Στο "καμίνι" έλιωσε και η Δρέσδη (VIDEO)

1989/90: Ο Ντανιέλος, το έπος της Δρέσδης, το τραύμα της Μαρσέιγ (VIDEO + ΦΩΤΟ)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

dresdi-δρεσδηΣτην πλούσια ευρωπαϊκή ιστορία της ΑΕΚ υπάρχουν παιχνίδια που έμειναν χαραγμένα στη μνήμη των φίλων της Ένωσης. Παιχνίδια που κρίθηκαν στο τέλος, παιχνίδια στα οποία έγιναν μεγάλες ανατροπές. Μια ημέρα σαν σήμερα, πριν 25 χρόνοια,  οι Ενωσίτες έζησα μια ακόμα μεγάλη βραδιά στη Νέα Φιλαδέλφεια. Απέναντι στη Ντιναμό Δρέσδης οι κιτρινόμαυροι κλήθηκαν να ανατρέψουν το 1-0 που είχαν χάσει στην Γερμανία.

Το ματ ς στράβωσε από νωρίς ότι οι αντίπαλοι προηγήθηκαν στο δεκάλεπτο με τον Γκίτσοφ. Ωστόσο εκείνο το βράδυ όλα έμοιαζαν να είναι υπέρ των κιτρινόμαυρων. Ο Στέλιος Μανωλάς, με εκτέλεση φάουλ, έκανε το 1-1 στο 27ο λεπτό. Δέκα λεπτά μετά, ο Παπαϊωάννου κέρδισε πέναλτι και ο Οκόνσκι ευστόχησε.  Ενώ στο 33ο λεπτό ο Γιώργος Σαββίδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με σουτ από τα 35 μέτρα.

Είχε μπει το νερό στο αυλάκι, η ΑΕΚ είχε σκορ πρόκρισης. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε και άλλα. Ο Μπατίστα έδωσε έτοιμο γκολ στον Σαββίδη, που απέφυγε και τον Γερμανό γκολκίπερ πριν πλασάρει στα δίχτυα. Οι Γερμανοί προσπάθησαν να ξαναμπούν στο κόλπο της πρόκρισης, ωστόσο ο Τόνι Σαβέσφσκι έκανε το 5-2 μέσα σε πανδαιμόνιο. Η Δρέσδη  μείωσε σε 5-3 στο 85’, αλλά η πρόκριση δεν μπορούσε να χαθεί για τους «κιτρινόμαυρους».

[youtube id=”e5n1CUNLCvo” width=”600″ height=”350″]

 ΘΟΔΩΡΗΣ ΡΑΛΛΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X