Ελγκέτα: «Θέλω να κάνω αλλαγές για μια μεγάλη ΑΕΚ»

Ελγκέτα: «Θέλω να κάνω αλλαγές για μια μεγάλη ΑΕΚ»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

2014100500591_160698136Ήρθε στο φινάλε της περασμένης σεζόν ο Χόρχε Ελγκέτα και έδειξε ότι θέλει να δημιουργήσει μια δυνατή ΑΕΚ με υψηλούς στόχους. Ο Αργεντίνος προπονητής μίλησε στο «Goal» για το ξεκίνημα της χρονιάς και τους στόχους της ομάδας.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ελγκέτα και των παικτών του:

«Ξεκινήσαμε την ομάδα από την αρχή. Ακόμα και για μας τους παλιούς στην ομάδα τα πάντα είναι καινούργια. Η έλευση του Χόρχε Ελγκέτα δίνει κάτι ξεχωριστό. Ημουν συμπαίκτης μαζί του στην Ορεστιάδα και ξέρω το πόσο μεγάλος αθλητής υπήρξε. Είναι ένας δάσκαλος» είπε ο Πέτρος Πέτρογλου, ο οποίος μετά τον τελικό του Λιγκ Καπ και την κατάκτηση της πρώτης κούπας για το τμήμα είχε να πληρώσει έναν πανάκριβο λογαριασμό: «Είχα επτά οστικά οιδήματα. Εμεινα πολλούς μήνες έξω και ευτυχώς επέστρεψα πάλι δυνατός χάρη και στην πολύτιμη βοήθεια από τον ορθοπεδικό Δημήτρη Τσούκα και τον φυσιοθεραπευτή Δημήτρη Καραθανάση».

Πού βρίσκεται σήμερα η ΑΕΚ και πού θέλει να φτάσει;

«Η πορεία που θα χαράξει πρέπει να είναι από τον δύσκολο δρόμο και όχι από τον εύκολο. Η ΑΕΚ πρέπει να δώσει ευκαιρία στον εαυτό της ώστε να ξεφύγει προς τα πάνω. Εμείς οι παίκτες είμαστε περαστικοί. Αν στηριχτεί ο Μάνος Μακρής και αυτή η ομάδα που υπάρχει σήμερα, θα υπάρξει και μέλλον. Παράλληλα πρέπει να προσεχθούν οι υποδομές και η οργάνωση. Η εφετινή σεζόν θα είναι κομβική για όλους».

«Σκληρό πρωτάθληµα»

Μετά την Παναχαϊκή και την ιταλική Ραβένα ο Μαυροβούνιος ακραίος Μπάλσα Ραντούνοβιτς επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασµό της ΑΕΚ. «Εχουµε καλή οµάδα που µπορεί να σταθεί στις υψηλές θέσεις του πρωταθλήµατος. Θέλω να αποδείξω πολλά στον προπονητή µου και δουλεύω πολύ. Ξέρω πως το ελληνικό πρωτάθληµα είναι σκληρό και ήρθα σε µια οµάδα που κάνει πρωταθλητισµό» είπε 22χρονος ακραίος.

«Ακόµα δεν έχω ισορροπία»

Ο Κολοµβιανός διαγώνιος Χόρχε Παγιάν θα είναι κι εφέτος το βαρύ πυροβολικό στην επίθεση της ΑΕΚ. Ο 27χρονος άσος θέλει να κάνει τη διαφορά στο γήπεδο αρκεί να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες. «Εχουµε ακόµα καλύτερη οµάδα από πέρυσι που κάναµε την υπέρβαση. Δουλεύουµε καλά και βελτιωνόµαστε κάθε µέρα. Υπάρχει καλό κλίµα στην οµάδα παρότι υπάρχουν ακόµα ζητήµατα που πρέπει να λυθούν. Ναι, µε επηρεάζουν τα προβλήµατα που υπάρχουν. Δεν έχω την ισορροπία που χρειάζοµαι για να αφοσιωθώ µε όλες µου τις δυνάµεις. Παρ” όλα αυτά κάνω υποµονή όπως όλοι οι συµπαίκτες µου κι ελπίζουµε πως όλα θα ξεπεραστούν. Ηταν επιλογή µου να µείνω στην ΑΕΚ επειδή ήρθε ο νέος κόουτς και επειδή πιστεύω πως αυτός ο σύλλογος έχει µεγάλη δυναµική λόγω ονόµατος και οπαδών».

