«Τελείωσαν» τον Κορέα που χειρίζεται το υπόθεση με την «εγκληματική οργάνωση» στο ποδόσφαιρο

«Τελείωσαν» τον Κορέα που χειρίζεται το υπόθεση με την «εγκληματική οργάνωση» στο ποδόσφαιρο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

thumb.phpΣτο πλαίσιο των γενικών ανακατατάξεων στο δικαστικό σώμα που πραγματοποιήθηκαν αυτές τις μέρες, αποφασίστηκε ότι οι αθλητικοί εισαγγελείς Χάρης Λακαφώσης και Αριστείδης Κορέας δεν θα συνεχίσουν στο πόστο τους προκειμένου να αναλάβουν κάποιο άλλο.

Στη θέση τους ως νέος αθλητικός εισαγγελέας, τοποθετήθηκε ο Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου που κατείχε το συγκεκριμένο πόστο για αρκετά χρόνια, ως τον Νοέμβριο του 2011 και είναι μεγάλος γνώστης του ποδοσφαιρικού χώρου και του αθλητισμού γενικότερα.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως οι μεγάλες υποθέσεις που χειρίζονταν οι Κορέας, Λακαφώσης, θα παραμείνουν σε αυτούς ώστε να ολοκληρωθεί η δικογραφία. Έτσι, η έρευνα για την πιθανή ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα ολοκληρωθεί από τον κ. Κορέα, ενώ το μεγάλο σκάνδαλο των πλαστών ενημεροτήτων θα εξακολουθήσει να ερευνάται από τον κ. Λακαφώση.

Ποιος είναι ο Κ. Σιμιτζόγλου

Ο Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου είναι επίσης νέος σε ηλικία, όπως ήταν και οι Κορέας, Λακαφώσης. Υπήρξε αθλητικός εισαγγελέας για περίπου μια πενταετία, ως το Νοέμβριο του 2011, οπότε και μετατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαβρύτων και ανέλαβε το «δίδυμο» που ήταν μέχρι τώρα.

Στη θητεία του χειρίστηκε πολλές και σπουδαίες υποθέσεις. Ήταν ο εισαγγελέας που άσκησε ποινική δίωξη στον Αχιλλέα Μπέο για απόπειρα εκβίασης του Γιώργου Δαλούκα πριν το παιχνίδι Άρης-Παναθηναϊκός τον Σεπτέμβριο του 2010 (εκδικάζεται την 1/4/2015). Προηγουμένως είχε ερευνήσει τις καταγγελίες Κούγια-Βοργιά και τα παρανόμως υποκλαπέντα cd στα οποία φέρεται –σύμφωνα με τις καταγγελίες- να μιλάει ο Μπέος για τα παιχνίδια Μακάμπι-Ολυμπιακός και Άρης-Παναθηναϊκός.

Επίσης, ερεύνησε το σκάνδαλο ντόπινγκ με τη Φανή Χαλκιά και απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος όλων των εμπλεκόμενων, όπως το ίδιο έπραξε και με την υπόθεση Δρυμωνάκου.

Είχε καλέσει τον Βαγγέλη Μαρινάκη για τοποθετήσεις του σε Δ.Σ. της λίγκας περί αθέμιτων μέσων με τα οποία πήρε πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός το 2010. Είχε καλέσει διευθυντές αθλητικών εφημερίδων για συστάσεις. Είχε καλέσει επίσης τον Κώστα Μήτρογλου που πανηγύρισε γκολ με κατεβασμένο το σορτσάκι σε αγώνα Πανιώνιος-Παναθηναϊκός.

Όσοι τον γνωρίζουν υπογραμμίζουν την άρτια νομική του κατάρτιση, αλλά και την επαγγελματική του ευσυνειδησία, η οποία, όπως λένε, «του υπαγορεύει να μελετά όλα τα ενδεχόμενα, εφόσον υπάρχουν υπόνοιες τέλεσης αδικήματος».

Οι συνάδελφοί του στην Ευελπίδων, μιλούν για «εξαιρετικά καταρτισμένο εισαγγελέα, ο οποίος είναι αποτελεσματικός, κυρίως επειδή δεν είναι τυπολάτρης, ενώ φημίζεται για την ψυχραιμία του».

Πηγή: contra

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X