1975-76: Ο γάμος του Αρδίζογλου, η τιμωρία του Θωμά, ο άδικα χαμένος τίτλος (VIDEO + ΦΩΤΟ)

1975-76: Ο γάμος του Αρδίζογλου, η τιμωρία του Θωμά, ο άδικα χαμένος τίτλος (VIDEO + ΦΩΤΟ)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

tsanlaiter-sidiropoulos-τσανλαιτερ-σιδηροπουλοςΜία μέρα σαν σήμερα του 1976, η ΑΕΚ ταξίδευε στα Γιάννινα για να αντιμετωπίσει τον τοπικό ΠΑΣ. Η ήττα με 2-0 ήρθε να επιβεβαιώσει πως εκείνη η σεζόν ήταν κακή, δίχως κατάκτηση τίτλου. Ωστόσο, ήταν φανερό πως κάτι σπουδαίο γεννιόταν στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Λουκάς Μπάρλος είχε αναλάβει τα ηνία, είχε φέρει ήδη τους πρώτους παικταράδες και είχε συμφωνήσει με τον Θωμά Μαύρο, που δεν μπορούσε να αγωνιστεί όμως, ωσότου υπάρξει συμφωνία με τον Πανιώνιο και έτσι έχασε όλη τη χρονιά. Ο Θ(ε)ωμάς είχε υπογράψει από το καλοκαίρι, αλλά ο Πανιώνιος είχε στυλώσει τα πόδια καθώς είχε συμφωνήσει να στείλει τον παίκτη στον Ολυμπιακό.

Εστω και χωρίς τον Μαύρο, η ΑΕΚ ήταν ανταγωνιστική. Η Ενωση ήταν μπροστά σε όλον τον πρώτο γύρο, αλλά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, άλλαξε τα δεδομένα. Οι «πράσινοι» πέτυχαν γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει και αυτό έφερε σύρραξη. Η ΑΕΚ τιμωρήθηκε με τρεις αγωνιστικές και έχασε το πλεονέκτημα. Η ήττα από τον ΠΑΟΚ (που πήρε τελικά τον τίτλο) στην Τούμπα ήταν καθοριστικό. Μοναδικό κέρδος εκείνης της σεζόν η πρωτιά στον πίνακα των σκόρερ από τον Γιώργο Δέδε.

Αποτυχία υπήρξε και στο κύπελλο, όπου η ΑΕΚ έχασε μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια από τον Ολυμπιακό, αλλά και στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Στη ρεβάνς με την Ιντερ Μπρατισλάβας, η ΑΕΚ νίκησε με 3-1 με δύο γκολ του Τάσου και ένα του Παπαϊωάννου, αλλά το γκολ που δέχτηκε στοίχισε την πρόκριση. Κορυφαίοι σε συμμετοχές για την ΑΕΚ οι Παπαϊωάννου και Τσάμης, ενώ τον Δέδε στους σκόρερ ακολούθησαν οι Παπαϊωάννου και Βάγκνερ. Στα αξιοσημείωτα της σεζόν και ο γάμος του Χρήστου Αρδίζογλου, κοσμικό γεγονός της εποχής.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

[youtube id=”KLJbJmpYWRQ” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”vk4S5N6oysw” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”NTVemW_4wYU” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”mEoAbizaWOM” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”D2Wnzcmy_wo” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”osUa_-A-dNw” width=”600″ height=”350″]

mavros-barlos-μαυρος-μπαρλος barlos-ardizoglou-μπαρλος-αρδιζογλου vagner-βαγκνερ kosmos1-κοσμος tsamis-τσαμης sidiropoulos-σιδηροπουλος dedes-δεδες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X