Ήρθε για να… επιστρέψει

Ήρθε για να… επιστρέψει
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ÁÅÊ - ÑÅÈÕÌÍÏ (ÊÕÐÅËËÏ 2014-2015)Οι νεότεροι δεν έχουν δει την μπασκετική ΑΕΚ στα καλά της, την είδαν να… ταλαιπωρείται για χρόνια. Οι παλαιότεροι έχουν ζήσει πολλές μεγάλες στιγμές και η επιστροφή στην Α1 δεν τους αρκεί. Η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Η μεγάλη ΑΕΚ με την τεράστια ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ, επέστρεψε εκεί που έπρεπε. Τώρα όμως δεν της αρκεί απλά η παρουσία της εκεί και επιχειρεί να «χτίσει» το «οικοδόμημα» που ήρθε για να μείνει.  Παρά τα λάθη του καλοκαιριού και την καθυστερημένη «αποκατάσταση» της αδικίας με Ζιάγκο, η «Βασίλισσα» φτιάχτηκε σε λίγες ημέρες.

Ο Ζιάγκος τα πήρε όλα πάνω του, οι συνεργάτες του στο πλάι του έκαναν αυτό που έπρεπε Ήφιλικά, ήρθε το πρώτο ματς Κυπέλλου. Ο Κολοσσός Ρόδου δεν έχει την αίγλη παλαιότερων ετών και έτσι η ενθουσιώδης ΑΕΚ τον νίκησε στην Γλυφάδα.

Λίγες ημέρες μετά ήρθε υψηλότερο εμπόδιο στο κλειστό των Νοτίων Προαστίων. Το Ρέθυμνο με την σταθερά (πολύ) καλή πορεία τα τελευταία χρόνια στην Α1. Εκεί την περίμενε η ομάδα του Ζιάγκου που δεν… αστειεύεται και περίπου 2.000 ΑΕΚτζήδες που επίσης δεν αστειεύονται και θυμίζουν εποχές Νέας Φιλαδέλφειας με το μυθικό «Γεώργιος Μόσχος».

Η ΑΕΚ βρέθηκε στο -14 από τους Κρητικούς, αλλά κατάφερε με πλάνο, σωστή καθοδήγηση και ψυχή να το γυρίσει. Τελικά το κέρδισε και συνεχίζει στο Κύπελλο, με μια πρόκριση που έκανε… θόρυβο στην Α1. Όμως η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ μετρά πολλά περισσότερα κέρδη μέχρι το ματς με τον Άρη στο Αλεξάνδρειο. Έχει καταφέρει να κερδίσει τον κόσμο της και να περάσει δύο πολύ δύσκολα 40λεπτα τεστ. Και ας έχει ελλείψεις το ρόστερ. Ο Γκούντριτζ είναι στην Ελλάδα αν και καθυστερημένα και θα προστεθεί στις λύσεις του Ζιάγκου, ο οποίος θα ήθελε ακόμη έναν παίκτη αλλά όπως δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξη του «το ταμείο είναι… άδειο».

Βεβαίως, το υπάρχον ρόστερ μπορεί να δείξει καλύτερα πράγματα. Ο Σάκοτα έχει πάρει ηγετικό ρόλο επιθετικά, με τον Κάιλς από… κοντά. Ο δεύτερος αν μπει τακτικά ακόμη περισσότερο στην ομάδα θα δώσει πολλά, ενώ οι Ράιτ και Ουίλιαμσον χθες δεν ήταν σε καλή μέρα (ο πρώτος έκανε πολλά λάθη και στα τελευταία λεπτά μόνο έβαλε κάποια σημαντικά καλάθια). Ο Πολυτάρχου είναι παίκτης κλειδί με σημαντικές βοήθειες σε άμυνα και επίθεση, ενώ ο Παπαντωνίου και ο Κασελάκης δίνουν ενέργεια και λύσεις στο παρκέ. Ο Νίκολιτς ακόμη δεν έχει μπει στο… πνεύμα του επιπέδου της Α1, ενώ ο Σαρικόπουλος είναι ένα στοίχημα που κερδίζεται και θα βελτιωθεί και άλλο όταν μπει και ο Αμερικάνος ψηλός και δώσει περισσότερο ουσία ο Τσιάκος. Καμπερίδης και Παπαδιονυσίου έχουν δρόμο μπροστά τους για να μπουν στο πλάνο του προπονητή για να παίζουν περισσότερα λεπτά στα παιχνίδια.

Πάντως, ότι καλό έχει αυτή η ΑΕΚ στην ούγια γράφει… Ζιάγκος. Ο Έλληνας προπονητής στην παρθενική παρουσία του στην Α1, έχει την τύχη μιας ιστορικής ομάδας με την οποία είναι άρρηκτα δεμένος. Ο κόσμος χθες τον αποθέωση για την δεύτερη σημαντική πρόκριση σε λίγες μέρες. Ξέρουν άπαντες καλά ότι αυτή η ΑΕΚ «χτίζεται» για να ανεβαίνει βήμα-βήμα προς τον στόχο της.

Η επόμενη πρόκληση ακούει στο όνομα Άρης. Το εμπόδιο είναι υψηλότερο και το ματς σε μια δύσκολη έδρα. Με την προσθήκη του ξένου η ΑΕΚ θα πάει πιο γεμάτη και «δεμένη» για να τεστάρει τι μπορεί να κάνει. Όπως και να έχει, ο κόσμος της ΑΕΚ αγκαλιάζει ξανά την «Βασίλισσα». Τα μπασκετικά ματς γίνονται και πάλι «ελκυστικά» για τον ΑΕΚτζή. Και ο Ζιάγκος… ευθύνεται για αυτό.

ΤΑΣΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X