Θηρίο η "Βασίλισσα" στο Αλεξάνδρειο, πάλεψε μέχρι τέλους, αλλά αποκλείστηκε

Θηρίο η "Βασίλισσα" στο Αλεξάνδρειο, πάλεψε μέχρι τέλους, αλλά αποκλείστηκε
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

papantwniou1ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΡΑΛΛΗΣ

Η ΑΕΚ ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη με πολλά προβλήματα. Με Ράιτ και Νίκολιτς να μένουν στην Αθήνα ήξερε ότι θα έχει πολύ δύσκολο έργο. Όμως τα τρικ του Βαγγέλη Ζιάγκου κατάφεραν να κρατήσουν την Ένωση δυνατή. Ωστόσο, η ΑΕΚ… έπεσε από μέσα. Ο Ντούσαν Σάκοτα ήταν μέτριος και άστοχος, οι Κάιλς-Ουίλιαμσον-Γούντριτζ δεν ήταν «παραγωγικοί», φορτώθηκε και με φάουλ, ωστόσο επειδή είχε ψυχή, καρδιά και τους Παπαντωνίου και Σαρικόπουλου να μην παραδίδονται μέχρι τέλους βρισκόταν μέσα στο παιχνίδι. Όμως, δεν άντεξε και λύγισε με 63-57 στο Αλεξάνδρειο, βάζοντας τέλος στην φετινή πορεία της στο Κύπελλο Ελλάδος. Έτσι, η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου στρέφεται στο πρωτάθλημα και στην πρεμιέρα της Κυριακής με τον Κόροιβο στην Αμαλιάδα.

Το ματς

Ο Άρης ξεκίνησε φουριόζος το παιχνίδι έχοντας και τον κόσμο στο πλάι του, που δημιούργησε όμορφη μπασκετική ατμόσφαιρα.  Σιγά –σιγά έπαιρνε διαφορά και έφτασε και σε διψήφιο αριθμό, με την ΑΕΚ να έχει μόνο τον Παπαντωνίου στον άσο και τον Πολυτάρχου να δίνει κάποιες βοήθειες. Η άμυνα του Άρη έκλεισε τον Σάκοτα και τον Κάιλς και η Ένωση μπλόκαρε, μια και αμφότεροι ήταν άστοχοι σε δύσκολα σουτ. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε στο 20-11 με τον Άρη να έχει διαφορά ασφαλείας.

Το θετικό για την ΑΕΚ ήταν ότι είχε τον Σαρικόπουλο σε πολύ καλή μέρα απέναντι στην πρώην ομάδα του, όντας κυρίαρχος κάτω από τα καλάθια. Ωστόσο, ο Βεζένκοφ έκανε πάρτι στην άμυνα του Σάκοτα που δεν μπορούσε να τον ακολουθήσει με τον παίκτη του Άρη να πυροβολεί από παντού.

Η Ένωση όμως ροκάνισε την διαφορά με τα έξυπνα συστήματα του Ζιάγκου που παρότι δεν είχε βοήθειες από τους Αμερικάνους, είχε τον Άρη στην πίεση. Έτσι, το πρώτο 20λεπτο τελείωσε στο 35-31 με καλάθι του Άρη στην εκπνοή και την ΑΕΚ να παλεύει κάθε μπαλιά, κάθε σουτ, κάθε επίθεση και άμυνα.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η ΑΕΚ μπήκε δυνατά για να περάσει τον Άρη στο σκορ και να του βάλει δύσκολα. Και η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου τα κατάφερε πολύ καλά, περνώντας για πρώτη φορά στο σκορ με 38-40 και 40-41 εν συνεχεία έχοντας τον Παπαντωνίου να παίρνει πάνω του επιθέσεις. Οι Αμερικάνοι όμως συνέχιζαν να μην δίνουν βοήθειες και ο Σάκοτα δεν μπορούσε να σκοράρει. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ, με την ΑΕΚ όμως να μην τον αφήνει να πάρει… ανάσα και το δεκάλεπτο τελείωσε με 52-48. Πάντως με τόσους λίγους παίκτες η ΑΕΚ σε καλή μέρα, δεν μπορούσε να αντέξει μέχρι τέλους. Ο Άρης όσο περνούσε η ώρα αύξανε την διαφορά του και φτάσαμε και στο +11 με την ΑΕΚ να ξαναμειώνει. Τελικά οι κουρασμένοι Παπαντωνίου και Σαρικόπουλος το… πάλεψαν, ο Σάκοτα παρέμεινε άστοχος σε μεγάλα σουτ και η Ένωση ηττήθηκε με 63-57 σε ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό ματς. Σε ένα 40λεπτο που η ΑΕΚ έδειξε ότι παρά τα μεγάλα προβλήματα της πάλεψε πολύ και διεκδίκησε την πρόκριση μέχρι τέλους. Δείγμα ότι η ομάδα του Ζιάγκου είναι έτοιμη να φτάσει ψηλά φέτος.

Διαβάστε ΕΔΩ πως μετέδωσε LIVE το enwsi.gr το παιχνίδι από το Αλεξάνδρειο

Τα δεκάλεπτα: 20-11, 35-31, 52-48, 63-57.

ΑΡΗΣ: Πάσαλιτς 7 (1/5τρ., 4ασ.), Μανωλόπουλος, Μούρτος, Σίμτσακ (6ρ.), Γκίκας (0/5τρ., 4ρ., 2ασ.), Ριντ 17 (3/6β., 6/6δπ., 1/5τρ., 5ρ., 2κλ.), Τόμας 9 (6ασ., 4κλ.), Χαρίσης 1, Καραθανάσης, Βεζένκοφ 22 (5/8β., 1/2δπ., 3/7τρ., 10ρ.), Νέιμικ 7 (3κοψ.).

ΑΕΚ: Παπαντωνίου 17 (1), Κάιλς 3, Σάκοτα 13 (1), Κασελάκης 8 (2), Πολυτάρχου 1, Παπαδιονυσίου, Γκούντριτζ, Καμπερίδης, Ουίλιαμσον 3, Τσιάκος, Σαρικόπουλος 12 (13ρ., 2κοψ.).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X