1973/74: Το αγγλικό πείραμα, η χρονιά που χάθηκε, η έλευση του «Μεσσία» (VIDEO)

1973/74: Το αγγλικό πείραμα, η χρονιά που χάθηκε, η έλευση του «Μεσσία» (VIDEO)

Η σεζόν 1973/74 ολοκληρώθηκε μια μέρα σαν σήμερα του 1974 με την ήττα της ΑΕΚ από τον ΑΠΟΕΛ με 2-1

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 η ΑΕΚ έψαχνε να βρει την ταυτότητα της. Το πρωτάθλημα του 1971 είχε αποδειχθεί αναλαμπή και η ομάδα έψαχνε τον άνθρωπο που θα της έδινε ώθηση. Η σεζόν 1973/74 που ολοκληρώθηκε μια μέρα σαν σήμερα του 1974 με την ήττα της ΑΕΚ από τον ΑΠΟΕΛ με 2-1, έδειχνε το τέλμα. Αλλά χάραζε και η σωτηρία, με την εμφάνιση του Λουκά Μπάρλου στα κοινά της Ενωσης. Ηταν τα πρώτα βήματα για τη χρυσή εποχή που θα άρχιζε, στην οποία η ΑΕΚ σάρωσε τα πάντα σε Ελλάδα και Ευρώπη με απίστευτη ομάδα.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη σεζόν δεν ήταν καλή. Το καλοκαίρι του ’73 η διοίκηση του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου προχώρησε στο αγγλικό…πείραμα. Πίστεψε πως θα έβρισκε τον ιδανικό διάδοχο του Μπράνκο Στάνκοβιτς στο πρόσωπο του Βρετανού Σταν Αντερσον, με μεγάλη καριέρα στη Σάντερλαντ. Ωστόσο, η οικονομική αδυναμία δεν βοήθησε στην ενίσχυση της ομάδας και έτσι η ΑΕΚ έκανε κακή πορεία. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά περιορίστηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας, πίσω ακόμα από Αρη και ΠΑΟΚ. Ο δικέφαλος του βορρά μάλιστα, ήταν εκείνος που την απέκλεισε από το κύπελλο.

Ο Αντερσον έμεινε στον πάγκο μέχρι την 27η αγωνιστική, αλλά η βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό με 4-0 τον έστειλε εκτός ομάδας. Αντικαταστάθηκε από τον ως τότε βοηθό του, Κώστα Χατζημιχαήλ, αλλά η εικόνα δεν βελτιώθηκε αισθητά. Η Ενωση τελείωσε εκείνη τη σεζόν με τρεις ήττες και μια ισοπαλία στα ντέρμπι και δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει ούτε το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Πρώτοι σε συμμετοχές εκείνη την περίοδο ήταν οι Τάσος και Ζαρζόπουλος με 33 ματς, ενώ ο Κύπριος άσος ήταν και πρώτος σκόρερ με 14 γκολ.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X