ΑΕΚ: Το «έπος» που δεν μέτρησε (VIDEO)

ΑΕΚ: Το «έπος» που δεν μέτρησε (VIDEO)

Τρία λεπτά πριν τη λήξη έσβησαν τα φώτα στη Νέα Φιλαδέλφεια και ο αγώνας έπρεπε να επαναληφθεί

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Υπάρχουν κάποια ματς, που θα μπορούσαν να μείνουν με χρυσά γράμματα στην ιστορία, αλλά για κάποιο λόγο χάθηκαν στη λήθη του χρόνου. Όπως οι αναμετρήσεις της ΑΕΚ με τη γερμανική Κολωνία το 1982. Με νωπές τις δάφνες από τη συμμετοχή στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Κολωνία είχε έρθει στη Νέα Φιλαδέλφεια με όλα τα μεγάλα αστέρια της: Λιτμπάρσκι, Σουμάχερ (με τη σκεπαστή να του φωνάζει σε όλη τη διάρκεια του ματς ρυθμικά το όνομα του Μπατιστόν, του Γάλλου παίκτη που είχε τραυματίσει σοβαρά στον ημιτελικό του Μουντιάλ).

Εκείνο το ματς είχε προκαλέσει ενθουσιασμό στον κόσμο. Στις 14 Σεπτεμβρίου του 1982, η ΑΕΚ είχε κοιτάξει στα μάτια τη γερμανική μηχανή και είχε φτάσει κοντά σε μία τεράστια ισοπαλία με 3-3. Ωστόσο, εκείνο το ματς δεν καταγράφηκε στην ιστορία, καθώς λίγο πριν το φινάλε υπήρξε διακοπή της ηλεκτροδότησης σε όλη την περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας. Το ματς ορίστηκε να επαναληφθεί ξανά στις 29 Σεπτεμβρίου και εκεί η ΑΕΚ ηττήθηκε με 1-0 από γκολ του Κλάους Αλοφς.

Ετσι, χάθηκε η ευκαιρία για μία ιστορική επιτυχία, στην επιστροφή της Ενωσης στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έπειτα από τη διετή απουσία της λόγω τιμωρίας. Σε εκείνο το ματς, ο Ζλάτκο Τσαϊκόφσκι είχε παρατάξει την ΑΕΚ με τους Αρβανίτη, Γεωργαμλή, Καραγκιοζόπουλο, Στυλιανόπουλο, Ραβούση, Αρδίζογλου, Βλάχος, Νικολούδης, Ράντονιτς, Μαύρος, Δύντσικος (46’ Τζιράκης).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X