Τα φιλικά, τα εξτρέμ και ο Αφελάι

Τα φιλικά, τα εξτρέμ και ο Αφελάι
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ÐËÁÔÅËËÁÓ ÌÐÁÑÌÐÏÓÁ ÁÅÊ - ÖÙÊÉÊÏÓ  (ÊÕÐÅËËÏ 2014-2015)Η ΑΕΚ έχει ήδη συμπληρώσει σχεδόν 2,5 μήνες καλοκαιρινής προετοιμασίας, έχει προλάβει ήδη να ταξιδέψει σε Πήλιο, Βόλο, Βελεστίνο, Λάρισα, Άμφισσα,  σήμερα πάει Λαμία, την άλλη εβδομάδα Κατερίνη και ακόμα η ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος προβάλει ως πιθανότητα. Πιθανόν 12 Οκτώβρη, ίσως μια εβδομάδα μετά, αλλά σίγουρα νωρίτερα από την παραμονή των Χριστουγέννων. Για να μην συμπέσει με το μουντιάλ Καλικαντζάρων. Και μετά απ’ όλα αυτά, κάποιοι ακόμα αναρωτιόνται γιατί η ΑΕΚ δεν είχε ρυθμό και δυνάμεις στο δεύτερο ημίχρονο του παιχνιδιού με τον Πανθρακικό. Όσα φιλικά και αν παίξεις, ρυθμό δεν βρίσκεις. Μόνο δοκιμή ρυθμού. Αφήστε που η σχέση με την μπάλα λένε πως είναι ερωτική. Όταν λοιπόν σε μια τέτοια σχέση, μπαίνει τόσο πολύ το… φιλικό, δεν ξέρω τι εξέλιξη μπορεί τελικά να έχει.

Μιας όμως και δεν έχουμε κάτι επίσημο μπροστά μας, πάμε λίγο πίσω στο ματς με τον Πανθρακικό. Επίσημο γαρ. Εκεί η ΑΕΚ δεν σκόραρε. Αν το είχε κάνει, θα είχε κερδίσει 1000% διότι όλα τα άλλα μέσα στο γήπεδο τα έκανε σωστά. Σε άμυνα, σε στρατηγική, σε συνοχή, σ’ όλα. Αλλά για να κερδίσεις θες και το γκολ Το γεγονός πως δεν ήρθε, άνοιξε πάλι την κουβέντα για τον σέντερ φορ που δεν αποκτήθηκε. Μια κουβέντα που φοβούμαι πως θα την βρίσκουμε μπροστά μας φέτος, περισσότερες φορές απ’ ότι βρίσκουμε τον Άδωνι στην τηλεόραση. Αλλά επί της ουσίας είναι κενή περιεχομένου. Πιο κενή ίσως και από την άποψη του Άδωνι. Και εξηγούμαι.

Η φετινή επιθετική λειτουργία της ΑΕΚ είναι κτισμένη πάνω στην λογική να σκοράρουν ΟΛΟΙ όσοι βρίσκονται στην μεσοεπιθετική γραμμή. Και κυρίως τα δυο εξτρέμ. Το αγωνιστικό πλάνο μάλιστα προβλέπει, πως προς αυτή την κατεύθυνση, θα πρέπει να συμβάλλει το σέντερ φορ. Την δουλειά του λοιπόν στην Κομοτηνή, ο Αραβίδης που ήταν το σέντερ φορ, την έκανε εξαιρετικά. Και δεν είμαι σίγουρος πως βρίσκει κανείς στην πιάτσα εύκολα έναν σέντερ φορ να κάνει τόσο καλά την συγκεκριμένη δουλειά. Όλη την άμυνα πάνω του τράβηξε δεκάδες φορές. Κάτι που έχει κάτι και σε προηγούμενα παιχνίδια. Εκείνοι που δεν ανταποκρίθηκαν, που δεν μπήκαν στα κενά που (με πολύ μόχθο) άνοιγε ο Αραβίδης για να απειλήσουν,  ήταν ο Μπαρμπόσα και ο Πλατέλλας.

Υπενθυμίζω πως ο Πλατέλλας είναι ένας παίκτης που πατάει περιοχή και που σκοράρει. Το έδειξε πέρυσι. Το έχει δείξει και σε ματς φέτος. Ο Δέλλας αυτό έχει σχεδιάσει, αυτό έχει ως πλάνο, αυτό θέλει από τον Πλατέλλα. Αυτό θέλει και από τον Ντούνη, που επίσης έχει ήδη σκοράρει σε φετινά ματς. Αυτό θέλει και από τον Μπαρμπόσα που είναι ένας ποδοσφαιριστής δέκα κλάσης πιο πάνω απ’ όλους τους παίκτες που θα αντιμετωπίσει στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής. Και ήταν και δέκα κλάσης πιο πάνω απ’ όλους τους παίκτες που αντιμετώπισε στην Κομοτηνή.

Στο πλάνο του Δέλλα για την επίθεση, τα εξτρέμ απειλούν. Απειλούν και σκοράρουν. Όπως έχει γίνει σ’ όλα τα φετινά ματς, φιλικά και… Φωκικός, που η ΑΕΚ έχει πετύχει πολλά γκολ. Αν τώρα θα πρέπει να αλλάξει το σύστημα και να βάλει ο Δέλλας έναν παρτενέρ του Αραβίδη στην επίθεση, είναι άλλη κουβέντα, που για περισσότερους από έναν λόγους δεν έχει νόημα την δεδομένη στιγμή. Προς τα παρόν η παραγωγικότητα της επίθεσης βασίζεται (και) στα εξτρέμ. Και κυρίως στον Μπαρμπόσα που ακόμα τον ρυθμό του, δεν τον έχει βρει. Κάτι που φαίνεται ακόμα και στις εκτελέσεις φάουλ οι οποίες στα ματς είναι κακές και στις προπονήσεις ξυραφιές. Αλλά ποιός έχει βρει κανονικό ρυθμό έτσι όπως έγιναν τα πράγματα, για να τον βρει και ο Πορτογάλος.

Και κάτι τελευταίο για να κλείσω. Όντως το τάκλιν του Ταυλαρίδη πάνω στον Αφελάι είναι και δολοφονικό, είναι και για κόκκινη. Ωραία; Ωραία. Άραγε, η κίνηση του Αφελάι να ουρλιάζει στον διαιτητή για χέρι, σε φάση που και τυφλός ακόμα βλέπει πως ο αμυντικός του Ατρόμητου διώχνει με το κεφάλι την μπάλα, τι ακριβώς είναι; Περιορισμένη όραση; Περιορισμένη γνώση κανονισμών (πέναλτι δίνεται και με το κεφάλι); Περιορισμένη σε συγκεκριμένα πλαίσια νοοτροπία (πέναλτι δίνεται και με το κεφάλι αν είναι υπέρ μας); Ή μήπως περιορισμένη πληροφορήση (πέναλτι δίδεται υπέρ μας… γενικώς); Απορία απλώς. Και μια ακόμα απορία. Ο ένας που κάνει επικίνδυνο τάκλιν, λέγεται «δολοφόνος». Ο άλλος που ζητάει και απαιτεί ένα πέναλτι που έχει δει πεντακάθαρα πως δεν είναι, πως λέγεται;

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X