«Ο Μιλίνκοβιτς θέλει να έρθει στην ΑΕΚ»

Την ώρα που µας µιλούσε ο Χόρχε Ελγκέτα έφτασε ένα εικονοµήνυµα από την Αργεντινή. Ηταν του κολλητού του φίλου και κουµπάρου του Μάρκος Μιλίνκοβιτς. Ο θρυλικός διαγώνιος που άφησε εποχή και στον Ολυµπιακό φωτογραφίζονταν µαζί µε τους υιούς του Ελγκέτα, τον Τζερόνιµο και τον Λύσσανδρο, και του έστελναν χαιρετισµούς. Η συνέχεια µας άφησε άφωνους: «Ο Μάρκος είναι νονός του Τζερόνιµο. Είµαστε καλοί φίλοι και κουµπάροι. Μιλάµε συνέχεια στο facebook. Μου ζήτησε να διερευνήσω την περίπτωση να έρχονταν µαζί µου στην ΑΕΚ ως Β” προπονητής. Πλέον δεν έχει οικονοµικό πρόβληµα, αλλά θέλει να είναι κοντά στο βόλεϊ αλλά και στη Σερβία που βρίσκεται η γυναίκα του. Προσωπικά θα το συζητούσα εάν η ΑΕΚ έδινε την έγκρισή της. Ο Μιλίνκοβιτς είναι ένας θρύλος για το παγκόσµιο βόλεϊ και µόνο η παρουσία του θα βοηθούσε πολύ».

Τα νέα πρόσωπα

Από την περσινή οµάδα έµειναν οι Πέτρος Πέτρογλου, Γιάννης Μαντέκας, Χόρχε Παγιάν, Σταύρος Κατσανεβάκης, Κόνραντ Κούζντα. Αποκτήθηκαν οι Ναπολέων Οικονόµου, ο Τσέντοµιτς Ιλιτς, ο Θανάσης Παπαδηµητρίου, ο Ανδρέας Ανδρεάδης, ο Γιάννης Γεωργιάδης, ο Γιώργος Μιχαλόπουλος, ο Κροάτης Ινοσλαβ Κρνιτς, ο Μαυροβούνιος Μπάλσα Ραντούνοβιτς και ο Ουκρανός Βαλεντίν Μπουρκόφσκι. Προπονητής είναι ο Αργεντινός Χόρχε Ελγκέτα και συνεργάτης του ο συµπατριώτης του Μάουρο Μαρζιότι.

«Η ΑΕΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΤΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΔΡΟΜΟ»

Δεκατέσσερις παίκτες, εννιά «νέοι», πέντε «παλιοί», τέσσερις αλλοδαποί και το όνειρο της καθιέρωσης στην κορυφή. Αυτό είναι το µωσαϊκό της νέας οµάδας της ΑΕΚ που επιβιώνει και ανδρώνεται στην τρέλα δύο παραγόντων και στην αγάπη χιλιάδων οπαδών. Το ραντεβού µας για τη φωτογράφιση ήταν στο Γκολφ της Γλυφάδας όπου οι παίκτες της ΑΕΚ, ο Χόρχε Ελγκέτα και οι συνεργάτες του πρόβαραν για πρώτη φορά και τις νέες εµφανίσεις. Ηταν σαν την πρώτη µέρα στο σχολείο, παρότι η δουλειά έχει ξεκινήσει εδώ και έναν µήνα στο γυµναστήριο της Γλυφάδας και µάλιστα σε ρυθµούς πρωταθλητισµού.

«Ξεκινήσαµε την οµάδα από την αρχή. Ακόµα και για µας τους παλιούς στην οµάδα τα πάντα είναι καινούργια. Η έλευση του Χόρχε Ελγκέτα δίνει κάτι ξεχωριστό. Ηµουν συµπαίκτης µαζί του στην Ορεστιάδα και ξέρω το πόσο µεγάλος αθλητής υπήρξε. Είναι ένας δάσκαλος» είπε ο Πέτρος Πέτρογλου, ο οποίος µετά τον τελικό του Λιγκ Καπ και την κατάκτηση της πρώτης κούπας για το τµήµα είχε να πληρώσει έναν πανάκριβο λογαριασµό: «Είχα επτά οστικά οιδήµατα. Εµεινα πολλούς µήνες έξω και ευτυχώς επέστρεψα πάλι δυνατός χάρη και στην πολύτιµη βοήθεια από τον ορθοπεδικό Δηµήτρη Τσούκα και τον φυσιοθεραπευτή Δηµήτρη Καραθανάση».

Πού βρίσκεται σήµερα η ΑΕΚ και πού θέλει να φτάσει;

«Η πορεία που θα χαράξει πρέπει να είναι από τον δύσκολο δρόµο και όχι από τον εύκολο. Η ΑΕΚ πρέπει να δώσει ευκαιρία στον εαυτό της ώστε να ξεφύγει προς τα πάνω. Εµείς οι παίκτες είµαστε περαστικοί. Αν στηριχτεί ο Μάνος Μακρής και αυτή η οµάδα που υπάρχει σήµερα, θα υπάρξει και µέλλον. Παράλληλα πρέπει να προσεχθούν οι υποδοµές και η οργάνωση. Η εφετινή σεζόν θα είναι κοµβική για όλους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X