Όταν ο Μάκης θα έφερνε στην ΑΕΚ τον Σαμπόνις! (VIDEO)

Όταν ο Μάκης θα έφερνε στην ΑΕΚ τον Σαμπόνις! (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

sabonis-σαμπονιςΗταν το θαύμα της φύσης. Ενας πανύψηλος μπασκετμπολίστας, που μπορούσε να παίξει με την ίδια άνεση όλες τις θέσεις μέσα στο γήπεδο. Ο Αρβιντας Σαμπόνις, ένας εκ των πρώτων Ευρωπαίων που έπαιξε στο ΝΒΑ, πέρασε σήμερα στο πάνθεον των κορυφαίων. Η Ζαλγκίρις Κάουνας τίμησε τον Σαμπόνις, υψώνοντας στην οροφή της Zalgirio Arena το #11 στο περιθώριο των εκδηλώσεών της για τον εορτασμό των 70 χρόνων ζωής της. Και όμως, υπό πολλές (πάρα πολλές όμως) προϋποθέσεις, ο Σαμπόνις θα μπορούσε να φορά τη φανέλα της ΑΕΚ.

Ηταν τα τέλη της δεκαετίας του ’80, όταν ο Μάκης Ψωμιάδης είχε εισβάλει σαν σίφουνας στα κοινά της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και στο ελληνικό μπάσκετ. Εκανε το κόλπο γκρόσο με την απόκτηση του Γαλακτερού, έντυσε στα «κιτρινόμαυρα» σημαντικά ταλέντα της εποχής όπως οι Λαννές και Κουντουράκης, έφερε τον μεγάλο Ντάνι Βρέινς από τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Και όταν η ΑΕΚ βρέθηκε αντιμέτωπη με τη Ζαλγκίρις για το κύπελλο Κόρατς, ο Μάκης ισχυριζόταν πως συμφώνησε με τους Λιθουανούς για τον Σαμπόνις.

Η ΑΕΚ είχε επικρατήσει των πανίσχυρων Λιθουανών, αν και το ΣΕΦ που χρησιμοποιήθηκε ως ευρωπαϊκή έδρα εκείνη τη σεζόν δεν ήταν γεμάτο. Ο Ψωμιάδης έκανε παράπονα για την προσέλευση του κόσμου και αποκάλυψε πως ήταν έτοιμος για το μεγάλο «μπαμ». «Έγινε μία επίσημη πρόταση. Είναι θετική η απάντηση τους, απομένει η τελική συζήτηση με τον μεγάλο μπασκετμπολίστα του…μπάσκετ. Δεν είναι διατεθειμένοι η ομοσπονδία και η ομάδα του να τον αφήσουν να πάει στην Αμερική. Με λίγη τύχη και έχω τύχη, θα κάνουμε τη μεταγραφή», έλεγε ο απίστευτος Ψωμιάδης, με τον Σαμπόνις να δηλώνει πλήρη άγνοια για κάθε συμφωνία.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

[youtube id=”oSZdCqq4ewY” width=”600″ height=”350″]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X