες, μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα και να μας θυμίσει (σε όλους) πως παίζουν οι μεγάλες ομάδες. Ομορφο, στρωτό, επιθετικό και ελκυστικό ποδόσφαιρο που θα ικανοποιεί τον κόσμο και θα τη φέρει δίχως καμία επιπλοκή στο φυσικό της χώρο.

Στην Κατερίνη, στη γενική πρόβα για το νέο πρωτάθλημα, η ΑΕΚ έδειξε πως βρίσκεται εκεί που μπορεί να θέλει κάθε φίλος της. Μια ομάδα με βασικές αρχές του σύγχρονου ποδοσφαίρου, καλή κυκλοφορία της μπάλας, πίεση ψηλά, ανάπτυξη με διαφορετικούς τρόπους, συμπαγή αμυντική λειτουργία. Λείπει η διάρκεια και το τελείωμα των φάσεων, αλλά αυτά θα διορθωθούν με την απόκτηση ρυθμού και την επιστροφή βασικών εργαλείων της ομάδας.

Αυτό που δεν αμφισβητείται είναι πως αυτή η ομάδα είναι έτοιμη να ξεχυθεί και να παρασύρει τα πάντα στο διάβα της. Δεν μπορώ να πιστέψω πως οιαδήποτε ομάδα της κατηγορίας θα μπορέσει να βάλει πραγματικά δύσκολα στον Δέλλα και τους παίκτες του. Αρκεί το μίνιμουμ της σοβαρότητας και της συγκέντρωσης, η πειθαρχία στο πλάνο και η καλή μέρα κάποιων παικτών για να κάνει η ΑΕΚ…πάρτι σε κάθε παιχνίδι.

Χθες ήταν ο Ντούνης που κέρδισε την προσοχή. Οι Κορδέρο και Ανάκογλου που έκαναν σπουδαίο παιχνίδι στη μεσαία γραμμή και έδιναν τον ρυθμό. Ο Γροντής που έκανε…παπάδες στην αριστερή πλευρά. Ο Μπακάκης που έκανε απίστευτο κοντρόλ ασίστ στο δεύτερο γκολ. Ο Λαμπρόπουλος που έσωσε σίγουρο τέρμα, ο Ανέστης που βγήκε από την εστία του και έκρυψε τον…ήλιο στον αντίπαλο του.

Η ΑΕΚ δείχνει έτοιμη. Το μόνο που λείπει είναι παιχνίδια για να αποκτήσει ρυθμό και να γίνει πιο αποτελεσματική. Η αρχή θα γίνει την Κυριακή στο Αίγιο. Με τον Μάνταλο, χωρίς τον Μάνταλο, μικρή σημασία έχει. Είναι τέτοια η ποιοτική διαφορά της ΑΕΚ, που μόνο από δικά της λάθη μπορεί να μην κερδίσει κάποιο παιχνίδι. Και όχι πια με καχεκτικό τρόπο όπως συνέβη πολλές φορές πέρυσι, αλλά με πειστικές εμφανίσεις που θα γεμίζουν τον θεατή.

Ξέρω πως πολλοί υποσχέθηκαν πράγματα τα τελευταία χρόνια. Πολλές φορές με τσιτώνει ο Δέλλας με τους χαμηλούς τόνους. Αλλά πιστεύω πως αυτή η ομάδα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις περισσότερες ομάδες της μεγάλης κατηγορίας. Η δουλειά που έχει γίνει είναι υψηλού επιπέδου και δεν καταλαβαίνει από σκληρές έδρες, μικρά γήπεδα, δυνατό παιχνίδι. Εχει τέτοια ποιότητα, που θα δείτε πως φέτος θα μάθουμε (ξανά) μπάλα από την ΑΕΚ.

Υ.Γ.: Για τον κόσμο δεν αναφέρομαι συχνά. Ο καθένας κάνει αυτό που αισθάνεται και τον γεμίζει περισσότερο. Ωστόσο, έπειτα από επαφές με τα παιδιά της Λαμίας και της Κατερίνης, δεν μπορώ να μην αισθάνομαι μαγεμένος από τη λατρεία που δείχνουν για την ΑΕΚ.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X