1971/72: Η επική νίκη επί της Ιντερ, το πρώτο κάζο της Λαμίας (VIDEO + ΦΩΤΟ)

1971/72: Η επική νίκη επί της Ιντερ, το πρώτο κάζο της Λαμίας (VIDEO + ΦΩΤΟ)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ήττα στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο, μια μέρα σαν σήμερα του 1972, ολοκλήρωσε την αγωνιστική περίοδο 1971/72 για την ΑΕΚ. Ηταν μια σεζόν κατά την οποία η Ενωση δεν μπόρεσε να διατηρήσει τα σκήπτρα της πρωταθλήτριας και κατετάγη 3η στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, εκείνη η σεζόν έμεινε στη μνήμη για τη μυθική νίκη επί της πανίσχυρης Ιντερ Μιλάνου, αλλά και για το πρώτο κυπελλικό κάζο από τη Λαμία.

Ο Μπράνκο Στάνκοβιτς παρέμεινε στο τιμόνι της ΑΕΚ. Υπό την καθοδήγηση του, οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να επικρατήσουν δύο φορές του Παναθηναϊκού, που τελικά κατέκτησε τον τίτλο, αλλά και να μείνουν αήττητοι στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, η ΑΕΚ έχασε βαθμούς σε ματς με κατώτερους αντιπάλους και δεν μπόρεσε να είναι κοντά στην κορυφή.

Πρώτοι σε συμμετοχές ήταν οι Τόσκας και Νικολαϊδης που είχαν από 33, ενώ πρώτος σκόρερ ο Παπαϊωάννου με 12 γκολ (και ακόμα τρεις με διψήφιο αριθμό τερμάτων, οι Νικολαϊδης, Νικολάου και Πομώνης). Μελανό σημείο της χρονιάς ο αποκλεισμός στο κύπελλο από τη Λαμία, όπου η ΑΕΚ ηττήθηκε με 1-0 στην παράταση και δεν μπόρεσε να συνεχίσει στον θεσμό.

Βέβαια, το μεγαλύτερο παράσημο σε εκείνη τη χρονιά ήταν η νίκη επί της Ιντερ. Η ΑΕΚ βρέθηκε αντιμέτωπη της πανίσχυρης ιταλικής ομάδας στον πρώτο γύρο του κυπέλλου πρωταθλητριών. Στην Ιταλία στάθηκε καλά, προηγήθηκε με τον Πομώνη, αλλά μετά ήρθε βαριά ήττα με 4-1. Στη ρεβάνς της Νέας Φιλαδέλφειας όμως, η μεγάλη Ιντερ «προσκύνησε». Η ΑΕΚ πήρε την τιμητική νίκη με 3-2, χάρη σε γκολ των Βεντούρη, Παπαϊωάννου και Νικολαϊδη και έτσι έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που νίκησε ιταλική στην ιστορία.

 

pomonis-πομωνης psimogiannos1-ψιμογιαννος nikolaidis-papaioannou-νικολαιδης-παπαιωαννου papaioannou1-παπαιωαννου papaioannou-nikolaidis-stankovic-toskas-παπαιωαννου-νικολαιδης-στανκοβιτς-τοσκας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X