«Όταν ο Ματσόλα μου ζήτησε τη φανέλα της ΑΕΚ»

 «Όταν ο Ματσόλα μου ζήτησε τη φανέλα της ΑΕΚ»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ÍÉÊÏËÁÉÄÇÓ  ÁÅÊ-ÉÍÔÅÑ 3-2  (ÐÑÙÔÁÈËÇÔÑÉÙÍ 71-72)Σε μια μεγάλη ποδοσφαιρική βραδιά, κόντρα στο μεγαθήριο που λεγόταν Ίντερ, η ΑΕΚ κατάφερε να πετύχει μια ιστορική νίκη, για την οποία μιλούν ακόμα και σήμερα άνθρωποι που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Μπορεί να μην έδωσε πρόκριση, μπορεί οι Ιταλοί να ήταν ουσιαστικά η Εθνική Ιταλίας, αλλά στις αρχές της δεκαετίας του 70, οι κιτρινόμαυροι κατάφεραν να «θαμπώσουν» το κοινό και να φτάσουν σε μια μεγάλη νίκη απέναντι στους «Νερατζούρι».

Ο Κώστας Νικολαϊδης «ξεσκόνισε» τις αναμνήσεις του από εκείνο το ματς, όντας και ο ποδοσφαιριστής που έδωσε την μεγάλη νίκη με 3-2, σκοράροντας το τελευταίο γκολ του αγώνα. Ο μεγάλος φορ του παρελθόντος μίλησε στο enwsi.gr, για εκείνο το βράδυ, αλλά και μια κίνηση, που ακόμα και σήμερα όταν την θυμάται, συγκινείται.

«Ήταν ένα μεγάλο ματς, στο οποίο σίγουρα μετά το 4-1 δεν υπήρχαν πολλές ελπίδες πρόκρισης. Όμως πρέπει να ξέρεις κάτι. Ο Στάνκοβιτς μας είχε πει ότι θέλει να δει σοβαρότητα από εμάς και πειθαρχία στο γήπεδο. Και εμείς κάναμε όλα αυτά που μας είχε ζητήσει στην προπόνηση».

Ο Νικολαίδης θυμάται τα πάντα από εκείνο το παιχνίδι. Το δέος για την ιταλική… αρμάδα, τα μεγάλα ονόματα που είχε η Ίντερ, αλλά και τη Νέα Φιλαδέλφεια που ήταν σε ένα ακόμα ματς «καμίνι».

«Όχι μόνο δεν υπήρχε άδεια θέση στο γήπεδο, αλλά νομίζω ότι ο κόσμος ξεπερνούσε τις 35.000. Δεν είχε σημασία εκείνα τα χρόνια που στο πρώτο ματς είχαμε χάσει με 4-1. Ο κόσμος ερχόταν στο γήπεδο γιατί ήθελε να δει την ομάδα. Και από την στιγμή που ομάδες σαν την Ίντερ δεν τις έβλεπε συχνά από κοντά, γέμισε το γήπεδο».

Ο Νικολαϊδης δεν είχε ξεκινήσει σε εκείνο το ματς. Ωστόσο μπήκε νωρίς στο παιχνίδι και μάλιστα είχε και δοκάρι, πριν σκοράρει το νικητήριο γκολ.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ στην ζωή μου, όταν ο μεγαλύτερος παίκτης εκείνης της εποχής στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ο Σάντρο Ματσόλα με πλησίασε και μου ζήτησε την φανέλα μου. Αντί να πάω εγώ να την ζητήσω, ήρθε αυτός. Καταλαβαίνετε τα συναισθήματα μου. Ένιωθα δέος, αλλά και μια ευχαρίστηση που αυτός ο άνθρωπος με πλησίασε και ανταλλάξαμε φανέλες. Καταλαβαίνεις τι σήμαινε αυτό για μένα, αλλά και για την ΑΕΚ; Κάθε φορά που το θυμάμαι συγκινούμε».

ΘΟΔΩΡΗΣ ΡΑΛΛΗΣ

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X