Παπακωνσταντίνου: "Ετοιμοι για την Α1"

ΚΩΣΤΑΣ-ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΕίναι γνωστό ότι ο Πανιώνιος προσπαθεί να κρατήσει τη θέση που έχει στην Α1. Ο Ηλίας Λιανός τη Δευτέρα καταθέτει την εγγυητική και προσδοκά να γίνει δεκτή, ώστε η ομάδα της Νέας Σμύρνης να μπορέσει να μείνει στα μεγάλα σαλόνια. Από την άλλη στην Καβάλα περιμένουν και δηλώνουν έτοιμοι να παίξουν στη μεγάλη κατηγορία, όπως δήλωσε στον SentraFM o πρόεδρός της ομάδας Κώστας Παπακωνσταντίνου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Καβάλας:

Για το αν η Καβάλα είναι έτοιμη να αντικαταστήσει τον Πανιώνιο: «Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε στην Α1. Η Καβάλα έτυχε να είναι στην 3η θέση της Α2, θα μπορούσε να είναι άλλη ομάδα. Εμείς σε καμία περίπτωση δεν έχουμε καμία πρόθεση να ανταγωνιστούμε και να μπούμε σε αντιπαράθεση με τον Πανιώνιο».

Για το τι τον κάνει να πιστεύει ότι ο Λιανός τη Δευτέρα δεν θα γίνει αποδεκτός από την ΕΕΑ: «Οποιες παρατάσεις δίνονται από την ΕΕΑ, δίνονται σε καινούριες ομάδες. Για τις παλιές ομάδες δεν ισχύει αυτό. Δόθηκε κάποια εξτρά στον Πανιώνιο μόνο. Είναι ανεξάρτητη αρχή που σημαίνει ότι όποια απόφαση βγάλει δεν αλλάζει. Αν οποιαδήποτε ομοσπονδία ή διοργανώτρια δεν δεχθεί την απόφαση μπορεί να της επιβληθεί πρόστιμο μέχρι 1 εκατ. ευρώ κι αν κάποια ομοσπονδία ή διοργανώτρια θέλει να κάνει ένσταση, για να συζητηθεί το θέμα πρέπει να καταβληθεί το 25% του ποσού αυτού».

Για τις κινήσεις της Καβάλας αν κι εφόσον ανατραπεί η κατάσταση: «Εχουμε έννομο συμφέρον. Ούτε η ΕΟΚ ούτε ο ΕΣΑΚΕ μπορούν να κάνουν κάτι άλλο. Θα κάνουμε κι εμείς ό,τι έχουμε δικαίωμα να κάνουμε. Οτιδήποτε προκύπτει από το έννομο συμφέρον είτε προς το σύνολο, ΕΣΑΚΕ, ΕΟΚ, επιτροπές είτε σε φυσικά πρόσωπα».

Για το αν είναι έτοιμη η Καβάλα για να αγωνιστεί στην Α1: «Δεν κάναμε ετοιμασίες για να έχουμε ομάδα για Α1. Αυτό είναι πολύ δύσκολο… Ο ΕΣΑΚΕ θέλει 14 ομάδες, να μην γίνει μπάχαλο, όπως είχε γίνει τότε με τον Πανελλήνιο. Έπρεπε να το φροντίσει νωρίτερα. Εμείς έχουμε πιστοποιητικό για Α2. Η Καβάλα θα πρέπει να καταθέσει την εγγυητική επιστολή με τα λεφτά. Εγώ ήμουν κατά αυτής της κατάστασης κι ο κ. Λιανός το υποστήριζε τότε. Δεν είναι σωστό στην κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα να περνούν όλα αυτά οι ομάδες. Υπάρχουν άνθρωποι όπως εγώ και ο κ. Λιανός που έχουμε βάλει πολλά λεφτά στο μπάσκετ. Μην τα απαξιώνουμε όλα»

Για το αν θα έχει πρόβλημα με την FIBA: «Το χρέος στην FIBA είναι 18.000 και θα διευθετηθεί άμεσα. Δεν θα έχουμε πρόβλημα με μεταγραφές. Και άλλες ομάδες έχουν θέματα. Όπως και ο Πανιώνιος έχει το θέμα του Ζορόσκι. Ουδείς αναμάρτητος… Το σύστημα είναι λάθος. Τα λεφτά που φαίνεται ότι δίνονται από χορηγίες, ΟΠΑΠ κτλ τα παίρνει πίσω το κράτος πολλαπλά».

Για το αν είναι έτοιμος ο φάκελος: «Βεβαίως είναι έτοιμος. Απλά ο ΕΣΑΚΕ έπρεπε να τα είχε φροντίσει όλα νωρίτερα σε περίπτωση που η επιτροπή διαπιστώσει πρόβλημα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X